• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#32488  autor: Frasio
 29 lis 2005, 13:59
Dawideo bierz K750i. Lepsza firma, a funkcje podobne + lepszy aparat. ;)

Obrazek

#32490  autor: blom
 29 lis 2005, 14:01
Frasio pisze:Dawideo bierz K750i. Lepsza firma, a funkcje podobne + lepszy aparat. ;)
wlasnie sagem z k750i przegrywa ale z k700i jak w temacie wygrywa

#32497  autor: piotrz
 29 lis 2005, 15:15
o wiele lepszy jest k750..

#32508  autor: pawelek32
 29 lis 2005, 15:44
właśnie posiadam SE k700 i zastanawiam się nad zmianą na sagema x6-2.
oba producenci są bardzo dobrzy.
k700 którego użytkuje od 4 miesięcy spisuje się świetnie- anie razu się nie zawieśił- 0 problemów.
co do x6-2 to nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałem go nigdy, ale miałem wcześniej x5-2 i również spisywał się świetnie- też 0 problemów (przez rok)

wiem że sagem ma lepszy aparat, kartę pamięci, więcej kolorów, ale nie wygląda zbyt estetycznie (jak dla mnie)
SE k700 jest dużo mniejszy niż sagem (bardziej zgrabny), ogólnie ładniej się prezentuje, oraz ma radio.
co do pamięci to te 41MB to nie tak mało na mp3, po skonwertowaniu jedna mp3 zajmuje około 1,2MB przy zadowalajacej jakości.
co do baterii to w k700 trzyma około 6dni. w sagemie x5-2 trzymała mi ponad tydzień!!!

z poważaniem

#32513  autor: tytan
 29 lis 2005, 16:18
Wybierz Sagema, najważniejsze + : aparat 1,3 mpix , karty pamięci.. Osobiście to bym kupiŁ najlepiej Samsunga D600 ! 8) :smt023

#32562  autor: Dragon
 29 lis 2005, 21:37
wyswietlacz w tym Sagemie nie jest tak dobry jak w SE, mp3 sie zacina troche a co do zdjec to jak na 1,3mpix to super nie sa, ja bym zostal przy K700i

#32566  autor: kamil1221
 29 lis 2005, 21:41
Sinister_stirrer i Mikis
"do sdz : Co ty człowieku wygadujesz ?
Miałeś kiedyś któryś z tych telefonów w łapie ?
SE JEST O WIELE LEPSZY OD SAGEMA(co to w ogóle jest za firma he hehe)
Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Ja miałem obydwa z nich i najbardziej denerwujące w SAGEMIE jest orange menu !!!
Z sagemem byłem 4 razy w serwisie przez 1.5 miesiąca a z SE ani razu przez 1.5 roku !!!!!!!!!"
"szczerze w życiu nie kupił bym sagema dla mnie ta firma jest porwonywalna z sendo, trium itp co kolwiek tylko nie sagem.
Moja dziewczyna miała sagema... (matka jej kupiła bo sama rowniez w zyciu by go nie wziela) masakra!!! Ten telefon (czytaj zabawka) nadaje sie jedynie do przybijania gwoździ albo dla małych dzieci jak rozwala nie bedzie szkoda"

Wasze opinia mnie zbulwersowały .Co wy możecie wiedzic o Mitsubishi albo Sagemie, pewnie nigdy w życiu nie trzymalisci żadnego w ręce.
Kiedy to wszystkie telefony zaczynały wprowadzać wyświetlacze które miały po 65tys.kolorow to mitsubishi miał juz w modelu M342i 265tys.kolorów.
Mitsubishi jest świetną marka, która jest niestety nie dostępna na polskim rynku.
Sagem też SA świetne lecz niedoceniane, a model myX 6-2 jest przykładem że ta firmanie rozwija nie to co nokia , która cofa się w rozwoju i produkuje telefony dla ludzi którzy zarabiają po 3000zł miesięcznie.
Sagem jest firmą dla ludzi przeciętnych, którzy chcą wysokiej jakości ale też rozsądnej ceny.
I to jest najważniejsze dla Sagem LUDZIE !
:smt011 :smt011
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2007, 10:48 przez kamil1221, łącznie zmieniany 1 raz.

#32567  autor: Dragon
 29 lis 2005, 21:55
Jasne, zgodze sie ze Sagem jest dla ludzi ale na 100% Nokia ma telefony lepsze jakosciowo inz Sagem, jak sa dwa telefony o dokladnie tych samych funkcjach jeden sie nazywa Sagem drugi Nokia, Nokia jets 200zl drozsza ale te 200zl to jest wlasnie ksozt lepszych materialow

#32569  autor: pawelek32
 29 lis 2005, 22:03
z tymi lepszymi materiałami za 200zł się nie zgodzę.
tu się płaci za nazwę. nokia 6 lat temu podbiła rynek modelem 3310 i tak już zostało.

a sagem to naprawdę solidne telefony

z poważaniem

#32577  autor: Vin
 29 lis 2005, 22:35
Zgadzam się z wami całkowicie :!: Kiedyś sagem robił telefony.....nie naj lepsze, ale teraz to są super fony :!: A co do mitsubishi to są extra tylko szkoda że nie dostępne na poskim rynku :( np. taki m21i albo M230 miay już kolorowe wyświetlacze podczas gdy u innych firm ta technologia była w powijakach :!:

