anonim69 pisze:w jakim sensie Play zeruje na innych opach ,chce zauważyć ze to oni dyskryminują Playa i min do tej sieci jest wyższa
nikt nikogo nie dyskryminuje

play za dostep do swojej sieci (czyli jezeli ktos z innej sieci dzwoni do nich) w tzw. szczycie pobiera oplate rzedu 52gr netto czyli inni operatorzy maja przychod (odejmij jeszcze koszt dzialania sieci wlasnej i inne koszty) na minucie wydzwonionej do play gigantyczne 8,5gr (zakladajac ze wszyscy pobieraja oplate 72gr/min. brutto)... od 1 lipca play stawke te bedzie mial wyzsza o 40% niz reszta operatorow.
teraz spojrz na to od strony przychodow play - im wiecej maja uzytkownikow tym wiecej zarabiaja na nich, a jeszcze wiecej zarabiaja na rozmowach przychodzacych do nich wiec niech 'nowi' sie mnoza ile wlezie, bo to potencjalne minuty przychodzace, a na tych zarabiaja wiecej niz na wlasnych uzytkownikach...
anonim69 pisze:thonka, a niby dlaczego ma ktoś nie porównywać ofert czy to abonamentowych z karta czy innymch zestawień ,jak napisał deni28s
oferta na karte nie daje Ci telefonu. twoja sprawa czy bedzie to zlomofon za 1zl zalegajacy od miesiecy operatorowi na magazynie, czy tez supermegahiper sluchawka z wbudowana mikrofalowka za 20 papierkow z portretem jagielly - lista modeli jest dluga, a ktore schodza najczesciej jest chyba wiadome. operator musi zarobic na takiej akcji.
przedewszystkim nie daje Ci wolnej reki - w prepaidzie zawsze jestes ograniczony do salda konta i wygadasz dokladnie tyle ile na nim jest.
podam Ci przyklad (niestety autentyk) - wakacje we Wloszech, pobyt w malej miejscowosci. w akcji playkarta z 2zl/minuta. dowiadujesz sie, ze w kraju odchodzi bliska Ci osoba. na koncie 40zl. 20 minut i zostajesz bez kontaktu z najblizszymi, a doladowania nijak nie mozesz kupic. kod doladowujacy przyslal mi znajomy dopiero na drugi dzien. gdyby nie uprzejmosc Wlochow nawet owego znajomego nie mialbym jak powiadomic o sytuacji w jakiej sie znalazlem...
maxbike pisze:Czyli mogę wziąć NE60 i 500sms za 5zł. Za ile mogę dostać NE60? Ostatnio jak przedłużałem dali 40zł na 24 miesiące, czy da się ugrać coś lepszego?
standardowo bedziesz miec NE60 za 45zl na caly okres umowy, wiecej da sie tylko wyrwac 30zl na pierwsze 12 miesiecy, a potem 45zl na reszte umowy, ale jakos ostatnio czesto tego nie daja. dodatkowo przez 60 dni po podpisaniu aneksu bedziesz mogl wykupic nastepujace pakiety po promocyjnych cenach: 50mb/5zl, 200 min. w weekendy/5zl oraz 200 min. z 1 osoba/5zl, a inne pakiety wg. cennika.