• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 219 z 318
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 318

#329149  autor: adriaanek
 13 kwie 2009, 23:30
tez bym chcial zniżke na nokie e71 :/ ale nie chca dac, 1200 i koniec kropka, w play jest za 500 zl ten telefon przy nizszym niz w erze abo

#329245  autor: stanczyk
 14 kwie 2009, 13:41
Za pierwszym razem dostałem propozycję standardową czyli zniżka na abo NE 80 za 65 zeta, NE 100 za 85 zeta itd... Zresztą każdy zna tą ofertę :) . Napisałem maila i trochę pomarudziłem i w odpowiedzi dostałem trochę lepszą ofertę tzn. NE 80 za 60 zeta, a NE 100 za 75. Zniżka na słuchawkę tylko dzięki punktom Era Premia. Umowa kończy mi się w czerwcu, a zależy mi na e51 lub e66. Chyba jeszcze poczekam trochę, chociaż korci, aby już przedłużyć i cieszyć się nową słuchawką i nowymi minutkami :D . Bo więcej na chwilę obecną chyba nie ugram :?:

#329250  autor: lukas63
 14 kwie 2009, 14:03
Możesz ugrać 40zł pierwszy rok i 65 zł drugi rok przy NE80 - tylko musisz zadzwonić do działu utrzymania klienta i pomarudzić, że Play to .... a tamto :)

#329259  autor: Vader
 14 kwie 2009, 14:58
Witam.
Mam pytanie i chciałbym prosić o opinię. Dzownili do mnie z Ery, że złożyłem pismo o rezygnację. Jakie było ich zdziwienie, kiedy powiedziałem, że nie. O, fakt pomyłka. :D Ale od słowa do słowa przemiła Pani zaproponowała mi ofertę na przedłużenie o następującej treści:
- taryfa NPB 230 z upustem 50% (115 netto)
- 10 numerów za grosz (bez abonamentu);
- darmowy net 50 MB
Telefony z opcji Nowy Pakiet Biznes 230, gdzie ceny są całkiem niezłe, np. Omnia (288 netto).

Normalnie nie daj takiego upustu, tylko chyba 30% i minuty. Różnica to to, że nie dostanę minut, ale upust 50%. W Erze jestem 10 lat, rachunki za ostatnie pół roku, wg. Ery - 141 zł. Do końca Umowy zostało mi 4,5 miesiąca.
Wady to to, że to oferta tylko przez kuriera (no dla mnie wada, mało w domu jestem :D). Wydaje mi się jednak, że to ciekawa oferta, co sądzicie.
Pozdrawiam

#329262  autor: stanczyk
 14 kwie 2009, 15:16
To jeszcze jakbyście mogli podpowiedzieć jak mam się dodzwonić do tego biura utrzymania klienta :?: Poprzez BOA czy jak :?: Wystarczy, że powiem, że chciałbym tam z nimi pogadać i przełączą czy jak to wygląda :?: Z góry dzięki za odpowiedź :wink:

#329271  autor: Vader
 14 kwie 2009, 15:53
stanczyk pisze:To jeszcze jakbyście mogli podpowiedzieć jak mam się dodzwonić do tego biura utrzymania klienta :?: Poprzez BOA czy jak :?: Wystarczy, że powiem, że chciałbym tam z nimi pogadać i przełączą czy jak to wygląda :?: Z góry dzięki za odpowiedź :wink:
Dokładnie tak jak mówisz. Dzwonisz do BOA i mówisz, że chcesz rozmawiać z tą Sekcją i Cię przełączą. Ogólnie SUK pracuje do 19.

#329272  autor: lukas63
 14 kwie 2009, 16:08
A mi kiedyś powiedzieli, że do 18 :D

#329279  autor: szmigier
 14 kwie 2009, 17:19
Witam. I jak z bicza strzelił mijają mi 2 latka od poprzedniego aneksu. Obecnie po 2 mailach mam ofertę NE 80 za 60zł na 24m-cy. nie za specjalnie na razie.Chciałbym mieć jakieś potwierdzenie co do możliwości skorzystania nadal z upustu 50% na telefon. To dość istotna informacja - może mł.konsultant lub st. konsultant by się mogli w tej kwestii wypowiedzieć - bsh się udało. A może sam by powiedział jakie ma rachunki i jak mu się to udało. I jeszcze jedna sprawa to czy nadal można otrzymać NE80 za 40zł/1rok i 65zł/2rok - to nieco bardziej korzystne od przedstawionych 60zł/2 lata.

