doktor pisze:GutEQ, o ciekawe z Przemyślem, sprawdzam czesto, i tylko Orange i Play ostatnio pojawiły sie w PRZ
Dziś znów jestem w Przemyślu, przed kilkoma godzinami przejechałem się z CellTrackiem po mieście i na 100% 3G Ery jest uruchomione (CellID znajdziesz powyżej w moim oryginalnym poście, zaktualizowałem go). W ten weekend sprawdzę jeszcze, w których z 4 możliwych lokalizacji zostały odpalone stacje bazowe.
Niestety pokrycie miasta jest nędzne, nawet w centrum są "dziury" - jest nieporównywalnie gorzej niż z zasięgiem np. Playa czy Orange.
[ Dodano: 2009-03-27, 11:05 ]
Update z ubiegłego weekendu:
z wszystkich lokalizacji, w których Era ma w Przemyślu pozwolenia radiowe 3G, odpalona jest tylko jedna - przy ul. Jasińskiego na dachu budynku byłej Spółdzielni Inwalidów Praca.
Wygląda na to, że stacja ma 2 komplety sektorów i dlatego prezentuje się jako dwie osobne bazówki (CellID 52345+52348+52349 oraz CellID 52350+52354+???) - być może na tej samej zasadzie, jak opisano w tym wątku:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=32070 ?
Zasięg tej stacji jest ograniczony tylko do południowo-wschodniej części miasta i okolicznych miejscowości do około 3-4 km od NodeB w kierunku płd.-wsch.
Niestety w ogóle nie obejmuje centrum miasta ani innych dużych osiedli.
W sektorze o CellID 52345 (południowy) w odległości ~100 metrów od NodeB poziom sygnału rzędu -93 dBm (dane z CellTracka).