#32582  autor: Frasio
 29 lis 2005, 22:41
No tak Mitsubishi jako pierwsze miało seryjny tel z kolorkowym ekranem ;)
A sagemy to są telefony o normalnych funkcjach ale za niższą cenę i ludzie przez to myślą, że są gorsze.
A mojemu koledze X 5-2 zepsuł dopiero jak mu brat wsadził tel fdo wody i tak czy tak tel jeszcze z tego wyszedł. ;) :shock:

Obrazek

#32585  autor: grobelas
 29 lis 2005, 23:07
Czy Ktoś mi powie przy którym modelu jest lepsza bateria? Chodzi mi o to, który wytrzyma dłuższą rozmowę? Chciałbym się jeszcze dowiedzieć ile trwa ładowanie SE i SAGEMA? Z tego co widzę, to niektórzy na tym forum mają te telefony, ale jakoś nikt nie chce podzielić się tą informacją. Jeszcze jedno......, czy faktycznie jeżeli SAGEM się rozładuje, to idzie go włączyć dopiero po pół godziny ładowania?

#32595  autor: mikis
 30 lis 2005, 07:39

DO SDZ
Mam se i według ciebie bateria jest po roku do d@@y a u mnie po 1.5 roku jest cały czas bardzo dobra.
MÓJ SE SIĘ NIGDY NIE ZAWIESIŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DZWONKI SIĘ NIE TNĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A JAKOŚĆ ROZMÓW JEST BARDZO DOBRA.BYŁA GORSZA W NOKII 6600 KTÓRĄ MIAŁEM WCZEŚNIEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#32601  autor: Frasio
 30 lis 2005, 09:45
Grobelas. No ja nie mam K700, ale podobny model i tak:
- bateria trzyma tak ze 4 dni przy bardzo umiarkowanym uzytkowaniu, więc sądzę, że gdybyś ty go brał to by ci trxzymała tak ze 2 dni. ;)
- mój SE się ładuje ... no nie liczyłem co do minuty ale tak ze 2,5; 3 godziny. Muszę sprawdzić. ;)
- co do sagema to się muszę kolegi spytać

Obrazek

#32758  autor: altopalo
 01 gru 2005, 14:59
Mój myX6-2 ładuje się około 4 godzin, bateria trzyma do 4 dni przy rozsądnym użytkowaniu :wink:

#32805  autor: grobelas
 01 gru 2005, 20:19
Czyli dla osoby, która prowadzi długie rozmowy (jak ja :))) SAGEM nie jest dobrym wyborem, gdyż prowadząć rozmowę wtedy kiedy jego bateria jest na wyczerpaniu, ładowarka nie nadąży jej ładować. Według producenta SAGEM wytrzymuje max. 4h ciągłej rozmowy (pewnie troszkę dodali), a czas ładowani to 4h- jak napisał altopalo . Dla mnie jest to bardzo ważne, aby prowadzona rozmowa nie była przerwana przez to, że ładowarka nie nadąży ładować telefonu. Często rozmawiam przy podłączonej łądowarce, ale moja stara Nokia 6310i spokojnie daje sobie z tym radę, a mam ją już 3 lata. Także jeżeli miałbym wybierać, to wybrałbym SE, bo jak wyczytałem w teście to całkowity czas ładowania to prawie 2 godziny.

altopalo - napisz proszę, czy jak rozładuje się bateria w Sagemie, to telefon możesz włączyć dopiero po pół godziny ładowania. Dzięki

#32817  autor: altopalo
 01 gru 2005, 21:22
Hmmm... Ja zawsze ładuje myX6-2 gdy zaczyna migać ikona baterii, to chyba znaczy, że trzeba ją wtedy podłączyć :-) Spróbuję na dniach rozładować go do końca i wtedy Wam powiem. Choć nie przypuszczam... Niby dlaczego nie możnaby było go włączyć wcześniej? Okaże się :-)

#32819  autor: Frasio
 01 gru 2005, 21:25
Wątpię żeby zawsze.
Ja moim SE się bawiłem dość długo przy minimalnej baterii no i nagle się wyłączyła, nie chciała włączyć do piero po chwili pokazał się znak baerii ale to było tylko raz więc nie powinno się tak dziać. ;)

Obrazek

#32826  autor: grobelas
 01 gru 2005, 22:05
Słyszałem, że SAGEM potrzebuje dużo 'energii' na rozruch. Rozładuj ją całkowicie i sprawdź. Oczywiście wynikami tego 'eksperymentu' podziel się z nami.

#32955  autor: altopalo
 02 gru 2005, 23:18
Otóż tak, dokonałem eksperymentu, oto wyniki:
- po całkowitym rozładowaniu odczekałem kilka chwil i podłączyłem Sagema do ładowarki
- po kilki chwilach zobaczyłem (dość słabo widoczny) komunikat: za mało energii na rozruch (lub jakoś podobnie :wink: )
- po kilkunastu sekundach telefon się włączył

Więc chyba nie trzeba czekać tych 30 minut podczas ładowania :-) Nie wiem czy mozna prowadzić rozmowę, może ktoś inny to sprawdzi :wink: