• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #323761  autor: janekbossko
 18 mar 2009, 19:12
Witam

mam nietypowy tak mi sie wydaje problem. Kupilem wraz z przedluzeniem umowy nokie 6500 slide, a wlasciwe zrobila to moja mama ;) kurier przyjechal ona cos podpisala i odebrala tel. Po jakims czasie okazalo sie ze tel jest wadliwy wiec trzeba oddac na gwarancje, tylko jej nie ma...

mozliwe ze przy przeprowadzce sie zgubila. Wiem ze Noia moze wystawic mi duplikat karty gwarancyjnej tylko musze do nich napisac i co najgorsze dac dowod zakupu z IMEI!
jak wiadomo kurier czasem cos zostawi czasem sie spieszy i nic, moja mam niestety zabiegana kobieta w pracy i nie pamieta by cos dostawala...

mam w zasadzie caly komplet.

Jak moge odzyskac gwarancje? napisac do nokii, ale nie ma dowodu zakupu

Jesli bym sie do nic zglosil i powiedzi lze chce dostac duplikat zakupu albo cos takiego...tzn tel byl brany na firme wiec przy umowie musza miec jakies namiary lacznie z tym jaki model i nr tel biore prawda? albo w centrali?

Jesli ktos zna rozwiazanie i wie jak to zalatwic bylbym wdzieczny :)

#323763  autor: ja
 18 mar 2009, 19:21
Jeżeli masz dowód zakupu nie potrzebujesz gwarancji.
Idż do salonu i zgłoś niezgodność towaru z umową, do tego wystraczy dowód zakupu.

Pozdrawiam.

#323775  autor: janekbossko
 18 mar 2009, 19:49
ale juz mowilem ze:
po pierwsze nie mam dowodu zakupu tylko pudelko i reszte akcesroiow
a po drugie co jest znie zgodne z umowa?

chce odzyskac gwarancje na tel aby przy sprzedazy cena nie spadla za nisko o to mi chodzi

#323778  autor: RM
 18 mar 2009, 20:10
Dowodem zakupu jest również umowa, na której jest podany imei telefonu. Więdz idź z umową do jakiegoś punktu nokia care, i wtedy dadzą ci duplikat karty gwarancyjnej.

#323785  autor: yagi
 18 mar 2009, 20:42
W kazdym salonie lub sklepie firmowym wydrukuja Ci kopie faktury (najszybciej jak bedziesz mial pudelko do zczytanie kodu kreskowego z IMEI) a czasem nawet sami wystapia o duplikat w Twoim imieniu do Nokii ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#323795  autor: rafcyk
 18 mar 2009, 20:58
Poproś Ere o duplikat faktury za tą Nokie i będziesz miał dowód zakupu.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#324023  autor: ywis
 20 mar 2009, 08:28
Nie możliwością jest abyś przy podpisywaniu nowej umowy nie dostał oryginału faktury z nr imei tel., który zakupiłeś.

#324182  autor: Kaczy
 20 mar 2009, 23:08
Jak mama ma firmę to musi mieć oryginał faktury u księgowej, ew. już w archiwum. Faktur firmowych się nie wyrzuca tylko archiwizuje dla ewentualnych kontroli :)

...::: Made for loneliness :::...