• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
  • Strona 10 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

#321206  autor: robbo2k
 05 mar 2009, 10:51
dario321 pisze:nie no kolego nie zabronisz mi nazywac tego i owego tak jak chce :evil:

twierdze,ze iPhone to iShit a jego mnogosc funkcji to byla zadowalajaca w telefonach sprzed kilku lat (pomijam dotyk ekranu,a raczej jego czulosc na dotyk palcami bo z dotykiem to Apple nie jest pionierem).

a gdzie te zalety?bo temat tego dotyczy.
moze ktos je wymieni i uzasadni :lol:

Buhahah kolejne dziecko :) jakiez to straszne wady ma ten biedny Iphon bo po twoim slowniku mysle ze conajmniej gwalci dzieci. Iphona ma sporo wad ale wiekszosc to drobiazgi softwarowe

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#321943  autor: dario321
 09 mar 2009, 16:05
po moim slowniku... smieszny jestes :-)

spojrz na swoje nazewnictwo; iphon, iphona
nazwy sa to czego?

#321949  autor: bkawa
 09 mar 2009, 16:21
Cześć dario321, jak leci. To znów Ty trollu? :-D
Jeszcze jakieś uwagi nt. słownictwa i ogólnie? Tylko coś nowego tym razem.

Domowy wyrób nalewek

#321955  autor: kowcio
 09 mar 2009, 16:38
dario321, ja Cię spytam wprost- nudzi się Tobie? Weź przejdź się, skorzystaj z ładnej pogody a nie roztrząsasz zalety iPhone, których i tak nie znajdziesz.... Tak czy owak jak Tobie się czasami coś nie podoba, to możesz zachować to dla siebie, lub porozmawiać z kimś o tym na PW? No właśnie. Wiem, że jest wolność słowa, ale też bez przesady, bo staje się to nudne. Doskonale wszyscy znamy Twój stosunek do iP. Tyle ode mnie w tym temacie...

#321973  autor: vinc
 09 mar 2009, 18:03
Panowie proszę o zachowanie spokoju i wypowiadanie się zgodnie z tematem, a nie z braku argumentów dokazujecie sobie nawzajem. Kolejne posty nic nie wnoszące do tematu będą usuwane.

Obrazek

#322092  autor: dario321
 10 mar 2009, 10:40
znalazlem kolejna zalete; mnostwo dziecinnych gierek dostepnych za free w AppStore.

#322179  autor: user_delete10
 10 mar 2009, 17:03
Gierki są dla rozrywki, a nie żeby sobie nadszarpywać nerwy i wytężać umysł po dniu w szkole, na uczelni czy po pracy.Więc powinny być proste i przyjemne.

#322513  autor: dario321
 12 mar 2009, 09:43
wlasnie takie sa,tak jak i iPhone; prosty,przyjemny :lol:

#322596  autor: user_delete10
 12 mar 2009, 17:04
Czyli taki jak potrzeba.

#322729  autor: dario321
 13 mar 2009, 16:08
prosci ludzie wybieraja proste telefony :?
zgodnie z badaniami przeprowadzonymi w USA, ktore dotyczyly odpowiedzi na pytanie; kto jest najczestszym nabywcą tego ,,iCudeńka,,

#322733  autor: Noe
 13 mar 2009, 16:46
Najpierw kupili sobie iphona a teraz mysla że sa świetni .Tak samo ja moglbym zacząć temat dlaczego warto kupic n82 bo mam kto inny mógłby napisac 10 powodów dla omni itd i napewno było by to 10 punktów trafine , ale tylko iphonowcy są tacy świetni prawda? Każdy kupuje to co mu sie podoba a takie tematy to cos w stylu powiedzenia innym 10 powodów dla których macie gorsze telefony albo 10 powodów dlaczego iphone jest super i my też Powiem tak nie jestescie super bo takie tematy nie są potrzebne bo denerwują ludzi. :shock:

Du ju spik polisz?

#322742  autor: user_delete10
 13 mar 2009, 17:38
Sukces - zaoferować coś czego nie mają konkurenci, najlepiej w niższej cenie i to coś ma odpowiadać trendom i potrzebom dzisiejszych konsumentów. W iP jest ekran,nie musi to być aparat i szereg innych funkcji jak widać po sukcesie Apple.Nie zgodziłbym się z prostotą iP. On nie tylko dzwoni i wysyła smsy.

#323222  autor: dario321
 16 mar 2009, 11:08
fenix189- we wczesniejszym wpisie zgadzasz sie ze iPhone jest prosty i przyjemny jak i gry na niego.
teraz juz piszesz,ze nie zgadzasz sie z jego prostotą :!:

jest juz jako taki bluetooth (platny i na jalibreakowanym); http://www.myapple.pl/iphone/94205-iblu ... o-net.html

#323291  autor: user_delete10
 16 mar 2009, 16:00
Prostota ogólnej obsługi, gier z AppStore owszem.Ale nie jest prosty, prymitywny po względem specyfikacji. Nie brak mu aparatu, Wi-Fi, GPS. Natomiast są co do wymienionych, aparat ma mało MPx jak na dziś, GPS nie prowadzi po drodze tylko wskazuje pozycję, ale to już blokada jest od Apple.

