• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #328183  autor: szymon24
 08 kwie 2009, 20:10
Witam, zamówiłem już telefon z Ery kurierem, ale zmieniłem zdanie i nie zamierzam go odebrać, jak sie dalej sprawa potoczy? czy narażam sie na jakies konsekwencje?
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 23:53 przez szymon24, łącznie zmieniany 1 raz.

#328185  autor: Prometo
 08 kwie 2009, 20:13
szymon24 pisze:Witam, zamówiłem już telefon z Ery kurierem, ale zmieniłem zdanie i nie zamierzam go odebrać, jak sie dalej sprawa potoczy? czy narażam sie na jakies konsekwencje?
W przypadku zawierania umowy na odległośc możesz w ciągu 10 dni odstąpic od umowy. Nie odbieraj przesyłki i tyle. Żadnych konsekwencji nie poniesiesz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#328260  autor: deni28s
 09 kwie 2009, 08:09
tutaj nie jestem tego taki pewien
logicznie - nie odebral wiec ..nagle sie rozmyslil bez powodu ?
co innego gdyby otworzyl ,przeczytal regulamin czy np. telefon mu sie nie spodobal wiec zwracamy
to tylko moje dyrdymaly wiec moze byc inaczej :)

ja wczoraj dostalem paczke z ery i chyba ja bede dzisiaj odsylal bo wladowali mi regulamin juz nie obowiazujacy przez co jestem raczej stratny
i z przekory oddam telefon (nawet folii nie sciagalem) i chyba zamienie na inny zeby sprawdzic czy sie da ;]

#328297  autor: szymon24
 09 kwie 2009, 11:54
OK, czyli telefonu nie odbieram. A co stanie się z moimi punktami Era Premia, które potrącili mi za obniżenie ceny telefonu? wrócą na konto?

#328300  autor: nemo2009
 09 kwie 2009, 12:04
Moim zdaniem,jeśli nie odbierzesz telefonu od kuriera,będziesz obciążony kosztami przesyłki{kurier}.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#328365  autor: despera
 09 kwie 2009, 17:46
ODMOWA PRZYJĘCIA

jak kurier do ciebie zadzwoni to tylko tyle mu powiedz... i zadzwoń o ery ze nie obierzesz przesyłki....

#328383  autor: yagi
 09 kwie 2009, 19:25
szymon24 pisze:OK, czyli telefonu nie odbieram. A co stanie się z moimi punktami Era Premia, które potrącili mi za obniżenie ceny telefonu? wrócą na konto?
Tak, zwracaja na konto.
nemo2009 pisze:Moim zdaniem,jeśli nie odbierzesz telefonu od kuriera,będziesz obciążony kosztami przesyłki{kurier}.
Nieprawda.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#328398  autor: mł konsultant
 09 kwie 2009, 21:17
szymon24 pisze:OK, czyli telefonu nie odbieram. A co stanie się z moimi punktami Era Premia, które potrącili mi za obniżenie ceny telefonu? wrócą na konto?
punkty wracają.

Jeśli chodzi o koszty to tak: jeśli nie odbierzesz paczki to nie będzie kosztów, zadzwoń tylko że rezygnujesz, z tym że należy pamiętać, że np przy aneksie nei będzie można zawrzeć go na nowo z innym tel. do czasu aż paczka nie wróci do warszawy . Jeśli odbierzesz paczke to tutaj zależy, jesli to nowa umowa jest to będziesz musiał niestety paczke odesłać na koszt własny na adres podany w regulaminie, jeśli to aneks to możesz udać sie z nim do sklepu i tam oddać jednocześnie anulować aneks i podpisać nowy tym razem od razu.

należy jednak pamiętać że podpisując aneks i potem z niego rezygnując wraca dawny czas wygaśniecia umowy ale taryfa pozostaje juz ta którą wybraliśmy przy aneksie. Nie ma mozliwości powrotu do starej taryfy.

pozdrawiam

#328427  autor: Marens
 09 kwie 2009, 22:37
Rezygnowałem z umowy z Netią, odmówiłem przyjęcia przesyłki kurierowi. Po kilku dniach zadzwonił kurier i zapytał, czy mają ponowić czy anulować. Przeprosiłem powiedziałem, że korzystamy innym razem.

Zapytałem, czy jak za np 6 miesięcy zamówimy, czy nie będzie problemu jak teraz nie odebraliśmy, to nie ma problemu.

#328458  autor: st.konsultant
 10 kwie 2009, 00:26
mł konsultant pisze:
punkty wracają.

Jeśli chodzi o koszty to tak: jeśli nie odbierzesz paczki to nie będzie kosztów, zadzwoń tylko że rezygnujesz, z tym że należy pamiętać, że np przy aneksie nei będzie można zawrzeć go na nowo z innym tel. do czasu aż paczka nie wróci do warszawy . Jeśli odbierzesz paczke to tutaj zależy, jesli to nowa umowa jest to będziesz musiał niestety paczke odesłać na koszt własny na adres podany w regulaminie, jeśli to aneks to możesz udać sie z nim do sklepu i tam oddać jednocześnie anulować aneks i podpisać nowy tym razem od razu.

należy jednak pamiętać że podpisując aneks i potem z niego rezygnując wraca dawny czas wygaśniecia umowy ale taryfa pozostaje juz ta którą wybraliśmy przy aneksie. Nie ma mozliwości powrotu do starej taryfy.

pozdrawiam

Jeżeli nie odbierzemy przesyłki to paczka wraca do Ery, oferta przedłużeniowa pojawia się w ciągu ok 10dni ponownie na koncie, taryfa z automatu zmienia się na tą nowo wybraną, ale jak najbardziej jest możliwość powrotu do starej. Wystarczy kontakt z BOA(warunkiem jest to że przesyłka musi być już z powrotem w Erze).

Klient, który rezygnuje z przesyłki oczywiście kosztów żadnych nie ponosi, nie musi też nigdzie dzwonić żeby odwołać kuriera.

#328459  autor: szymon24
 10 kwie 2009, 00:45
Panowie dziekuję za wyczerpujące odpowiedzi :)
pozdrawiam, Wesołych Świąt!!!
dobrych ofert oraz super telefonów :wink: