• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
 #328147  autor: Sikor28
 08 kwie 2009, 17:11
Od tygodnia mam play fresh. Dla mnie oferta super. Wysylam mnostwo sms-ow do klientow, dlatego sie zdecydowalem. Wczoraj zaladowalem karte za 30 zl, dostalem za to 3000 sms-ow na miesiac do wszystkich sieci. Wyslalem 91 sztuk i jakie bylo moje zdziwienie, kiedy przy probie polaczenia dostalem informacje, ze uslugi sa niedostepne. Nie moge ani telefonowac ani sms-owac. Poszedlem do salonu Play. Pani z miejsca wymienila mi karte, stwierdzila, ze jest uszkodzona, niczego nie chciala sluchac. Nie przekonalo jej to, ze chwile wczesniej rozmawialem przez te komorke. Czyzby karta psula sie w jedna strone ? Nowa karta nie zalogowala sie do sieci. Zadzwonilem do BOK-u. Koles stwierdzil, ze zbyt duzo wyslalem sms-ow (!). Myslalem, ze to zart. A on na to, ze siec blokuje wszelkie uslugi, kiedy ruch na danym numerze jest zbyt duzy. Powiedzial, ze to w trosce o mnie, gdyby ktos mi ukradl aparat i chcial wykorzystac caly limit. A poza tym sa ludzie, ktorzy biora udzial w konkursach i przez jakies urzadzenia wysylaja sms-y. Czyzby zatrudniali idiotow ? Czy takich moze szukaja ? Daja 3000 smsow do wykorzystania w miesiac to co to kogo obchodzi ile ich wysylam. Zeby wykorzystac limit to trzeba slac minimum 100 dziennie a mi po 91 sztukach zablokowali telefon a teraz juz nawet wylaczyli numer. Musze czekac do 3 dni na zbadanie sprawy.
Co ich obchodzi ile dzwonie i sle smsow. Robie to za wlasne pieniadze.
Czy Play to oszusci ? Czy Play za pomoca oszustwa probuje zlapac klientow innych sieci ?
W regulaminie nie ma zadnego zapisu, ze moga mi wylaczyc uslugi bo zbyt duzo korzystam z telefonu. Zrobili to bezprawnie.
Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, sa OSZUSTAMI, zlozylem rowniez skarge do UKE, nie popuszcze OSZUSTWA.
Nie dajcie sie nabrac, swieta blisko, wyslecie za wiele zyczen w jednym momencie i zablokuja karte - tak dziala PLAY ze swoim FRESH. Oczywiscie to wszystko z troski o klientow - wedlug przyglupich konsultantow w BOK
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 23:54 przez Sikor28, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy www.sumowisko.pl

#328149  autor: yanek
 08 kwie 2009, 17:23
Sikor28 pisze:Powiedzial, ze to w trosce o mnie, gdyby ktos mi ukradl aparat i chcial wykorzystac caly limit.
Pogięło ich? Rozumiem takie blokowanie w abonamentach, ale w prepaid'ach ?
Sikor28 pisze:Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, sa OSZUSTAMI, zlozylem rowniez skarge do UKE, nie popuszcze OSZUSTWA.
No i dobrze zrobiłeś, chociaż 'oszustami' to trochę na wyrost powiedziane, co nie zmienia faktu, że do opisanej przez Ciebie sytuacji dojść nie powinno.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#328155  autor: Sikor28
 08 kwie 2009, 17:35
Oszustwem jest oferowanie pakietu 3000 sms-ow, po czym blokowaniu uslug za zbyt duzy ruch. Moze im sie zera pomieszaly i nie zdaja sobie sprawy, ze wysylka takiej ilosci w miesiac to 100 dziennie. Ja potrzebuje 2x w tygodniu po 50 - 100 sms-ow a to dla nich zbyt duzo.

Piotr

#328156  autor: deni28s
 08 kwie 2009, 17:35
bylo ostatnio artykul o tym jak operatorzy bronia sie przed masowkami ;]
jednemu z play'a abonamentowcowi zablokowali konto bo prowadzil 2h rozmowe ;]
ghy

#328158  autor: tomko111
 08 kwie 2009, 17:45
Sikor28, moja dziewczyna wysyła do mnie z Play Fresh około 150 SMSów dziennie i nigdy jej nie zablokowali konta, więc problem nie tyczy się wszystkich.

#328176  autor: Rogi
 08 kwie 2009, 19:31
Może mają w systemie jakie zabezpieczenia dla nowych klientów, dlatego to tak wygląda. Choć w prepaidzie to jednak dziwne, skoro i tak nie można wydzwonić ponad limit, a kasa i tak już jest opa.

#328177  autor: user_delete3
 08 kwie 2009, 19:38
Jeżeli faktycznie zrobili to nieregulaminowo to możesz skierować pozew do sądu.

#328182  autor: dominik920
 08 kwie 2009, 20:10
Niedawno była podobna sytuacja jak widać to że mają tanio nie świadczy jeszcze o tym że są dobrzy, może oni faktycznie dopłacają do interesu i próbują oszczędzać?

#328193  autor: Sikor28
 08 kwie 2009, 20:38
Nadmienie jeszcze, ze karte Play mam od 2 miesiecy. Tydzien temu zmienilem taryfe na Fresh i wtedy bylo wszystko ok jak wysylalem dwa razy w tygodniu paczki po 90 sms-ow. Mialem na koncie kase z poprzedniej taryfy i za kazdego sms-a placilem 9 gr. Ale kiedy wczoraj dobilem te 30 zl i dostalem 3000 sms-ow to juz wynikl problem po wyslaniu kolejnych 90 wiadomosci. Widocznie siec woli jak sie placi 9 gr niz wykorzystuje przyznany limit po doladowaniu.

Piotr

#328194  autor: aree1987
 08 kwie 2009, 20:40
CO tzn paczki? Naraz wysyłałeś te esy czy jak?

#328197  autor: Sikor28
 08 kwie 2009, 20:45
Piszesz sms-a i dodajesz do niego kolejnych odbiorcow, albo cala grupe (ja wlasnie mam wszystkich w grupie). Gdybym do 50 - 60 osob mial osobno wysylac to bym chyba zdechl przy tym telefonie.

Piotr

#328201  autor: aree1987
 08 kwie 2009, 20:50
Napisz do rzecznika może bedzie się chciał do tego jakoś odnieść. W końcu to prepaid, a nie postpaid, czyli wytłumaczenie też może byc ciekawe. :)

#328204  autor: Sikor28
 08 kwie 2009, 21:06
Napisalem do Urzedu Komunikacji Elektronicznej. Juz kiedys walczylem przy pomocy tego Urzedu z TP S.A. (nie chcieli naprawic uszkodzonej linii, bo stwierdzili, ze koszta zbyt duze i rezygnuja ze swiadczenia uslugi - dzieki UKE linie naprawili, zaplacili mi odszkodowanie i kare do UKE), walczylem tez z Poczta Polska (listonosz przychodzil raz na miesiac - dzieki UKE teraz jest nawet dwoch listonoszy). Tak wiec jestem przekonany, ze tym razem uda sie Playa uteperowac. Korzysc bedzie nie tylko dla mnie, ale tez wszystkich klientow obecnych i przyszlych.

Piotr

#328222  autor: Claudec
 08 kwie 2009, 22:42
Sikor28, trudno zdążyło się, nikt nie wysyła naraz tyle smsów wiec system uznał to za spam i zablokował twój nr.
Ostatnio powiadamiałem 45 osób o nowym numerze Play i smsy wysyłałem z bramki Play,
żadnej blokady nie było.
Wierz mi że młodzież masę smsów wysyła, gdyby był taki problem jak opisujesz już dawno głośno o tym w necie.
 #328236  autor: Anubis2000
 08 kwie 2009, 23:30
Prawdopodobnie maja w systemie jakies zabespieczenia anty spamowe wiec moglo sie to przytrafic.Ja wysylam dziennie 200 -300 smsow i zadnych takich problemow nie mam.Nie ma ich takze moj brat czy mama ,oni tez robia cos kolo 150 smsow dziennie.

Anubis

#328238  autor: aree1987
 08 kwie 2009, 23:38
No właśnie jakby nie było dużo osób nie wysyła na raz 90 esów. Co nie znaczy ze nikt. ;)

#328242  autor: flus
 08 kwie 2009, 23:57
Mi się wydaje,ze nie blokują tego z powodu takiej ilosci SMSów ale,ze sa wysyłane w bardzo krótkim odstępie czaszu a to faktycznie system moze uznac za spam czy cos w tym rodzaju... :)

#328257  autor: pacyna
 09 kwie 2009, 07:19
Kibicuję PF od samego poczatku ale to blokowanie jest wielkim nieporozumieniem. Im prędzej sprawa się wyjasni tym lepiej :D

#328259  autor: Sikor28
 09 kwie 2009, 07:58
Dzwonilem do Play'a wczoraj kilka razy i ostatnia wieczorna odpowiedz byla taka:
- To nie my odlaczylismy uslugi, to system
- A system jest Wasz czy moj ? - zapytalem
- No jest nasz
Czy to nie jest kretynstwo ?
Najgorsze jest to, ze nie ma z kim rozmawiac, kazdy z konsultantow moze ponownie przyjac zgloszenie i dodatkowo sciemniac jak potrafi to robic.
Dzisiaj tez dzwonilem i juz niczego ciekawego sie nie dowiedzialem oprocz stwierdzen "ja Pana rozumiem".

Piotr

#328263  autor: maniek
 09 kwie 2009, 08:37
Ja tam wysyłam dziennie ok 50 sms i nie blokuja. Nie sadze ze sa oszustami :wink: Tak ja wyzej kolega napisal moze maja jakis system antyspamowy i dlatego tak zrobili.

[ Dodano: 2009-04-09, 08:39 ]
Sikor28 pisze: kazdy z konsultantow moze ponownie przyjac zgloszenie i dodatkowo sciemniac jak potrafi to robic.
Dzisiaj tez dzwonilem i juz niczego ciekawego sie nie dowiedzialem oprocz stwierdzen "ja Pana rozumiem".
A co ci maja powiedziec? Na tym polega ich praca. Przyjmuja zgloszenie i dzial odpowiedzialny za tego typu sprawy jak twoja powienien sie tym zajac.
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5