• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 213 z 318
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 318

#327052  autor: adriaanek
 02 kwie 2009, 12:21
W ogole co to ma znaczyc, wczesniej bylo 1000 minut do wszystkich w erze za 0 zł przy NE80, a teraz 5 wybranych osob za 15 zł ... buraki jedne,

#327057  autor: rafcyk
 02 kwie 2009, 13:40
Eh, żałuje, że 3 dni temu nie przedłużyłem umowy, chociaż nie ma tego złego.. W każdym razie dziś byłem złożyć wypowiedzenie umowy, mają 43 dni aby mnie przekonać, w przeciwnym razie witaj Plusie!

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#327071  autor: adriaanek
 02 kwie 2009, 15:31
najkorzytsniej bylo podpisac jednak umowe przed 16 marca ;) wtedy byly i minuty (1000) i IPhone o 400 zł tańszy :P liczylismy na lepsze warunki a tu z oferty na oferte jest coraz gorzej ...

#327075  autor: deni28s
 02 kwie 2009, 15:42
nie doczekam sie k*** tej umowy

mieli zadzwonic wczoraj o 12.30 - nie dzwonili
o 15.40 ktos zadzwonil - niestety nie moge odbierac w pracy tele ;/ odpowiedzialem prosze zadzwonic za pol godziny jak skoncze prace 'aaa to ja zadzwonie jutro'

mamy 15:40 i dzwoni telefon .......rece mi opadaja
oczywiscie za 20min koncze robote a oni pewnie tam tez haha

#327109  autor: UnrealMan
 02 kwie 2009, 19:16
Witam
Jestem nowy, troszke nie w temacie i troszke sie gubie na tym forum ale kuzynek dal do poczytania wiec sie tez udziele w dyskusji bowiem: chetnie zostalbym w erze lecz troszke przygrali ze mna w ch....
wczoraj zlozylem rozwiazanie umowy z era po tym jak mnie po 6 latach skarali na proponowany abo 45zl w tym 120min (chyba po 49gr/min - ale nie jestem pewien) i dodatkowo szal bo dostane 1000min gratis przy czym przykladowy telefon Nokia 5800 za jedyne 1100zl
dzisiaj o 12 dzwoni pani z biura rezygnacji - niestety nie pogadalem bo bylem w pracy ale chyba dopiero teraz sie o mnie zatroszcza. miala dzwonic przed 17 pewnie zadzwoni jutro.
i teraz po przydlugawym wstepie moje pytanie do Was:
domyslam sie ze mam szanse na wynegocjowanie lepszych warunkow ale o ile lepszych?

"I przestań ciągle powtarzać OK!!! – OK?!"

#327141  autor: deni28s
 02 kwie 2009, 21:55
sam sie zastanwiam co tu robie
xxxxxxx sie zeby mi dali lepsze warunki i 40gr za minute a na rynku jest usluga za 29gr O_o
to przyzwyczajenie i do numeru i samego abonamentu - tu mnie maja i pewnie wiele milionow ktore nawet nie pyta co i jak przedluzaja od razu

45zl i 120min to wychodzi 37gr za minute w abonamencie
poza bedziesz miec 59gr
dziwne ze ci daja 1000min (chyba ze nie wspominaja ze kosztuje to 5zl :D) bo byly glosy na forum ze tego juz nie dorzucaja
trudno mi powiedziec co mozesz wytargowac wiecej bo mi ledwo 5zl zeszli z abonamentu, ale o telefonie w lepszej cenie zapomnij, zreszta z taka taryfa porywasz sie na taki tele ....
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2009, 22:04 przez deni28s, łącznie zmieniany 1 raz.

#327152  autor: lukas63
 02 kwie 2009, 22:47
A dzwoniłeś do działu utrzymania klienta ? bo mi też mailowo taką samą odp dali

#327157  autor: maxbike
 02 kwie 2009, 23:26
Za miesiąc z kawałkiem będę mógł przedłużyc umowę i widzę, że zarówno warunki jak i ceny telefonów to żenada. Gruba zastanawiam się nad przejściem na kartę - w Play Fresh będę miał smsów ile chcę. Jeszcze 2 miesiące temu moja dziewczyna dostała 40zł - NE60 i za 5zł 500sms - pakiet sms ratował opłacalność tego abonamentu, teraz już tych 500smsów za 5zł nie ma!? Teraz mam 140 minut za 33zł (100 era, 40 wszyscy), minuta wychodzi 23,5gr, a teraz mam płacić 2 razy tyle za minutę. Era bardzo pogorszyła swoją ofertę, nie będę tyle płacił.

