• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 223 z 318
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 318

#329678  autor: Drakan83
 16 kwie 2009, 17:51
Właśnie jestem po rozmowie z Sekcją Utrzymania Klienta...ciekawie było ale od początku...
Dostalem maila z ofertą: standardowa jak dla wszystkich, np. NE80 -15zł =65...ale +15 za pakiety...lipa jednym słowem...DZWONIE!...odbieka koleś w BOK...i mówie że interesuje mnie przedłużenie umowy...zaproponował mi to samo co w mailu...a że po lekturach i kilku uwagach z forum i tym że lubie mieć pojecie na temat czegoś co akurat negocjuje BYŁEM PRZYGOTOWANY...to zaczynam: że tak na prawde dla mnie po 6 latach oferta jestr o 5zł tylko lepsza niż dla nowego...Konsultant mi mówi, że nowy nie ma zniżki na abonament a ja mam...a ja mu że nowy ma za darmo pakiety 2000min a ja musze płacić...no to on mi że tak, ale ja mam ten pakiet w promocyjnej cenie 15zł a nie 30 ( :lol: )...no to ja mu że super, tylko ze nowy ma to i tak za darmo,... :twisted: i ogólnie że to jest w sprytny sposób zrobione dla kogoś kto sie dobrze z ofertą nie zapoznał i nie "LICZY" minut i pieniędzy...i zaczął być już troszke mną chyba zirytowany, dodam że ja byłem spokojny i nie cwaniakowałem ani nie podnosiłem głosu, suche fakty w kulturalny sposób...aż mówie do K. że ja go rozumiem i że inaczej nie może mi mówić niż mówi ale ta oferta jest dla mnie po prostu niekorzystna jako dla stałego klienta bo tylko o 5zł lepsza i jeszcze z droższym telefonem (N E51)...i wtedy sie go pytam czy jest z SUK?...a on że skąd wiem o takim czymś, to mu dopiero powiedziałem że dostałem maila, niedowiarek był z niego i jako potwierdzenie musiałem mu podać imie i nazwisko osoby ktora sie podpisała, pech chciał że Kierownik...dopiero uwierzył, ale kręcił że sprawdzi czy da rady przełączyć...po jakiejś 1-2 min przełączył...i tam przedstawiłem to samo, Konsultant z SUK powiedział mi to co wcześniejszy K. i ja to samo powtórzyłem co wcześniej...i temu to sie nawet głos łamał z nerwów...i wyjątkowo mógł mi przedstawić niestandardową oferte na abo.:
NE80 1-12m-y - 40zł ; 13-24m-cy za 65
NE100 1-12 - 50zł ; 13-24 - 85zł
Nokia E51 za 170...przeżyje, nie aż tak duży wydatek, mam jeszcze punkty to moze wykorzystam...dużym atutem było to ze nie zalegałem z płatnościami i nie miałem skradzionego telefonu ani zawieszonego za płatności...

...dopytałem sie też o to co opisał Kosa351...sam sie niestety o tym dowiedziałem pare dni temu...niestety ale nic sie na to nie poradzi...a w aneksie koleś mowi że wszystko jest...sam jestem urzędnikiem i niestety metalność większości nas jest taka że podpisujemy w ciemno co nam podsuną i nie czytamy...a że nie mowią wszystkiego, trzeba było czytać albo sie dopytać...jak podpisalem to już po ptakach...oferta mi sie podoba i chyba skorzystam...jestem z Konsultantem umowiony na poniedziałek i mam mu decyzje podać bo powiedziałem że sie nad taryfą zastanowie.

