• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 26
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 26

#327509  autor: mb79
 05 kwie 2009, 12:45
Ciekawy jestem czy Orange będzie łaskawe poinformować swoich klientów o zapowiadanej odpowiedzi na ofertę Play. Skończyła mi się ważność pakietów i nie wiem czy wykupowac nowe czy czekać na nową taryfę. Ucieszyła mnie informacja o nowej taryfie która okazała się głupim "żartem" serwisu :?

#327513  autor: biotyt
 05 kwie 2009, 13:03
mb79, na Twoim miejscu kupiłbym jeszcze pakiety. Na święta będzie pewnie tylko jakaś promocja i tyle. Z resztą teraz wystarczy kupić za 6 zł MultiPOP-a by tanio dzwonić i SMS-ować. Nie trzeba dwóch oddzielnych pakietów.

biotyt

#327516  autor: tomko111
 05 kwie 2009, 13:16
Pewnie już kilka tysięcy osób przeniosło numery z Orange do Fresha, kiedy oferta Playa na kartę ujrzała światło dzienne, jestem ciekawy, kiedy i w ogóle czy Orange zareaguje. Jako jedyny z operatorów nie zareagował na ofertę prepaid Playa.

#327517  autor: mb79
 05 kwie 2009, 13:23
Niestety od jakiegoś czasu Orange jest zawsze ostatnie.
Chciał bym żeby odpowiedź na Play Fresh była prawdziwą odpowiedzią a nie tylko długo zapowiadaną akcją promocyjną.
Myślę że jeśli nie obniża kosztów rozmów i sms poza sieć dużo ludzi odejdzie np do Play lub Simplus.

[ Dodano: 2009-04-05, 16:02 ]
biotyt pisze:mb79, na Twoim miejscu kupiłbym jeszcze pakiety. Na święta będzie pewnie tylko jakaś promocja i tyle. Z resztą teraz wystarczy kupić za 6 zł MultiPOP-a by tanio dzwonić i SMS-ować. Nie trzeba dwóch oddzielnych pakietów.
Niestety w pakiecie MultiPOP pieniądze nie schodzą a konta promocyjnego a mam na nim sporo pieniędzy. Może niedługo wprowadzą nową taryfę chociaż patrząc na to jak im się z tym śpieszyło to różnie może być.

#327599  autor: satan
 05 kwie 2009, 21:18
Dzisiaj byłem w salonie Orange. Jest już nowa ulotka jeśli chodzi o pre-paid. I nadal ta sama oferta co była.

#327600  autor: tomko111
 05 kwie 2009, 21:21
Śmiech na sali, to było do przewidzenia, Orżnąć nie interesuję się klientami, tylko tym, żeby ich jak najbardziej okraść. Już niedługo statystyki im się znacznie popsują, przynajmniej im tego życzę. :wink:

#327601  autor: Claudec
 05 kwie 2009, 21:22
Czekać można bez końca! Orange to orange, nie liczcie na wiele bo się przeliczycie.
Play idealem nie jest ale wole ta siec od wszystkich innych.
Może kiedyś wrócę do pomarańczy jeśli zmienia nastawianie "tanio, ale tylko w sieci".

#327604  autor: soyerski
 05 kwie 2009, 21:32
niech dadzą coś atrakcyjnego bo jak nie spadam z dziewczyną do play

#327605  autor: tomko111
 05 kwie 2009, 21:34
soyerski, skoro do salonów trafiły 'nowe' ulotki ze starą taryfą to nie liczyłbym na wprowadzenie jakiejkolwiek nowej oferty.

#327611  autor: biotyt
 05 kwie 2009, 21:46
Przeglądałem właśnie archiwum Telepolis, a z niego wynika, że gdyby Orange miało wprowadzić nową taryfę to wiedzielibyśmy o tym blisko tydzień wcześniej. Zawsze pojawiało się kilka drobnych informacji z przecieków zapowiadających zmiany. Jak na razie oprócz luźnych zapowiedzi Prezes Orange, sprawiających wrażenie jej małej wiedzy na temat nowych taryf, nic nie wiadomo.

[ Dodano: 2009-04-05, 21:48 ]
Pewnie pod koniec kwietnia pojawią się nowe oferty na co wskazywałaby data likwidacji pakietu Minuty Non-stop około 27 kwietnia.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2009, 21:49 przez biotyt, łącznie zmieniany 1 raz.

biotyt

#327614  autor: Pb
 05 kwie 2009, 21:49
no to niech spodziewają się znacznego odpływu klientów. Żeby chociaż infrastrukturę mieli porządną.

#327618  autor: kowcio
 05 kwie 2009, 21:53
iaro pisze:Żeby chociaż infrastrukturę mieli porządną.
Mówiłem wiele razy na ten temat- to kwestia zależna od regionu. U mnie w domu Orange wypada najlepiej. Wierzysz mi albo nie. Z resztą nie tylko w domu, nie miałem z nimi problemów (prędzej z Plusem który wg mnie jest nr 2 w tej kwestii). Ale czy uwierzysz to Twoja sprawa.