#329286  autor: arek1969
 14 kwie 2009, 17:42
Witam
Jakie proponują telefony i w jakich cenach przy aneksie na NE 60?

Dzisiaj , 5 miesiecy przed koncem umowy pojawila sie oferta aneksu bez telefonu i nie wiem co robic, czy czekac jeszcze miesiac na oferte z telefonem czy brac juz teraz bez telefonu, na jakim mi szczegolnie za bardzo nie zalezy.
Mam 2 aktywacje, rachunki srednio po okolo 40 zł miesiecznie.

Troche mi nie pasuje, ze przy aneksie bede musial zrezygnowac z dotychczasowych minut jakie mialem, czyli 100 min na ere i stacjonarne i 40 do wszystkich za 40 zł.

Propozycje dostalem standardowa, czyli NE 60 za 30 zł, lub NE 40 za 20 zł plus 3 dodatki, jakie mnie raczej nie interesują.

Dodatkowo pociaga mnie to, ze podpisanie aneksu bez telefonu jest rozpoczeciem nowej umowy, czyli jakby nie było gubie 5 miesięcy z dotychczasowej umowy.

#329300  autor: bsh
 14 kwie 2009, 18:23
szmigier - moje rachunki to okolo 100zl, ostatnio reklamacja za zle naliczanie ofert (rozpatrzona pozytywnie) a sam bylem zaskoczony bo napisalem w sumie 1 maila :) najpierw wybralem opcje z i-BOA kontakt "chce przedluzyc umowe" i podeslali mi standardowa oferte (ktora juz od 3 miesiecy mialem dostepna na i-BOA) na tego maila odpislaem juz konkretnie, z wyliczeniem co dostaje nowy a co ja, dlaczego jestem niezadowolony itp. Nawet nie pisalem ze chce wypowiedziec umowe.

#329303  autor: Zahirianka
 14 kwie 2009, 18:32
arek1969 pisze:Dodatkowo pociaga mnie to, ze podpisanie aneksu bez telefonu jest rozpoczeciem nowej umowy, czyli jakby nie było gubie 5 miesięcy z dotychczasowej umowy.
Chyba się mylisz. Ja się doczytałam, że umowa kończy się 2 lata od podpisania aneksu ale jeśli poprzednio obowiązywała na czas nieoznaczony. Ty masz jeszcze 5 miesięcy, więc jak podpiszesz aneks teraz to jesteś związany umową na 2 lata plus te 5 miesięcy. Ja 2 lata temu w maju podpisywałam aneks, a dopiero w sierpniu kończy mi się umowa.

#329311  autor: stanczyk
 14 kwie 2009, 19:13
bsh, no to muszę przyznać, że miałeś chyba szczęście. Ja mam średnie rachunki sporo powyżej 100, a ostatnio jak byłem w salonie to miła kobieta stwierdziła, że średnia rachunków z ostatnich 6 miesięcy to 168 zł. I zrobiłem tak samo jak Ty, napisałem maila i wyliczyłem im tak samo jak Ty co ma nowy a co ja dostaję na przedłużenie...i dostałem w odpowiedzi to co pisałem wcześniej. NE 80 za 60, lub NE 100 za 75, no i słuchawka bez zmian...no chyba że skorzystam z punktów premia :wink:

#329327  autor: Radeonik
 14 kwie 2009, 20:12
to ja sie zapytam kogos zorientowanego (moze Pan st. konsultant bedzie wiedzial)

mam telefon i do niego przypisana ere domowa wzialem ja mc pozniej niz podpisalem aneks.

konczy mi sie umowa i chcialbym przedluzyc umowe na telefon a ere domowa zamienic na normalna oferte komorkowa (i zcedowac na bliska mi osobe)

czy moglbym zrobic taka podmianke i szybciej pozbyc sie ery domowej? ktora w tym momencie nie jest mi do niczego potrzebna...

