• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #327232  autor: travis12
 03 kwie 2009, 17:00
Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam pytanie dot. usług dodatkowych polskich operatorów komórkowych. Czy ktoś z Was spotkał się z usługą polegającą na tym, iż wszystkie SMSy wysyłane pod konkretny numer telefonu są bezpłatne dla Nadawcy a całkowity ich koszt pokrywa Odbiorca, czyli moja firma.

Chcemy wykorzystać takie rozwiązanie w działaniach marketingowych: Klient otrzymuje od nas informację SMS, na którą może odpowiedzieć. Chodzi o to, aby za odpowiedź nie zapłacił On, tylko nasza firma.

Czy istnieje taka usługa? Jeśli nie, to czy ktoś z Was zna jakieś inne, alternatywne rozwiązanie? Wiem, że istnieją numery SMS Premium 8xxx, gdzie można takie nabyć? Jaki jest ich orientacyjny koszt?

Będę wdzięczny za wszystkie przydatne odpowiedzi, za które z góry dziękuję.

#327238  autor: azerus
 03 kwie 2009, 18:20
Szczerze - pierwsze słyszę.

#327248  autor: kowcio
 03 kwie 2009, 19:25
travis12, nie. Możecie z operatorem się jakoś dogadać i zapłacić za specjalny numerek, który będzie bezpłatny dla wszystkich, ale zapewne będzie to drogie i niektórzy będą bawić się tym. Ale szczerze- wątpię.

#327261  autor: vinc
 03 kwie 2009, 20:53
Nie ma możliwości przeniesienia opłaty za sms'a na odbiorcę, ale zawsze jest opcja podana przez kowcia ;)

Obrazek

#327264  autor: Kaczy
 03 kwie 2009, 20:57
Specjalne numery (zaczynające się od 7) pozwalają na pobieranie podwyższonych opłat (od 50gr wzwyż). W Twoim przypadku należałby się skontaktować w celu uruchomienia numeru bezpłatnego. Takie usługi powszechnie stosują operatorzy, kiedy to wysyłają jakieś promocyjne sms`y i informują, że można odpowiedzieć wysyłając bezpłatny sms.

...::: Made for loneliness :::...

#327266  autor: kowcio
 03 kwie 2009, 21:11
Kaczy, no właśnie, a to chyba nie będzie się dało tak zrobić żeby taki SMS na taki numer wysłac z dowolnej sieci? Wg mnie nie, chyba że travis12 podpisze umowę ze wszystkimi operatorami w Polsce, ale to wg mnie będzie bardzo kosztowne, czyli nieopłacalne.

travis12, a nie możecie zrobić tak, że kupicie starter jakieś sieci i będziecie normalnie SMSy odbierać? Chyba każdy zainteresowany wyśle do Was SMSa za góra 20 gr?

#327276  autor: vinc
 03 kwie 2009, 21:59
Kaczy pisze:W Twoim przypadku należałby się skontaktować w celu uruchomienia numeru bezpłatnego. Takie usługi powszechnie stosują operatorzy, kiedy to wysyłają jakieś promocyjne sms`y i informują, że można odpowiedzieć wysyłając bezpłatny sms.
O to mi chodziło i każdy myślący człowiek się domyśli...
kowcio pisze:Wg mnie nie, chyba że travis12 podpisze umowę ze wszystkimi operatorami w Polsce, ale to wg mnie będzie bardzo kosztowne, czyli nieopłacalne.
Czemu? Przecież to ma być w celach marketingowych. Wobec tego trzeba do tego mieć jakieś fundusze... Przecież nikt nie będzie tego sponsorował :roll:

Obrazek

#327281  autor: widex
 03 kwie 2009, 22:15
vinc pisze: Czemu? Przecież to ma być w celach marketingowych. Wobec tego trzeba do tego mieć jakieś fundusze... Przecież nikt nie będzie tego sponsorował :roll:
Tak, ale w porównaniu to takiego Wapacza (oferują SMS-y Premium) to koszt będzie kilkaset razy wyższy ;] Na pewno zwykła mała firma sobie na to nie pozwoli.