#327163  autor: thonka
 03 kwie 2009, 01:44
ludzie nie przesadzajcie z tymi cenami minuty... nie porownujcie oferty prepaid play fresh z postpaid ery gdzie w cenie abonamentu i posrednio minuty w nim macie wliczone telefony i chocby rozmowy w sieci czy tez nawet internet (powodzenia z szukaniem w play 50mb za 5zl...).
od Was zalezy czy wezmiecie telefony za 1zl czy tez 1000zl, przy czym nikt o zdrowych zmyslach nie wezmie sluchawki z umowa za 1600-1700zl skoro w byle elektromarkecie bez umowy jest za tyle samo...
nie dajmy sie zwariowac.
to ze play moze sobie pozwolic na 29gr minuta to nie znaczy, ze inni tez moga byc tak hojni i zerowac na reszcie opow (zainteresowanych odsylam do stawek mtr do sieci poszczegolnych operatorow).

dla kogos kto dzwoni w sieci logicznym jest wybranie sieci w ktorej ten nr. sie znajduje,,,

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#327166  autor: yagi
 03 kwie 2009, 08:18
maxbike pisze:teraz już tych 500smsów za 5zł nie ma!?
Sa jak najbardziej... Te pakiety, o ktorych tutaj sie pisze to pakiety, na ktore op daje znizke ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#327167  autor: anonim69
 03 kwie 2009, 08:22
thonka, a niby dlaczego ma ktoś nie porównywać ofert czy to abonamentowych z karta czy innymch zestawień ,jak napisał deni28s
deni28s pisze:sam się zastnawiam co tu robie
xxxxxxx sie zeby mi dali lepsze warunki i 40gr za minute a na rynku jest usluga za 29gr O_o
to przyzwyczajenie i do numeru i samego abonamentu - tu mnie maja i pewnie wiele milionow ktore nawet nie pyta co i jak przedluzaja od razu
jeżeli Era dając abonament na 24 miesiące, a min w tym to abonamencie wychodzi ponad 38 groszy to liczenie jest proste mamy ok 380 zł w ciągu trwania umowy do przodu ,w tej cenie możemy sobie kupić tel. plus minus taki co daje nam Era za złotówkę .Nie martwimy sie ze po wykorzystaniu 170 min. z abonamentu zapłacimy 49 groszy tylko nadal płacimy 29 groszy ani, ze nie opłaciliśmy fakturki ,przechodzi druga osoba do której dzwonimy najczesciej i mamy min za 5 gr jak i na tel. stacjonarne . Nie rozumiem co ma do rzeczy stwierdzenie
thonka pisze:to ze play moze sobie pozwolic na 29gr minuta to nie znaczy, ze inni tez moga byc tak hojni i zerowac na reszcie opow
w jakim sensie Play zeruje na innych opach ,chce zauważyć ze to oni dyskryminują Playa i min do tej sieci jest wyższa . Nie rozumiem dlaczego będąc stałym abonentem mam płacić więcej niż nowi lub więcej niż w poprzednim okresie 24 miesięcy, mam wybór i ciesze się ze powstał Play bo mogę mieć taniej jeżeli mi Era nie zaoferuje dobrych warunków , nie narzekam w tej chwili minuta w Erze wychodzi mi 31 groszy , zonie 36 groszy przy czym ma jeszcze 2000 min po wykorzystaniu minut z abonamentu ,ale jak czytam oferty Ery są coraz bardziej okrojone i mniej korzystne będę porównywał aby nie podpisać na następne 24 miesiące niekorzystnej mi umowy i płacić więcej , mi nie robi różnicy komu przelewam swoje pieniążki czy to Erze czy Playowi aby było taniej
Pozdrawiam

#327168  autor: fantupac
 03 kwie 2009, 09:21
Umowa w erze skonczyła mi się 7 marca nie dostawałem żadnych telefonów z ofertą więc złożyłem podanie o przeniesienie numeru do Play wczoraj dostałem rachunek z Ery powiększony o kwotę za przeniesienie numeru. I również wczoraj zadzwoniono do mnie z Ery(wkońcu sobie przypomnieli) że maja super oferte "powrotową" żebym się stawił w salonie. Mam Ne45 od 4 lat myślicie że na co mogę liczyć?

