Nie wiem, czy jest już osobny wątek poświęcony błędom, które są korzystne dla użytkowników, dlatego proponuję tutaj wpisywać anomalie, których nie powinno być, ale są dla nas korzystne. Może ja zacznę:
W Heyah ostatnio gdy wysyłam smsy na numery czterocyfrowe typu 2xxx lub 3xxx (np. 3322 do RMF FM, 2424 do serwisów BZ WBK, 2001 - sprawdzanie, do jakiej sieci należy numer, działa chyba tylko w Erze i Tak Taku), są one rozliczane z Magicznego Pakietu, zamiast być taryfikowane po 2/3 gr

. Za sms na numer 6688 ściągnęło mi kasę normalnie.
Kupiłem sobie ponad miesiąc temu starter Orange Pop (niestety nie wiedziałem o starterach Orange Music za 7 zł

), tylko po to aby dużo rozmawiać i pisać z jedną koleżanką, która ma dużo znajomych w Orange (nawet teraz nie mogę jej namówić na zmianę sieci, chociaż jej zaprezentowałem przewagę Fresha

) i wykupiłem pakiet Jeden Jedyny. Dostałem zwrot kosztów tego pakietu, bo wbrew regulaminowi działał tylko 28 dni. Za zwrócone pieniądze kupiłem pakiet MultiPop, z którego cały czas mogę korzystać, chociaż termin ważności mojego konta na połączenia wychodzące minął 10 dni temu

. Ale nie jestem z siebie zadowolony, bo powinienem był kupić kolejny pakiet Jeden Jedyny. Czy to normalne, że w Orange można korzystać z pakietów nawet po wygaśnięciu ważności konta na połączenia wychodzące

?