• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #32638  autor: mation
 30 lis 2005, 15:30
Mojemu tacie wymieniają telefon w pracy.
Ma do wyboru:
-N6230i
-N6680
-N9300
-SE P910i
Zależy mu na baterii (wiem że wszystkie mają słabą), aparacie, wielkość wyświetlacza, Dobre połączenie ze sluchawką BT, Pamięci.

#32643  autor: piotrz
 30 lis 2005, 16:18
6230i-mały wyświetlacz, brak symbiana,
6680-nie licząc baterii i małej pamięci wewnętrznej jest w zasadzie idealny
9300-bezsensowne proporcje ekranu, symbian s80 (zdecydowanie za mało programów), wymiary
p910i-słaby aparat, symbian uiq (mało programów, ale więcej niż w s80)

z tych wziąłbym 6680, albo (jeśli musi mieć TAKI duży wyświetlacz) p910i
Ostatnio zmieniony 30 lis 2005, 16:23 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#32645  autor: Frasio
 30 lis 2005, 16:20
Ja bym ci polecał SE ze wzlędu na wyświetlacz, ale jak ma być dobry aparat no to raczej 6680. ;)
Zależy co jest ważniejsze.
Co do baterii to nie wiem, aczkolwiek wydaje mi się, że wszystkie mają porównywalną. ;)
Pamięć o ile mi wiadomo wszystkie mają karty paimęci więc praktycznie to to samo.
Wybór należy do twojego taty, ale jeśli może być większa wielkośc, no to P910i.
Ale jednak lepsza jest nokia 6680 ;)
Ostatnio zmieniony 30 lis 2005, 18:53 przez Frasio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#32653  autor: Dragon
 30 lis 2005, 17:18
lepiej 6680, bardziej przyszlosciowy telefon (UMTS) aparat jest dobry, karty pamieci sa, wyswietlacz duzy i dobrej jakosci, jesli nie zalezy mu na naprawde duzym ekranie dotykowym to nie ma co porownywac z P910i

#32656  autor: eone
 30 lis 2005, 17:46
ja bym wzial 6680,
ma symbiana, mp3, ladny wyswietlacz, dobry aparat, ogolnie telefon bez wad :-)