#327169  autor: anonim69
 03 kwie 2009, 09:31
Umowa w erze skonczyła mi się 7 marca nie dostawałem żadnych telefonów z ofertą więc złożyłem podanie o przeniesienie numeru do Play wczoraj dostałem rachunek z Ery powiększony o kwotę za przeniesienie numeru. I również wczoraj zadzwoniono do mnie z Ery(wkońcu sobie przypomnieli) że maja super oferte "powrotową" żebym się stawił w salonie. Mam Ne45 od 4 lat myślicie że na co mogę liczyć?
Jak to można określić ..?? Totalne olewanie klienta moim skromnym zdaniem nieważne czy ktoś płaci rachunki 50 czy 300zł powinien być traktowany poważnie ,inna sprawa co do zniżek, bonusów klient z większymi rachunkami powinien mieć lepsze warunki z oczywistej przyczyny .

fantupac , dziwie się ze każą ci iść do salonu ,w końcu od czego jest BOA, zadzwoń i zapytaj co ci zaoferują jeżeli zdecydujesz się zostać nadal ich abonentem ,oczywiście podziel się na forum
Pozdrawiam

#327174  autor: deni28s
 03 kwie 2009, 10:39
fantupac nigdzie nie musisz isc,mozesz sprawdzic na i-boa lub zadzwonic

anonim69 - play'a nikt nie dyskryminuje, stawki miedzy operatorami sa takie ze 22grosze jest miedzy wielka trojka a 54 (nie pamietam dokladnie) do play'a
wiec play wychodzi najtaniej bo ma wszedzie niska oplate
a reszta musi sobie wkalkulowac ze na polaczeniach do play'a troche straca ale w koncu tych abonentow nie jest stosunkowo az tak duzo

jak ktos pisal zeby doic era czy innego duzego opa - wystarczy kupic abo i dzwonic tylko na playa do kazdej minuty beda musieli doplacic okolo 15-20groszy ;]

thonka to co pisales o minutach,ze sa drozsze bo mamy telefony, to dokladnie o tym samym wczoraj myslalem :)
170min przez 24 miechy to 4080 min
w playu bedzie to kosztowac 1183zl ,w erze (licze tylko abo po 65) 1560zl
roznica 377zl
a telefon zakupiony po 1zl da sie puscic po okolo ~400zl

czy jest zle ? nie
denerwujace jest tylko 'olewanie' stalego klienta,bo mu sie nie chce zmieniac pewnie,bo sie przyzwyczail a mozna dorzucic pakiety wzglednie tanie i darmowe dla opa (np. 1000min po sieci) trzeba jednak chciec

#327188  autor: maxbike
 03 kwie 2009, 12:42
Czyli mogę wziąć NE60 i 500sms za 5zł. Za ile mogę dostać NE60? Ostatnio jak przedłużałem dali 40zł na 24 miesiące, czy da się ugrać coś lepszego? Widzę, że na teelfonie zarobie 300-350zł, nie ma modelu w NE60 na którym da się wyciągnąć więcej.

#327206  autor: Vader
 03 kwie 2009, 14:44
Witam,
Mnie to chyba Era lubi :D, a może to tylko wrażenie. Umowa mi się kończy 1 września, a już dziś mogę wymienić telefon. Zalogowałem się na i-BOA i z czystej ciekawości skorzystałem z zakładki "Kontakt" i opcji maila odnośnie przedłużenia Umowy. Po paru godzinach dostałem typowo standardową ofertę, którą można zobaczyć na stronie głównej Ery. Na razie nie mam zamiaru nic robić, ale zdziwiłem się, że można wymienić telefon już teraz, czyli 5 miesięcy przed. Jestem w Erze 10 lat, a rachunki obecnie ok. 120.
Zastanawia mnie czy czekać dłużej np. 2 miesiące czy się targować.
Pozdrawiam.

#327218  autor: deni28s
 03 kwie 2009, 15:33
Vader ty to jestes przykladem tego ze jak komus sie zabieralo zabawke i dawalo w ryj
a teraz tylko zabiera sie zabawke - to on sie cieszy ze nie dostal w ryj

co wyjatkowego jest w tym ze kaazdy moze przedluzyc umowe jakies 4 miesiace wczesniej ?
to ich broszka zebys placil dluzej i wiecej (stad tez zazwyczaj pierwsze o czym mowia to wyzsza taryfa niz masz teraz ,wygaduje 120min to pani dzwoni i mi mowi ze swietne promo maja na 200min)

oczywiscie ze masz czekac ! w lipcy sie zmienia stawki miedzy operatorami( z 22 gr do 16gr,niecale 20%) z 49gr moga wiec spuscic na 39gr z takim samym zyskiem

#327224  autor: Vader
 03 kwie 2009, 16:03
deni28s pisze:Vader ty to jestes przykladem tego ze jak komus sie zabieralo zabawke i dawalo w ryj
a teraz tylko zabiera sie zabawke - to on sie cieszy ze nie dostal w ryj

co wyjatkowego jest w tym ze kaazdy moze przedluzyc umowe jakies 4 miesiace wczesniej ?
to ich broszka zebys placil dluzej i wiecej (stad tez zazwyczaj pierwsze o czym mowia to wyzsza taryfa niz masz teraz ,wygaduje 120min to pani dzwoni i mi mowi ze swietne promo maja na 200min)

oczywiscie ze masz czekac ! w lipcy sie zmienia stawki miedzy operatorami( z 22 gr do 16gr,niecale 20%) z 49gr moga wiec spuscic na 39gr z takim samym zyskiem
Oczywiście, że będę czekał. Niektórzy nie wiedzą co to jest sarkazm. Po prostu zdziwił mnie termin oferowania telefonu i tyle. Ogólnie zawsze jest na 4 miesiące przed końcem, a nie 5. I tyle.