Dodam tylko, że rachunki mam w granicach 65-70zł i Konsultant w SUK uznał je za wysokie

#329688  autor: thonka
 16 kwie 2009, 18:45
kosa351 pisze:Nasuwa mi się pytanie - czy jest coś do ugrania jak pójdzie do ERY pismo z UOKK? Nikt mnie o tym nie poinformował, a ja podpisując ankes byłem pewny, że jest to do końca umowy. Tak się kurna nie robi, zostałem wprowadzony w błąd.
nie chce byc zlosliwy, ale trzeba bylo przeczytac to co sie podpisalo. jest tam wyrazny zapis, ze aneksy wchodza w zycie od nastepnego dnia po podpisaniu wiec jezeli podpisales go 2 miesiace przed koncem wczesniejszej umowy to niestety, ale aneksowane warunki wchodza na 24 miesiace od nastepnego dnia, a te 2 miesiace do konca obecnej umowy sa doliczane po czasie obowiazywania aneksu i sa one normalnie platne.

sprawa nie jest nowa. dlatego czasem warto czekac. dziwi mnie jednak taka praktyka. ja moglobym podpisac aneks, ale spokojnie poczekalbym sobie do konca obecnej umowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#329699  autor: Drakan83
 16 kwie 2009, 19:10
Ja jeszcze dogadałem sie z konsultantem tak, że zadzwoni do mnie niedlugo, ale tak żebym podpisał umowe żeby mi na koniec za dwa lata też zostały 2 miechy a nie wydłużylo mi sie za dwa lata do 3 miesięcy...teraz też wyraźnie pisze że aneks jest na 24 miesiące a nie do końca umowy...to są takie szczegóły, które umykają

#329700  autor: kosa351
 16 kwie 2009, 19:11
thonka pisze:
kosa351 pisze:Nasuwa mi się pytanie ...
nie chce byc zlosliwy, ale trzeba bylo przeczytac to co sie podpisalo. jest tam wyrazny zapis, ze aneksy wchodza w zycie od nastepnego dnia po podpisaniu wiec jezeli podpisales go 2 miesiace przed koncem wczesniejszej umowy to niestety, ale aneksowane warunki wchodza na 24 miesiace od nastepnego dnia, a te 2 miesiace do konca obecnej umowy sa doliczane po czasie obowiazywania aneksu i sa one normalnie platne.

sprawa nie jest nowa. dlatego czasem warto czekac. dziwi mnie jednak taka praktyka. ja moglobym podpisac aneks, ale spokojnie poczekalbym sobie do konca obecnej umowy.
masz 100% rację i pretensje mogę mieć tylko do siebie. Jednak mam wielki żal do ERY i jej pracownika, który mnie nie poinformował iż to tak wygląda. Naprawdę hochsztaplerskie praktyki. Przyjechał kurier, dał papiery do podpisania i cześć. Abonament mi się nie zmienił i byłem pewien, że będzie on taki sam do końca umowy.

Ponadto na samym aneksie nigdzie nie ma zapisu, że jest on na 24 cykle! Napisana jest tylko data zawarcia (12.03.07) i data końcowa(25.05.2009). Podpisałem jednak oświadczenie nabadźgane drobnym druczkiem, że "zapoznałem się i akceptuję Regulamin Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych, warunki oferty promocyjnej, które stanowią załącznik do niniejszej Umowy" - i były to pewnie 4 strony czcionką Arial 8. Bez lupy nie dasz rady. :/ Zobaczymy, co mi jutro zaproponuje konsultantka.

#329713  autor: azerus
 16 kwie 2009, 20:12
A ja czekam tylko do maja/czerwca i podpisuję nową umowę na 7miesięcy przed końcem i biorę ofertę bez telefonu gdzie za 35zł dostanę 120minut + 50mb kurcze żyć nie umierać:) To będzie już moja trzecia umowa w Erze:) także zostaje tu gdzie jestem, oferty utrzymaniowe mają naprawdę bardzo dobre.

#329731  autor: szarzeski
 16 kwie 2009, 21:24
orientuje się ktoś może czy sa jakieś pakiety dodatkowe za 5 zł, które można wziąć dodatkowo przy przedłużaniu przy Erze80?? Wcześniej zaproponowano mi era domowy (czy jakoś tak) za 5zł ale to już zdaję się przepadło (chyba, że dla mnie nie przepadło skoro gość z SUK zaproponował już coś takiego??)

