• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 88 z 131
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 131

#325288  autor: tomko111
 24 mar 2009, 22:11
Mamie kończy się umowa w Orange - taryfa Nowa Firma Mix 20 - na firmę zarejestrowany jeszcze jest inny telefon z taryfą Orange dla Firm 80.
Czy jest szansa, aby mama otrzymała jakiś rabat na telefon ok. 100zł, pozbywając się dodatkowych pakietów, oraz zniżek na abonament przy przedłużaniu, czy nie da rady?

#325302  autor: Orfi
 25 mar 2009, 00:47
Do mojego konta, po wielkich bólach dodali w końcu punkty, za styczniową i lutową fakturę.

Orfi

#325330  autor: tomko111
 25 mar 2009, 08:49
Orfi, to nie jest temat dotyczący punktów profit, tylko o przedłużeniach umowy.

#325412  autor: marco508
 25 mar 2009, 16:04
tomko111 pisze:Mamie kończy się umowa w Orange - taryfa Nowa Firma Mix 20 - na firmę zarejestrowany jeszcze jest inny telefon z taryfą Orange dla Firm 80.
Czy jest szansa, aby mama otrzymała jakiś rabat na telefon ok. 100zł, pozbywając się dodatkowych pakietów, oraz zniżek na abonament przy przedłużaniu, czy nie da rady?
Czasem Orange daje zniżke na telefon do 250zł i jest to zalezne od telefonu bo nei na wszystkie może zostać udzielony, no i dla abonenta musi przysługiwać ten przywilej. Widze ze pakiet niski, ale za rezygnacje z usług nie dostaniesz żadnego rabatu, możesz sie potargować z konsultantem BOK'u jak i w salonie :) :)

#325440  autor: tomko111
 25 mar 2009, 18:25
marco508, proponowali jeden telelefon, bodajże nokie 3110 za 1zł w tym abonamencie co mama ma czyli Nowa Firma Mix 20, normalnie kosztuje 181,78 zł - czyli faktycznie się opłacało. Niestety mama podziękowała, a pani powiedziała, że oferta jest chwilowa i że na pewno się zmieni i potem może nie otrzymać tego telefonu za złotówkę. Nie mniej jednak sądzę, że pani troszkę postraszyła, aby od razu mama się decydowała, ale jeszcze rozważa przejście do Playa. :wink:

#325560  autor: corner
 25 mar 2009, 23:27
Kogo to w tym Orange zatrudniają. Dzwonił do mnie facet z Propozycji. Że ma ofertę. Ja mu na to, że jeszcze się nie będę decydował, ale chętnie posłucham co ma do zaoferowania. A on autentycznie strzelił focha i powiedział "A co ja będę panu opowiadał, skoro pan od początku jest nastawiony na nie". Potem z wieeelką łaską przedstawił jakąś totalnie podstawową ofertę Orange Abonament z dodatkowym prezentem. Na moje pytania w ogóle nie odpowiadał, tylko zbywał. Poprosiłem go o telefon za miesiąc, to już w ogóle się obraził i nawet się nie pożegnał.

#325626  autor: annm1986
 26 mar 2009, 12:16
corner pisze:że jeszcze się nie będę decydował, ale chętnie posłucham co ma do zaoferowania. A on autentycznie strzelił focha i powiedział "A co ja będę panu opowiadał, skoro pan od początku jest nastawiony na nie". Potem z wieeelką łaską przedstawił jakąś totalnie podstawową ofertę Orange Abonament z dodatkowym prezentem. Na moje pytania w ogóle nie odpowiadał, tylko zbywał. Poprosiłem go o telefon za miesiąc, to już w ogóle się obraził i nawet się nie pożegnał.
a wiesz moze z jakiej cientrali dzwonil...bardzo mnie to zastanawia...gdzie zatrudniaja takich.....

heheh to sie dopiero nazywa zaangazowany pracownik orange...

poczekaj moze jeszcze raz zadzwoni.. :wink:

PoZdRaWiAm...:)

#325651  autor: michael84
 26 mar 2009, 14:11
A do mnie przed chwilą dzwoniła pani z Orange i zaproponowała przedłużenie umowy która kończy się w czerwcu. Gdy jej powiedziałem że chętnie wysłucham jej oferty ale gdy zadzwoni na początku czerwca wręcz mnie okrzyczała że nie chcę teraz a teraz jest najlepsza oferta dla mnie i później już tak korzystnej nie będzie. Na moją sugestię, że czekam bo być może będą wprowadzone nowe taryfy znów dosadnym głosem powiedziała że żadnych nowych taryf nie będzie i że w czerwcu nie dostanę żadnych dodatkowych usług. Po mojej odpowiedzi że jednak teraz nie przedłużę umowy już się bardzo zdenerwowała i zakończyła rozmowę.
Po jej odpowiedzi że w czerwcu nie dostanę żadnych dodatkowych usług od razu przypomniał mi się Kononowicz: NIE BĘDZIE NICZEGO!!! :D

#325690  autor: annm1986
 26 mar 2009, 17:51
najlepiej jest zrobić tak wysłuchać co moze ci zaproponować centrala...zobaczyć co można w necie i pójść do salonu i wybrać co jest najlepsze...hehheheh...ja nie przedłużam umowy wiec się narazie nie zastanawiam bo nie ma mojego fona który chciałam ...

PoZdRaWiAm...:)

#326115  autor: lwilczek
 28 mar 2009, 13:08
Witam koledzy,

Moze ktos podpowie co mozna maxymalnie uzyskac w Orangutanie przy abo 100 zł. Obecnie miałem Nowy Twoj Plan 65, 174 minuty w ramach wszcy i na wszytko ale sporo przekraczałem...

chciałbym przedłuzyc ze słuchawką... narazie propozycja to Abo za 100 zł (210 min + 100 min bonusu internetowego i 5 prezentów)..

Prosiłbym o szybka i fachowa podpowiedź...

Czy to co daja w orange online to juz max.. czy mozna jeszcze np. dostajć jakies uslugi gratis, lub zniżkę na abo.. ?

Pozdr.

#326129  autor: lukasz8881
 28 mar 2009, 15:08
lwilczek pisze:Witam koledzy,

Moze ktos podpowie co mozna maxymalnie uzyskac w Orangutanie przy abo 100 zł. Obecnie miałem Nowy Twoj Plan 65, 174 minuty w ramach wszcy i na wszytko ale sporo przekraczałem...

chciałbym przedłuzyc ze słuchawką... narazie propozycja to Abo za 100 zł (210 min + 100 min bonusu internetowego i 5 prezentów)..

Prosiłbym o szybka i fachowa podpowiedź...

Czy to co daja w orange online to juz max.. czy mozna jeszcze np. dostajć jakies uslugi gratis, lub zniżkę na abo.. ?

Pozdr.
pley fresh - doładowując za 100zł masz 345min do wszystkichi to bez żadnych pakietów, jak podłaczysz pakiety bedzie jeszcze taniej i ważna sprawa 2min przychodzace daje 1 min na połaczenia wychodzące

#326155  autor: Jedrker
 28 mar 2009, 17:30
lwilczek,
jeśli chcesz wynegocjować zniżkę w abo albo więcej minut proponuję zadzwonić do propozycji, ja mamie wynegocjowałem lepsze warunki przez telefon niż w tej nędznej ofercie na www ;]
lukasz8881 pisze:pley fresh
Nie każdy lubi zmiany abo na pre paid ...
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 17:53 przez Jedrker, łącznie zmieniany 1 raz.

#326202  autor: lwilczek
 28 mar 2009, 23:56
Dzieki za info... chodzilo mi o wieksze konkrety..tzn o co dokładnie powienienem walczyc i jakie warunki w stusounku do tych z www mozna wynegocjować...

Jesli chodzi o play fresh... to tak jak kolega naisał.. gdybym rozważal oferte na karte to bym to napisał...

Pozdr i nadal czekam na jakies szczegóły...

#326212  autor: Jedrker
 29 mar 2009, 06:52
lwilczek,
lwilczek pisze:chodzilo mi o wieksze konkrety
Jeśli miałbym odpowiedzieć Ci tutaj na Twoje pytanie, najpierw Ty musiałbyś nam powiedzieć więcej konkretów o swoich potrzebach związanych z telefonem.
Generalnie chcąc Ci pomóc musisz nam odpowiedzieć przynajmniej na pytania dwa :
Jaki jest Twój profil dzwonienia ?
Po sieci czy do wszystkich sieci ?
Jeśli do sieci Orange najczęściej dzwonisz, możesz wynegocjować pakiet wszyscy w orange extra 18 dzięki czemu dostaniesz ulgę abonamentową np. na cały okres umowy, wtedy za usługę nic nie płacisz.

Może Ci się również udać wynegocjować jakiś rabat na abonament przez ileś tam czasu.
MOżesz negocjować o rabat na abonament na usługi dodatkowe.
Tak naprawdę to po części od Ciebie będzie zależało co dostaniesz.
W rozmowie z konsultantem najlepiej jest podać swoje propozycje, (żeby ino nie były zbyt wygórowane, bo operator to też nie akcja harytatywna ;P) a później konsultant proponuje Ci ofertę jaką może Ci dać.
Zazwyczaj propozycja będzie satysfakcjonująca, o ile zachowasz poziom kultury wypowiedzi, hamskie zaczepki, pretensje etc skutkują Tym, że konsultant ze złości zamiast dać Ci jakiś upust po prostu go nie da :mrgreen:

#326229  autor: lwilczek
 29 mar 2009, 12:28
Dzieki za info...

oto troche wiecej szczegółów:

Profil dzwonienia: głównie rozmowy/malo smsów, do wszystkich sieci. chetnie własnie urwał bym cos z ceny abonamentu.

Rozpatruje 2 mozliwosci albo umowa bez telefonu na 12 miechów, albo na 24 miech z telefonem(chociaz bardzo mi na słuchace nie zalezy bo moge sobie kupic na allegor taniej...)