#327262  autor: thonka
 03 kwie 2009, 20:55
anonim69 pisze:w jakim sensie Play zeruje na innych opach ,chce zauważyć ze to oni dyskryminują Playa i min do tej sieci jest wyższa
nikt nikogo nie dyskryminuje ;) play za dostep do swojej sieci (czyli jezeli ktos z innej sieci dzwoni do nich) w tzw. szczycie pobiera oplate rzedu 52gr netto czyli inni operatorzy maja przychod (odejmij jeszcze koszt dzialania sieci wlasnej i inne koszty) na minucie wydzwonionej do play gigantyczne 8,5gr (zakladajac ze wszyscy pobieraja oplate 72gr/min. brutto)... od 1 lipca play stawke te bedzie mial wyzsza o 40% niz reszta operatorow.
teraz spojrz na to od strony przychodow play - im wiecej maja uzytkownikow tym wiecej zarabiaja na nich, a jeszcze wiecej zarabiaja na rozmowach przychodzacych do nich wiec niech 'nowi' sie mnoza ile wlezie, bo to potencjalne minuty przychodzace, a na tych zarabiaja wiecej niz na wlasnych uzytkownikach...
anonim69 pisze:thonka, a niby dlaczego ma ktoś nie porównywać ofert czy to abonamentowych z karta czy innymch zestawień ,jak napisał deni28s
oferta na karte nie daje Ci telefonu. twoja sprawa czy bedzie to zlomofon za 1zl zalegajacy od miesiecy operatorowi na magazynie, czy tez supermegahiper sluchawka z wbudowana mikrofalowka za 20 papierkow z portretem jagielly - lista modeli jest dluga, a ktore schodza najczesciej jest chyba wiadome. operator musi zarobic na takiej akcji.
przedewszystkim nie daje Ci wolnej reki - w prepaidzie zawsze jestes ograniczony do salda konta i wygadasz dokladnie tyle ile na nim jest.
podam Ci przyklad (niestety autentyk) - wakacje we Wloszech, pobyt w malej miejscowosci. w akcji playkarta z 2zl/minuta. dowiadujesz sie, ze w kraju odchodzi bliska Ci osoba. na koncie 40zl. 20 minut i zostajesz bez kontaktu z najblizszymi, a doladowania nijak nie mozesz kupic. kod doladowujacy przyslal mi znajomy dopiero na drugi dzien. gdyby nie uprzejmosc Wlochow nawet owego znajomego nie mialbym jak powiadomic o sytuacji w jakiej sie znalazlem...
maxbike pisze:Czyli mogę wziąć NE60 i 500sms za 5zł. Za ile mogę dostać NE60? Ostatnio jak przedłużałem dali 40zł na 24 miesiące, czy da się ugrać coś lepszego?
standardowo bedziesz miec NE60 za 45zl na caly okres umowy, wiecej da sie tylko wyrwac 30zl na pierwsze 12 miesiecy, a potem 45zl na reszte umowy, ale jakos ostatnio czesto tego nie daja. dodatkowo przez 60 dni po podpisaniu aneksu bedziesz mogl wykupic nastepujace pakiety po promocyjnych cenach: 50mb/5zl, 200 min. w weekendy/5zl oraz 200 min. z 1 osoba/5zl, a inne pakiety wg. cennika.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#327267  autor: anonim69
 03 kwie 2009, 21:13
thonka pisze:wakacje we Wloszech, pobyt w malej miejscowosci. w akcji playkarta z 2zl/minuta. dowiadujesz sie, ze w kraju odchodzi bliska Ci osoba. na koncie 40zl. 20 minut i zostajesz bez kontaktu z najblizszymi, a doladowania nijak nie mozesz kupic.
oczywiście, ze się zgadzam zawsze powtarzam wszystkim znajomym, rodzinie aby zastanowi się co im trzeba , bo mogą być takie sytuacje jak ta którą przedstawiłeś no i klapa , co do opłat patrze ze strony konsumenta bo tak mi wygodniej i nie bronię w żadnym wypadku Playa , jestem w Erze kilka dobrych lat i dobrze by było aby stały abonent czuł ze zależy firmie na nim
Pozdrawiam
  • Strona 213 z 318
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 318
  • 1
  • 211
  • 212