• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #326486  autor: Marek
 30 mar 2009, 16:38
Przesyłałem plik na telefon od brata, lecz brakło pamięci i mój telefon się zrestartował. Teraz jak włączam film lub grzebię w menu fon się zawiesza, zaświeca się na biało ekran, potem gaśnie i pomaga jedynie wyciągnięcie baterii

co zrobić?

#326523  autor: butterfly
 30 mar 2009, 18:20
Wgrać na nowo soft? ;]

#326551  autor: Marek
 30 mar 2009, 19:20
zaktualizowałem seusem i zauważyłem pewną zmianę. Teraz wyłącza się minutę po włączeniu, trochę inaczej się włącza, 30s biały ekran potem logo se

#326635  autor: orson_dzi
 30 mar 2009, 23:17
Wgraj soft od początku. Prosta sprawa, max 20 minut roboty. Na 99% procent powinno działać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#326652  autor: yagi
 31 mar 2009, 07:40
Jak to nie pomoze to tylko serwis - wydaje mi sie ze to cos wiecej niz soft...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#326817  autor: Marek
 31 mar 2009, 22:56
Już czwarty raz mi się tak stało, z tym wyjątkiem że się włącza, poprzednimi razy tylko świecił na biało.
Niestety skończyła mi się gwarancja.

Zaktualizowałem soft seusem. Chyba erom r3a016 jest wadliwy(mam w domu z takiego k800 co pływał w wannie, latał po ścianach, ma erom r3a022 i śmiga bez problemów. ciekawostka- nowszy jest czarniejszy od mojego) . Kiedyś wyskoczył mi error że brakuje pamięci operacyjnej, ale wtedy poszedł do serwisu

Telefon restartuje się jeżeli zrobi się kilka operacji które zużywają trochę pamięci np. zrobienie zdjęcia, odtwarzanie filmu, czasami w menu. Wyciska w javabenchmark około 6tys punktów

Tel się restartuje, zawiesza, również ekran robi się czarny(zamiast szarego taki czarny jak w s500) bez podświetlenia (nieda się go wtedy włączyć, nawet czerwona dioda nie świeci, pomaga tylko wyciągnięcie baterii, jeszcze nie wiadomo czy się włączy czy zawiesi). Najgorsze jest to, że czasami restartuje się kiedy jest podłączony do kompa lub ładowarki

Czym wgrać soft i jak? mam cid53 i chciałbym mieć brand orange. Na kompie nie instalowałem sterowników usb. Proszę o jakieś linki
cda już mam ale co z resztą?

#327251  autor: Marek
 03 kwie 2009, 19:49
Kulan-kendi nie dał rady, problem występował nadal, setoolboxem też nic nie dało, zaproponowali mi testpoint (zaśpiewali 170 i powiedzieli że wyślą do serwisu se), kupie sobie jakiś fon i poczekam jak zmieni się sprawa z wgrywaniem eromu bo wydaje mi się że płyta główna jest sprawna

dzięki za stery usb