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... lne_oferty

np w ten sposob i podpisac umowe na 12 mc...

z gory dzieki za odpowiedz

#329329  autor: arek1969
 14 kwie 2009, 20:14
Zahirianka pisze:
arek1969 pisze:Dodatkowo pociaga mnie to, ze podpisanie aneksu bez telefonu jest rozpoczeciem nowej umowy, czyli jakby nie było gubie 5 miesięcy z dotychczasowej umowy.
Chyba się mylisz. Ja się doczytałam, że umowa kończy się 2 lata od podpisania aneksu ale jeśli poprzednio obowiązywała na czas nieoznaczony. Ty masz jeszcze 5 miesięcy, więc jak podpiszesz aneks teraz to jesteś związany umową na 2 lata plus te 5 miesięcy. Ja 2 lata temu w maju podpisywałam aneks, a dopiero w sierpniu kończy mi się umowa.

Tak samo myslalem jak Ty, jednak konsultant wytłumaczyl mi, ze od ostatniego mojego aneksu nastapily zmiany i gdy podpisuje aneks bez telefonu, umowa 2 letnia liczy sie od momentu podpisania aneksu a nie od konca umowy starej.

#329330  autor: Drakan83
 14 kwie 2009, 20:15
Witam...ja 4 lipca mam koniec umowy...już teraz proponują mi to co większości na początku...czyli 15zl mniej na abonamencie...ale ogólnie za bonusy musze dopłacac...ale sprawa jest taka że na tą chwile mam oferte lepsza niż mi oferują po 2 latach...mam taki plan...wszystkie niemal promocje i plany taryfowe obowiązują do 30 czerwca, co więcej od 1 lipca będą mniejsze stawki MTR...mam zamiar przetrzymać Ere do tego momentu, pomarudzić, nawet zagrać w otwarte karty i powiedzieć ze jak w lipcu mi nie zaproponują korzystnej oferty z telefonem to podziękuje za wspołprace a klientem jestem juz 8 lat...myślicie że warto...teraz mam abonament 60 zł i w tym 2000 min do jednej osoby, 100min do ery i na stacjonarne i 40 do wszystkich...wystarczająco...myślicie że warto tak przeczekać do lipca? Bo sadze że mogą być w lipcu lepsze oferty niż teraz

#329332  autor: Pioto
 14 kwie 2009, 20:20
Witam.
Przeglądałem forum ale nie znalazłem nic o tym co akurat mnie interesuje.
W Erze mija mi niedlugo 4 rok (nie licząc wcześniejszych lat bo potem zmieniałem sieć). Mam 2 numery na jednym koncie. Rachunek w sumie 90-110zł.
Taryfa to Nowy Komfort, nie wiem dokładnie jaka dalej się nazywa (NK40 i NK80??) ale jeden z 1 ofertą uniwersalną (40 minut, 25zł) a drugi z dwoma (80minut 45zl).
Jak widać przekraczam abo średnio o ok. 30zł (głownie na tym wyzszym). Na tym nizszym mam 1000 minut do ery (jeszcze z 200 zostało) a właśnei stacjonarne/ era to 90% połączeń, więc mi spokojnie wystarcza.
Chciałbym więc zmienić na wyższy. Myśle nad NE 40 i NE 60.
Telefon nie gra roli więc tutaj mi obojętne.
Pytanie brzmi: czy jest szansa ugrać na obu 50% zniżki przez 1 rok a następnie normalnie 30 i 45zł? Podkreślam raz jeszcze, że oba abo wtedy pójdą o jeden do góry :)
(Druga ewentualność to obie taryfy NE 60, choć wtedy pewnie na jednym minuty bedą przepadać :-) )
Takie abonamenty to dla ery klient godny pożałowania czy bedą o mnie jakoś walczyć?
Postraszyc mogę bo czemu by czegos nie ugrać, ale raczej nie zmienie ery bo jak pisałem wyzej w tej sieci głównie dzwonie więc mi sie nie bardzo opłaci.

