odbywa się to "blokowanie" w ten sposób iż operator nie ingeruje w treść...
ma wyliczona liczbę kontrolna takiego SMS - obrazowo "na wagę" - jeśli dodajesz np. 40 odbiorców jednej wiadomości - a przypadkiem składa sie każda z 2 SMS - system uznaje to za spam!!!
Zrozum jedna dwie sesje - mniejsze po 4-10 użytkowników - system "wywącha" "profil" klienta i "nauczy" się Ciebie obsługiwać...
SMS są wymieniane miedzy operatorami na zasadzie "free&easy" - więc nie zdziwi mnie następna promocja w której SMS będą darmowe za zryczałtowaną opłata 5 złoty miesięcznie z zastrzeżeniami ILOŚCIOWYMI np. 10szt/min.
Jest coś co jest istotniejsze - druga strona medalu - te 90 SMS jak by były płatne na 99,99999% by przechodziły za każdym razem i raport gratis

:D
[ Dodano: 2009-04-09, 22:10 ]
dzwoniec pisze:A tak z drugiej strony ja dostałem ze dwa tygodnie temu o północy sms z numeru w play będący klasycznym spamem ( wyślij sms na numer 7XXX a zrobimy Ci dobrze ) lub coś w tym stylu. Nie chciałbym dostawać tego typu sms, bo tylko tracę czas na kasowanie i baterię mi to osłabia.
telefon do BOK i zablokują nadawce - swego czasu "zjechałem" bo się zdenerwowałem Panią konsultantkę z ERy - pozdrawiam:) - a ona mi na to niech pan spisze numery i zadzwoni - blokujemy dowolne....