• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #324725  autor: kondis30
 22 mar 2009, 22:02
Witam! Mam pytanie odnośnie rozwiązania umowy. Od ok 2 tygodni mam problem z
dodzwonieniem się na nr. 986 w moim mieście. Nawet z kierunkowym nie mogę się
dodzwonić! Zgłosiłem ten problem do Orange i obiecali w ciągu 3 dni uporać się
z tym problemem! Biorąc telefon w tej firmie zwracałem uwagę czy i jak mogę
się połączyć! Na początku były to połączenia płatne potem nr. był bezpłatny a
teraz nie mam nic!!! I pytanie czy jest to podstawa do rozwiązania umowy? I
jak to zrobić dobrze? Dlaczego mam być poszkodowany? Dzięki za odpowiedzi :)

#324737  autor: mikage1
 22 mar 2009, 22:32
nie możesz połączyć się z 1 numerem czy z różnymi?
- jeśli z jednym - nawet alarmowym (strażą miejską) - to raczej nie licz na to, że będzie to powód rozwiązania umowy - to może być problem w straży miejskiej
- jeśli masz możliwość to sprawdź czy z innego numeru orange uda ci się dodzwonić na 986, sprawdź też od innego operatora (np. z plusa lub ery, paly nie polecam - w niektrórych miejscach z niektórych numerów play nie da się dozwonić do straży miejskiej - był już taki temat na forum)
- spróbuj zadzwonić do straży miejskiej w innym mieście (np. 22986 albo 71986 albo12986 albo 61986)
- jeśli chcesz coś uzyskać w BOK orange - zgłoś reklamację na piśmie żeby mieć na papierze swoje zgłoszenie (możesz przywołać wcześniejsze zgłoszenie i że nic nie dało)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#324881  autor: kondis30
 23 mar 2009, 16:04
No właśnie wina leży ewidentnie po stronie ORANGE! Z innych sieci można się dodzwonić a z ORANGE nikt nie może! Wczoraj byłem w innym mieście i tam mogłem się dodzwonić! Inni też pisali pisma interweniowali i nic się nie dzieje! Dlaczego ja mam być stratny na takiej umowie i niedotrzymywaniu jej warunków! Co byście powiedzieli gdyby nie można było dodzwonić się z waszej sieci do jednej osoby np. żony :) Jutro jak dalej będzie to samo to piszę pismo o rozwiązanie umowy może coś ruszą a jak nie to cześć jak czapka i odchodzę do innego operatora który oferuje takie połączenia i się wywiązuje z ich realizacją!

#325048  autor: mikage1
 23 mar 2009, 23:33
powiem Ci tak - próbuj, ale na Twoim miejscu nie liczyłbym, że uda sie z tego powodu rozwiązać umowę...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#325593  autor: DejwiD
 26 mar 2009, 09:41
chyba, że umrze :)

#326034  autor: Vinkler
 27 mar 2009, 23:13
Hmmm ciezko bedzie cos wskurac, musisz zlozyc reklamacje i wezwac do naprawienia tej funkcjonalnosci, wskazujac na to, ze w innym obszarze dziala,, zagrozic UOKiK i zerwaniem umowy... moze to cos da, ale radze sie wyposazyc w nerwosol... tak z karton pomoze;)
Po pierwsze nie odpuszczac, po drugie nie odpuszczac ;P aaa i przejdz sie do lokalnego biura ochrony praw konsumenta, czasem podpowiadaja fajne kruczki prawne ;)

Mi zdezaktywowali numer na 4 dni przed wygasnieciem umowy i sie od tego umywaja, ich ignorancja nie zna granic... straszenie tez nic nie daje... gdzie ta dawna idea...

Nowy Dwór Gdański
blog