#329337  autor: Radeonik
 14 kwie 2009, 20:27
pioto ja ugralem na abonamencie znizke z 25 zl na 20 zl przez pierwszy rok.. (najnizszy abonament)

dla taty 30 I rok na 45 w abonamencie o 1 wyzszym, a dla kuzyna 40 I rok na 65 wiec w zasadzie w kazdym z nizszych abonamentow mozna cos ugrac.

wystarczy przelaczyc sie do biura utrzymania abonenckiego i grzecznie porownac oferte z play wyrazajac gotowosc zmiany sieci.

jak nie da jeden dwonic na drugi dzien da ci drugi ta znizke

#329339  autor: Pioto
 14 kwie 2009, 20:31
Dzięki Radeonik
Będę więc walczył :)

#329340  autor: st.konsultant
 14 kwie 2009, 20:36
arek1969 pisze:
Zahirianka pisze:

Tak samo myslalem jak Ty, jednak konsultant wytłumaczyl mi, ze od ostatniego mojego aneksu nastapily zmiany i gdy podpisuje aneks bez telefonu, umowa 2 letnia liczy sie od momentu podpisania aneksu a nie od konca umowy starej.

Od dziś pojawiła się możliwość podpisania aneksu bez wymiany aparatu już na 7 miesięcy przed wygaśnięciem umowy. Nowością jest to, że 2 lata liczą się właśnie od momentu zawarcia aneksu a nie tak jak do tej pory od momentu wygaśnięcia poprzedniej umowy.

[ Dodano: 2009-04-14, 20:41 ]
Radeonik pisze:to ja sie zapytam kogos zorientowanego (moze Pan st. konsultant bedzie wiedzial)

mam telefon i do niego przypisana ere domowa wzialem ja mc pozniej niz podpisalem aneks.

konczy mi sie umowa i chcialbym przedluzyc umowe na telefon a ere domowa zamienic na normalna oferte komorkowa (i zcedowac na bliska mi osobe)

czy moglbym zrobic taka podmianke i szybciej pozbyc sie ery domowej? ktora w tym momencie nie jest mi do niczego potrzebna...

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... lne_oferty

np w ten sposob i podpisac umowe na 12 mc...

z gory dzieki za odpowiedz
Szczerze, to za bardzo nie rozumiem pytania :)
W jaki sposób zamienić erę domową na normalną ofertę komórkową? W sensie przenieść numer do usługi "Numer stacjonarny"? Jeżeli tak to jest taka możliwość ale dopiero po wygaśnięciu umowy na erze domowej. Tak samo jeżeli chcesz po porostu całkowicie zrezygnować z tego numeru, to też wcześniej niż przed wygaśnięciem umowy nie da rady.

#329342  autor: maxbike
 14 kwie 2009, 20:47
arek1969 pisze:Witam
Jakie proponują telefony i w jakich cenach przy aneksie na NE 60?

Dzisiaj , 5 miesiecy przed koncem umowy pojawila sie oferta aneksu bez telefonu i nie wiem co robic, czy czekac jeszcze miesiac na oferte z telefonem czy brac juz teraz bez telefonu, na jakim mi szczegolnie za bardzo nie zalezy.
Mam 2 aktywacje, rachunki srednio po okolo 40 zł miesiecznie.

Troche mi nie pasuje, ze przy aneksie bede musial zrezygnowac z dotychczasowych minut jakie mialem, czyli 100 min na ere i stacjonarne i 40 do wszystkich za 40 zł.

Propozycje dostalem standardowa, czyli NE 60 za 30 zł, lub NE 40 za 20 zł plus 3 dodatki, jakie mnie raczej nie interesują.

Dodatkowo pociaga mnie to, ze podpisanie aneksu bez telefonu jest rozpoczeciem nowej umowy, czyli jakby nie było gubie 5 miesięcy z dotychczasowej umowy.
Też zastanawiam się nad przedłużeniem bez telefonu, ale odrzuca mnie umowa na 24 miesiące, a jedyne co dostajemy więcej to przy NE60 w najlepszym wypadku 10zł miesięcznie taniej. Gdyby umowa była na 12 miesięcy wybór byłby prostszy. Teraz chyba zaczekam do oferty z telefonem, bo te 10zł miesięcznie i tak odbije sobie sprzedając telefon...
  • Strona 219 z 318
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 318
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219