#327619  autor: aree1987
 05 kwie 2009, 21:53
iaro pisze:no to niech spodziewają się znacznego odpływu klientów. Żeby chociaż infrastrukturę mieli porządną.
A czemu mają się spodziewać odpływu klientów? Jezeli ktoś miał to zrobić to już dawno zrobił, reszta jest w trakcie. A pozostali bedą "czekać" dalej. ;)

#327620  autor: tomko111
 05 kwie 2009, 21:55
aree1987, bardzo dużo prepaidowców czeka właśnie do świąt, a potem chcą zmienić oferty, a z tego co można zaobserwować to już mogą to robić teraz.. :wink:

#327621  autor: Pb
 05 kwie 2009, 21:57
aree1987 pisze:
iaro pisze:no to niech spodziewają się znacznego odpływu klientów. Żeby chociaż infrastrukturę mieli porządną.
A czemu mają się spodziewać odpływu klientów? Jezeli ktoś miał to zrobić to już dawno zrobił, reszta jest w trakcie. A pozostali bedą "czekać" dalej. ;)
Ale nie wszyscy będą czekali i przepłacali w nieskończoność. Chociaż oczywiście, że zostanie garstka dotujących tę sieć nie licząc osób związanych umowami. Ale nie wiem jak takie zjawisko nazwać bez urażania niczyich uczuć :wink: 8) .

#327634  autor: soyerski
 05 kwie 2009, 23:07
ostatnio widząc zachodzące dookoła zmiany i wszelkie pozytywne efekty wojny cenowej miedzy opami doszedłem do wniosku, że skoro inni oferują mi lepsze warunki, to dlaczego mam zostać i płacić Orange ?
u pomarańczowych trzymają mnie tylko dziewczyna i rodzina, którzy mają telefony z numerem także zaczynającym się na 5.
Cóż, prawo rynku...
Skoro wszyscy obniżają i walczą o klienta dlaczego na tym nie skorzystać. Do szczęścia potrzebny mi tylko darmowy numer do dziewczyny :)
Mam wielką nadzieję, że Orange włączy się do walki o klienta. Oferta NOG przy doładowaniu za 100zł jest bardzo dobra, brakuje mi tylko darmowego numeru z prawdziwego zdarzenia. Kupuje i mam na miesiąc. Bo te 100zł starczy mi na znacznie dłużej niż 60 dni przez które obowiązuje ten niby "darmowy numer".
Z niecierpliwością czekam na wszelkie newsy związane z nową ofertą. Ciekawe co Ci naciągacze wymyślą... Uważam, że po ostatnich, naprawde głośnych zmianach i ofertach stoją przed ciężkim zadaniem. Z jednej strony nie chcą stracić kolejnych klientów, z drugiej natomiast chcą jak najwięcej wydusić od biednego człowieka. Oferta będzie naprawde interesująca jak myśle :) chociaż to przecież orange...

#327643  autor: senshiro
 05 kwie 2009, 23:37
Pisałem to już i powtórzę raz jeszcze - niech dadzą pakiet SMSów do wszystkich sieci :!:
W Play - były i są, w Plusie - jest, w Erze (Heyah) jest. Tylko Orange raptem nie może czegoś takiego dać :x . A przecież młodzi użytkownicy (których zapewne w Orange nie brakuje) najczęściej piszą zamiast dzwonić. Czy naprawdę takim wielkim kosztem dla nich byłoby danie 200 SMSów za 5 zł, albo coś podobnego?!

Gdybym siedział w zarządzie Orange i ktoś by mi pokazał ile osób odeszło po wprowadzeniu Play Fresh, to zwolniłbym wszystkich ludzi odpowiedzialnych za tworzenie taryf.

Obrazek

#327652  autor: lukaszw
 06 kwie 2009, 00:35
Orange Music miało smsy do wszystkich niestety właśnie z powodu tego że ta taryfa była wykorzystywana głównie do smsów a nie rozmów to wyłączyli smsy do wszystkich i zamienili je na wewnątrzsieciowe, ot polityka Orżnąć - sieć dla ludzi lubiących płacić więcej.

#327655  autor: senshiro
 06 kwie 2009, 01:36
lukaszw pisze:Orange Music miało smsy do wszystkich
MIAŁO jest słowem kluczowym. Tydzień po tym, jak dziewczyna sobie kupiła starter Orange Music (właśnie ze względu na smsy do wszystkich) to pakiet ten wyłączyli :evil: :evil: :evil: . A w czym komu to przeszkadzało?? Płacili ludzie za pakiet? Płacili. To dlaczego go wyłączyli??
Grrr :smt076

Obrazek

#327668  autor: lukaszw
 06 kwie 2009, 08:59
Za mało minut było wydzwanianych z tej oferty.... a za dużo smsów wysyłanych
  • Strona 19 z 26
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21