• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Jak Ci się podoba nowa oferta Heyah MIX?

Bardzo fajna
1
3%
Fajna
3
9%
Taka sobie
10
29%
Kiepska
6
17%
Fatalna
5
14%
Telefony za drogie
7
20%
Ośmieszyli się
3
9%
 #325066  autor: express100
 24 mar 2009, 02:06
Strona ruszyła przed północą http://www.heyah.pl/heyah-mix_mix , można też wpisać http://www.heyah.pl/mix
Telefony są drogie, ale nie aż tak jak w orange, na razie jest ich mało, ale co najważniejsze są BEZ SIMLOCKÓW, a reklamują je, że "nie mają wirusa".
Stawki są identyczne jak w Równej Taryfie-
44gr/do wszystkich w Polsce i UE oprócz Playa
79gr/do Playa
14gr/SMS do wszystkich
40gr/za 100kB, MMS
2gr/100kB
Podpisując umowę na rok wystarczy dowód, a na 2 lub 3lata, trzeba mieć dodatkowo legitymację studencką, lub inny dokument.
Sklep rusza w czwartek 26.03. Będzie również działała sprzedaż telefoniczna, również dla dotychczasowych klientów.
Niestety nie ma możliwości wyboru Taryfy MULTIPAKIET, która była bardzo dobrą taryfą dla ludzi którzy rozmawiają często ze stacjonarnymi lub Heyah, gadają z jedną osobą lub wysyłają dużo SMSów do wszystkich sieci.
Jak na razie nie można sprawdzić listy miejsc gdzie można zakupić Heyah MIX, wiadomo, że będą one w Media Marktach i Saturnach, ale czy powrócą Wyspy Heyah?
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2009, 20:06 przez express100, łącznie zmieniany 1 raz.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#325073  autor: ManiacGSM
 24 mar 2009, 07:11
W sumie niczym się nie popisali. Prócz wabików w postaci kilku telefonów to nic innego niż HEYAH z cyrografem-ot i tyle. ERA szuka sposobów na lukę w finansach.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#325082  autor: biotyt
 24 mar 2009, 08:45
Oferta dobra, ceny słuchawek ok. Jak ktoś z Heyah potrzebuje telefonu nie musi już szukać gdzie indziej, a wystarczy podpisać umowę. Moim zdaniem bardzo dobry pomysł uzupełniający ofertę.

biotyt

#325084  autor: Vieslav
 24 mar 2009, 09:09
Nie wiem, gdzie macie cennik telefonów, ja tam go znaleźć nie mogę :roll: .

#325092  autor: nav
 24 mar 2009, 10:05
Mulder pisze:Nie wiem, gdzie macie cennik telefonów, ja tam go znaleźć nie mogę :roll: .
cennik masz w regulaminie promocji

#325162  autor: kowcio
 24 mar 2009, 16:29
Mulder pisze:Nie wiem, gdzie macie cennik telefonów, ja tam go znaleźć nie mogę :roll: .
[center]Obrazek[/center]

#325170  autor: Worczynski
 24 mar 2009, 17:15
Wcale nie taka zła oferta. W plusie nie ma możliwości wzięcia słuchawki na rok. A to, że ceny z kosmosu w umowie rocznej mają to też nic, specjalnie się od konkurencji nie odróżniają. Ale, patrząc na przekrój ofert Mix, jest to sieć o najniższej stawce za minutę, nie licząc głupiego pakietu MixPlusa(25 minut za 40 gorszy, tylko raz w miesiącu). Co do tego, no prosta oferta, bez pakietów, przejrzysta i moim zdaniem może, choć nie szybko troszkę zmienić nasz rynek telekomunikacyjny. Szczególnie jakby też można było korzystać z oferty multipakiet...

Jazz do łez:)

#325198  autor: tomko111
 24 mar 2009, 18:25
I co jest w tej ofercie takiego imponującego i zachęcającego do kupna MIXA? Dla mnie nic. Ceny telefonów drogie, lepiej kupić telefon na allegro i zakupić kartę heyah i nie wiązać się z obowiązkiem doładowania telefonu o określonej kwocie w danym miesiącu. :wink:

#325212  autor: Worczynski
 24 mar 2009, 19:17
No nie każdy ma tak dobre pomysły jak Ty, są też dziwni ludzie żyjący w przeświadczeniu, że telefon to tylko od operatora można kupić. Może to właśnie dla takich ludzi to powstało. Zresztą ludzkich gustów, guścików nie przeskoczysz. Jak jest popyt to też będą przedawali.

Jazz do łez:)

#325243  autor: tomko111
 24 mar 2009, 20:29
Worczynski, owszem, każdy zdecyduje za siebie, nie mniej jednak w ofercie Heyah nie ma niczego innowacyjnego, bardziej opłaca się wziąć Mixa w Playu, gdzie ceny telefonu są tańsze.

#325975  autor: yanek
 27 mar 2009, 21:18
tomko111 pisze:w ofercie Heyah nie ma niczego innowacyjnego, bardziej opłaca się wziąć Mixa w Playu, gdzie ceny telefonu są tańsze.
Dokładnie, a cena za minutę 0,49 i 0,44 większej różnicy nie robi (no chyba, że ktoś do UE dzwoni to ma tanio w łapce)
Dzisiaj dopiero dokładnie przejrzałem, co oni tam natworzyli z tym HeyahMix, jestem podobnego zdania jak kolega:
Worczynski pisze:specjalnie się od konkurencji nie odróżniają.
Oczywiście, w umowie 30zł/2lata nie ma ani jednego telefonu za 1PLN, co mnie nie dziwi, idą dalej wg zasady 'nałapmy frajerów, niech płacą po 44gr przez 3 lata'.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#326058  autor: express100
 28 mar 2009, 01:05
Dzisiaj patrzyłem na stronie Heyah czy uruchomili sprzedaż internetową, którą mieli włączyć w czwartek, ale pisze tylko
Kod: Zaznacz cały
CIERPLIWOŚCI WKRÓTCE STARTUJEMY

Ciekawe kiedy ruszą, pewnie długo im to zajmie.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#326101  autor: kristofear
 28 mar 2009, 12:15
Po tym jak sie dowiedzialem ze trzeba doladowywac każdego miesiąca to ta oferta jest do bani :/. Trzeba każdego miesiąca ładowac a nie wystarczy mieć ważnego konta np na rok na przód aby wypełnić warunki umowy. Trzeba naprawde byc "frajerem" aby siedzieć w tym przez bite 3 lata...

Sagem my400x --> BENQ S88 --> SE K800i
 #326133  autor: express100
 28 mar 2009, 15:54
kristofear pisze:Po tym jak sie dowiedzialem ze trzeba doladowywac każdego miesiąca to ta oferta jest do bani :/. Trzeba każdego miesiąca ładowac a nie wystarczy mieć ważnego konta np na rok na przód aby wypełnić warunki umowy. Trzeba naprawde byc "frajerem" aby siedzieć w tym przez bite 3 lata...
No właśnie. Masz rację, bo interconnect spada w dół, a tu ceny nie pójdą w dół tylko będą stały w miejscu. Ewentualnie transmisja za 2grosze, to + dla tej oferty.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#326686  autor: andiw
 31 mar 2009, 11:53
Po 1 , należy założyć, że są ludzie , którzy chca MIX. Dla niektóych to dobre rozwiązanie i tyle.

teraz jak ktoś szuka mixa, to Heyah wypada bardzo ciekawie - najtańsza minuta w kraju, za granicę i net w tym segmencie rynku (chodzi mi o cenniki, bez pakietów, promocji itp.) # konkretne argumenty, aby się zainteresować tą ofertą

#329805  autor: HerrBata
 17 kwie 2009, 10:16
Moim zdaniem oferta jest bardzo fajna. Mają też.. ciekawą reklamę :-) Cios karate w mięso za pomocą komórki jest bezcenny.
Obiecują poza tym rozszerzyć ofertę telefonów.

#329878  autor: eski
 17 kwie 2009, 18:01
Co tu duzo mowic, oferte maja naprawde bardzo dobra. Telefony pewnie rozszerza ale potrzeba troche czasu nie tak dawno weszla ta oferta. Porownujac ich oferte MIX z innymi MIX-ami to wypada najtaniej.

#329887  autor: express100
 17 kwie 2009, 18:55
Wcale nie mają dobrej oferty bo trzeba utrzymać ważność konta a do tego doładowywać kwotą zobowiązania raz w miesiącu.
Najlepszy MIX ma Plus i Play, potem Era, Orange.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#329926  autor: eski
 17 kwie 2009, 20:53
Pod wzg za minute jest najlepsza bo w Heyah placisz 44gr, w Orange 57, w Plusie 58 zas w Play-u 59gr o internecie i rozmowach miedzynarodowych nawet nie pisze:) Co do waznosci konta, to przez czas umowy Cie nie intersuje bo i tak i tak co miesiac doladowywujesz sobie dopiero po umowie zwracasz na to uwage. Nie wiem co miales na mysli ze trzeba raz w miesiacu doladowac kwota. Przeciez w kazdym mixie tak trzeba. Nawet jezeli nie trzeba to i tak na to samo wychodzi. Bo masz kontrakt na 30 doladowan po 30zl...

#329959  autor: express100
 17 kwie 2009, 23:00
eski pisze:Przeciez w kazdym mixie tak trzeba. Nawet jezeli nie trzeba to i tak na to samo wychodzi. Bo masz kontrakt na 30 doladowan po 30zl...
Ale np. w Plusie masz umowę np. na 30doładowań po 30zł i jak je zrealizujesz w ciągu 3 miesięcy to masz już po umowie, a w Heyah jak masz umowę na 3lata, to nie możesz nawet rok wcześniej się wyrwać.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP