marcinkoleksl pisze:piotrekkk pisze:napisz na forum lub mi na privie kod pocztowy to będę mógł sprawdzić
[ Dodano: 2009-03-08, 23:26 ]
jeśli chodzi o netię, to właśnie wprowadziła nową ofertę, więc do wakacji raczej zmian nie będzie
to jest Słupsk, 76-200, bede wdzieczny za pomoc.
na łączach tpsy jedynie dostępna usługa na zasadach typu bsa, więc jeśli chodzi o 1 mega to oferta jest korzystna, jeśli nie masz zastrzeżenie co do funkcjonowania netu pod względem technicznym
jedyną alternetywą dla Ciebie jest korzystanie z lokalnych sieci ethernetowych, np. kablówek, czasem jakoś bywa różna i to nie jest na łączach tpsy, ale czasem zdarza się niższa opłata
[ Dodano: 2009-03-09, 10:04 ]
darkangel pisze:A skąd wiesz że będą podwyżki na 1Mbit u operatorów???.
To jakieś pewne źródło:)?.
Nie wiesz jak ma być z 2Mbitami:), bo obecnie mam 2Mbity i kończe umowe w TP w październiku tego roku, mam nadzieje że taniej wezme teraz 2Mbity w Neti bo oni na czas nieokreślony mają taniej niż ja w TP na 12 miesięcy co brałem:).
może jeszcze wytłumaczę co rozumiem pod słowem zdrożeje, sama tpsa wycofała już umowy 3-letnie na 1 mega, jak już większość niezależnych operatorów, więc trzeba zadowolić się umową 2-letnią, wiem, że dla niektórych umowa trzyletnia to za długo, ale jakoś patrząc na rynek 1 mega już jest na tyle wyśrubowane, że już nie ma za wiele pola do obniżek, optymalna cena to 50-60 złotych brutto miesięcznie, jedyne pole do obniżek, to wzięcie usługi łączonej na internet i telefon, bo na łączach tpsy aby mieć net trzeba mieć też telefon, więc obniżenie opłat miesięcznych może wziąć się z wybrania tańszego abonamentu, co nie zawsze wiąże się z mniejszym pakietem minut
co do prędkości 2 mega, ślędząc decyzje uke i ofertę ramową tp, 2 mega i wyższe prędkości bądź usługi świadczone na zasadzie LLU powinny tanieć, co potwierdza np ostatnia nowa oferta netii, jedyną przeszkodzą może być kryzys, operatorzy w większości nie są polscy, więc mogą odsyłać środki za granicę, a nie przeznaczać ich na obniżenie marż dla klientów, więc to różnie może być