Ogólnie interesująco brzmi oferta bez telefonu gdyz na orange online daja:

100 zł - 200 min + 200 min(na 6 m-cy) + 100 min(e-bonus) + 5 prezentów ale chetnie cos bym jeszcze urwał... np własnie zniżke na abonament... i/lub te 200 min na cały okres..

Pozdrawiam

#326288  autor: Jedrker
 29 mar 2009, 16:22
lwilczek,
Jeśli na telefonie Ci aż tak bardzo nie zależy, to faktycznie lepiej podpisać umowę na same usługi, bo wtedy od operatora wyciągniesz więcej, ze względu na to, że nie musi Ci OP dotować telefonu.
lwilczek pisze: ale chetnie cos bym jeszcze urwał... np własnie zniżke na abonament... i/lub te 200 min na cały okres..
i na tym bajer polega, że na stronie więcej nie dostaniesz, bo mają tu sztywną ofertę.
Jak zależy Ci właśnie na jeszcze lepszych warunkach polecam kontakt z propozycją przez telefon.
Sam jestem ciekaw, co Ci zaoferują.
A nóż uda wywalczyć ci się coś więcej .
Za to trzymam kciuki, a jeśli dostaniesz już jakąś ofertę to nie zapomnij dać nam znać, co ugrałeś.
Bo sam jestem ciekaw, jaką ofertę orange w tym przypadku Ci da.

#326335  autor: tymek666
 29 mar 2009, 19:03
W przyszłym tygodniu planuję przedłużyć (bądź nie :)) umowę w Orange. Obecnie mam stary 'Nowy Twój Plan', gdzie było coś takiego jak 'kwota zobowiązania' a usługi mogłem sobie dobierać dowolnie, byleby nie płacił mniej niż 65 PLN. Chciałbym w tym planie zostać ale dołożyć sobie Orange Free Standard za 60 pln, która to weszłaby w 'kwotę zobowiązania' podnosząc ją do 125 PLN. Tu są jednak pewne problemy, a raczej 'niezgodności', bo w dwóch salonach powiedzieli mi że mogę tak zrobić, co oczywiście obniżyłoby dość znacznie cenę telefonu, natomiast w głównym, firmowym salonie powiedzieli, że może tak być, ale za telefon zapłacę jakbym miał abo 55 PLN. Jak jest Waszym zdaniem? Abo mam od początku istnienia Idei, czyli od 99 roku.

#326339  autor: kamil1221
 29 mar 2009, 19:23
Jeżeli zachowasz NTP czyli nie zmienisz taryfy to będziesz mógł dobrać sobie Free za 60zł i w ten sposób będzie to jako całośc ktowy abonamentu.
Jeśli przejdziesz na taryfę Orange Abonamnet to faktycznie - będziesz miał abonamnet w kwocie 55zł i z niego będą rozliczane telefony bo Free w tym przypadku jest usługą, którą możesz sobie włączyć lub wyłączyć - nie jest to wartość stała.

#326344  autor: tymek666
 29 mar 2009, 19:56
kamil1221 pisze:Jeżeli zachowasz NTP czyli nie zmienisz taryfy to będziesz mógł dobrać sobie Free za 60zł i w ten sposób będzie to jako całośc ktowy abonamentu.
Jeśli przejdziesz na taryfę Orange Abonamnet to faktycznie - będziesz miał abonamnet w kwocie 55zł i z niego będą rozliczane telefony bo Free w tym przypadku jest usługą, którą możesz sobie włączyć lub wyłączyć - nie jest to wartość stała.
Dzięki, czyli panowie z małych salonów mieli rację :)

#326754  autor: franz
 31 mar 2009, 18:10
Witam, umowa z Orange konczy mi sie za 2 miesiace. Jestem abonentem tej sieci juz od 5 lat. Przez ostatnie 2 lata moja kwota zobowiazania wynosila 115zl, przy czym i tak srednio za rachunek miesieczny place 150zl. Zadzwonilem dzisiaj, z ciekawosci, do Propozycji co mi zaproponuja..

i za Nokie 5800 Xpress Music podpisujac umowe na kolejne 2 lata, zachowujac moj dotychczasowy, bardzo niekorzystny (0.75zl za minute do innych sieci) na dzien dzisiejszy abonament (do czego mnie konultantka namawiala faktem, ze jak go zmienie to strace pakiet na internet.. za 5zl) zaplacilbym 599zl minus punkty profit czyli o 150zl wiecej niz gdybym bral ten telefon przez internet.. i to jako nowy klient z mniejszym o 15 zl abonamentem (100zl, zdecydowanie lepsze stawki za polaczenia). Nie sadzilem, ze to az do tego stopnia tak olewacko wyglada to ze strony Orangutana. Gdy pytalem o inne propozycje kobieta odrzekla, ze nie jest w stanie mi ich przedstawic bo telefon jaki mi zaproponuje moze mi sie nie spodobac i odeslala na strone orange.pl.

Bez komentarza. :|
  • Strona 88 z 131
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 131
  • 1
  • 86
  • 87