#329745  autor: adriaanek
 16 kwie 2009, 21:58
Głupoty gadacie z tym doliczaniem miesiecy, jesli aneks sie wczesniej podpisało ...

Moze ktos mi wyjaśni jak to jest jeśli za każdym razem od 8 lat podpisuje aneks do umowy 4 miesiace przed końcem umowy / aneksu ?! To znaczy ze po 6 aneksie (6 x 4 miesiace wczesniej) zostanie mi jeszcze 24 miesiace bez aneksu ?! dzwonilem do BOA i powiedzieli , ze jesli chce zrezygnowac to mieisac przed zakonczeniem aneksu musze złożyc wypowiedzenie. czyli jesli mam aneks do 12 lipca to 12 czerwca złoże wypowiedzenie i koniec umowy.

#329749  autor: Prometo
 16 kwie 2009, 22:11
adriaanek nie gadacie głupoty tylko jak przedłużasz kolejnymi aneksami umowę to wtedy nie łapie Ciebie ta normalna cena za 1 ofertę np. uniwersalną. Spróbuj teraz zaczekać i podpisz aneks miesiąc wcześniej przed końcem umowy, gdzie wcześniejszy podpisywałeś 21 miesięcy przed zakończeniem to się sam przekonasz. Co do złożenia wypowiedzenia to konsultant prawdę powiedział.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#329766  autor: kosa351
 16 kwie 2009, 23:04
Nasunęła mi się teraz taka myśl. Skoro 23 marca 2009 wyszła mi promocja na "Ofertę uniwersalną 4x40" to czy mogę zmienić sobie taryfę do końca umowy (25.05.09) na np. "Oferta uniwersalna 2x20" jeżeli w ogóle taka istnieje?

Swoją drogą postanowiłem przejść do Play. Obecnie trwa promocja "Przejdź do Play" i za 45zł dostanę 100minut + pakiet 50min do wszystkich sieci na 24 miesiące i np. E51 za 99zł (ERA 299zł) lub jakiś LG za 1zł. Już wiem, że jutro gdy przekaże to konsultantowi nie będzie wstanie zaproponować nic sensowniejszego. Zapłacę im te 3 "większe" rachunki i niech spadają.

#329771  autor: adriaanek
 16 kwie 2009, 23:14
Płace obecnie 65 zł za 4 oferty komfort, a czy można po zakończeniu aneksu, zmienić sobie taryfę na np. Nową Erę 80, żeby uniknąć podwyżki za oferty Nowy Komfort ?

Aneks obowiązuje mnie do 9 lipca, jak w czerwcu złoże wypowiedzenie to uniknę przedłużenia na okres nieokreślony (a co za tym idzie podwyżki) ?

#329792  autor: Drakan83
 17 kwie 2009, 07:22
jeżeli 2 lata temu anek podpisałeś np. 2 miesiące temu...to po złożeniu wypowiedzenia 30 dni prze dkońcem umowy na 2 miesiące przed jej zerwaniem nie unikniesz podwyżki

#329807  autor: tarak
 17 kwie 2009, 10:31
a ja mam takie pytanko: czy jak wziąlem w zeszłym roku umowę na 12 miesięcy bez telefonu to będę przedłużał na takich samych warunkach jak inni z umowami na 24 miesiące?
a drugie to czy usługa 200 minut do wybranej osoby wymienia się też na smsy do tej osoby? czy to są tylko minuty na rozmowy?

#329808  autor: Soulfly
 17 kwie 2009, 10:58
Tak bedziesz mial oferte jak dla stalego klienta
Jesli chodzi o 200 min to nie wymieniaja sie na smsy

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją

#329826  autor: Zagi
 17 kwie 2009, 13:55
No to ja jestem po rozmowie z BOKiem i chyba BUKiem (przełączyli mnie), jakoś szybko co zrobic żeby rozwiązać umowę (tzn że wystarczy scan pisma wysłany do BOA) i przypomnienie starej oferty od kobitki która wcześniej do mnie dzwoniła...

Dodam że wcześniej miałem rachunki ok 100zł, a zdarzały się rodzynki po 500 zł ;), 4 lata umowy... a teraz chciałem niski abonament bo straciłem prace taki 20-30zł oczyw. bez fona... jedyne ustępstwo z ich strony to że umowa na 12 miesięcy :))) to ja mam więcej minut, tańsze połączenia i okres na ile tylko mi się podoba w Play Fresh.... pisze pismo, scanuje i tyle, juz nie długo spadną na 4 pozycję na rynku ;)

#329828  autor: tarak
 17 kwie 2009, 14:00
Zagi pisze:a teraz chciałem niski abonament bo straciłem prace taki 20-30zł... jedyne ustępstwo z ich strony to że umowa na 12 miesięcy :)))
ale jesli zaproponowali Ci umowe na 12m-cy to za 20zl masz 70min a za 30zl 120min.
wiec chyba niezle. ja jakos przez wakacje bede przedluzal jedna umowe i wlasnie ktorys z tych 2 abo wybiore.

#329831  autor: Zagi
 17 kwie 2009, 14:16
wiem o tym w play za 25 zł mam 86 min + 1000 (ew3000 przy 30zł) sms na każde doładowanie, umowę kończę kiedy chcę, np przed Bożym Narodzeniem kiedy są najlepsze promocje, dodatkowo min poza abon w erze 0,59zł a w play 0,29zł, sory ale po 4 latach wspólnych to chyba jeleni szukają, rację mają ci którzy twierdzą że w tej chwili prepaid jest tańszy od abonamentu

#329852  autor: deni28s
 17 kwie 2009, 15:25
jesli nie mialbym pracy wolalbym karte fresh

od umowy z era czy innym operatorem mozna odstapic do 10 dni po podpisaniu (nie tylko przez internet)

jesli zostaly ci 2 miesiace i nie chcesz placic 4x40 zl czyli 160zl
to zrezygnuj np. z 2 pakietow
albo popros o ich obnizke bo nie wplywa to pozytywnie na twoje relacje z ta siecia i bys chcial sie raczej przeniesc - moze podziala

#329866  autor: szarzeski
 17 kwie 2009, 16:32
nie wiecie może czy da się ugrać przy Erze 80 pakiet 50MB za 5 zł??

#329905  autor: azerus
 17 kwie 2009, 19:55
Ja bez dwoch zdan biore w maju umowe na 24m-c bez telefonu i za 30zl dostane 120minut plus za 5zl miesiecznie 50mb internetu. Sa jeszcze inne pakiety ale mi ten odpowiada najbardziej. Umowa wprawdzie konczy mi sie w grudniu czy jakos tak ale ze mozna juz na 7mc przed podpisac nowy aneks a ten zostanie automatycznie anulowany takze korzystam bo naprawde oplaca mi sie zreszta pewnie nie tylko mi. A telefon mam na razie w miare dobry bardzo go lubie wystarczy mi (N6300) w przyszlosci kupuje sobie moze E61i. Pozdr

#329972  autor: szarzeski
 17 kwie 2009, 23:17
no właśnie z tym pakietem 50MB za 5zł jest jakiś wał bo gadałem dziś z gościem z utrzymania i powiedział mi, że nie może mi go dać, może mi za to dać zniżkę na paket 500MB i będzie on kosztował 15zł na to ja mu, że nie wyjeżdżę tylu a 5MB to za mało no i pat. - w pon dzwoni znowu walczyć o ten net czy tu jest jak ze zniżką na telefon??
  • Strona 223 z 318
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 318
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223