#323374  autor: thonka
 16 mar 2009, 21:06
fenix189 pisze:ale to już blokada jest od Apple.
to teraz pokaz mi inny tak poblokowany od dnia premiery telefon ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#323427  autor: robbo2k
 17 mar 2009, 08:10
Thonka nie wpadło ci to do głowy ze istnienie iTunes wiaze sie z zakazem wysyłania muzyczki po BT. Cos za cos zobaczymy jak bedziesz płakał na BT ze 5800 niby ma ale z Come with music nie działa dziwne co ... poblokowali Nokie bandyci.

Nie badz hipokryta... co do gier to jakos nie jedziecie na szmelcowe gierki Ngage w Nokii czyzby jakas oznaka hipokryzji

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#323475  autor: thonka
 17 mar 2009, 14:33
bardzo dobrze wiem, ze chodzi glownie o nielegalne kopiowanie plikow co zreszta juz poruszalem w ktoryms temacie.

nie wiem czemu traktujesz wszystko jako ataki na Ciebie i innych uzytkownikow iP, a bronisz tego jakby bylo to przynajmniej jakas ujma na honorze, ze ktos smial cos wypomniec... nic nie jest idealne.

anyway - o DRM slyszal? ja jakos nie moge wysylac przez BT zabezpieczonych przez DRM plikow z muzyka i oprogramowania, bo jest to zablokowane systemowo w symbianach i o ile nie wgra sie jakiegos zewnetrznego programu, opcji takiej nie ma, ale niezabezpieczone pliki moge jednak wysylac ile wlezie... wielkie jablko ma z tym problem? no to gratuluje skoro nie potrafia zabezpieczyc dobrze SWOICH plikow w SWOICH urzadzeniach, ktore sami sprzedaja (i pliki u urzadzenia)...

pozatym jak nie pisze tylko o BT.
Popatrz na to jak dawno miala miejsce premiera iP i ile jeszcze nie zostalo w tym telefonie rzeczy odblokowanych z poziomu softu choc jest taka mozliwosc o czym swiadczy masa dostepnego (oczywiscie odplatnie) oprogramowania. a za elektronike w danym urzadzeniu i tak placisz, niewazne czy programisci dali Ci mozliwosc pelnego wykorzystania danej funkcji czy nie... placic za cos czego nie mozna w pelni uzyc (modem, gps, aparat, bluetooth)? lekkie nieporozumienie jak dla mnie... i nie pomoga tu zadne aktualizacje softu do v.3 czy nawet v.45.

z tego co zauwazylem uzytkownicy roznych sprzetow apple niewiedziec czemu wybaczaja temu producentowi nawet najwieksze wpadki (vide nowy mac mini i jego 'innowacyjnosc' a raczej jej brak) i zawsze mimo wszystko probuja zdyskredytowac posiadaczy innych urzadzen wychwalajac swoj sprzet pod niebiosa, zamiast czasem z dystansem stwierdzic, ze nic nie jest doskonale i dostrzec coponiektore wady...

jak juz nieraz pisalem - iP jest dla mnie dobrym urzadzeniem dotykowym, ktore genialnie sprawdza sie w roli odtwarzacza roznych mediow i przegladarki internetowej, ale nic po za tym. fajny bajer jako odtwarzacz muzyki z fukcja telefonu.

denerwuje mnie natomiast, ze w Polsce posiadanie iP czy tez innego urzadzenia apple jest wyznacznikiem luksusu i miernikiem pozycji spolecznej do tego stopnia, ze ludzie niezamozni, a chcacy sie pokazac, kupuja tanie podroby, na ich wzor, a jakby zobaczyli kogos z xperia, G1 czy tez touch HD to by go wysmiali... wyglada mi to na taki onanizm sprzetowy.
jestem tylko ciekaw ile ze sprzedanych iP w Polsce pochodzi z przedluzen i prywatnego importu z zagranicy, a ile zostalo rzeczywiscie zakupionych do nowych abonamentow wtedy bysmy widzieli realnie, kto rzeczywiscie jest w stanie sobie pozwolic na ten telefon, bo nie oszukujmy sie, ale kupowanie go do przedluzenia bez pakietu internetowego to glupota...

przypomina mi sie sytuacja z polowy lat 90 kiedy kazdy nastolatek w Polsce musial miec cos Nike i Adidas lub inne, bo inaczej nie liczyl sie w towarzystwie.

iP to urzadzenie ktore mialo szczescie, ze powstalo z logo apple, bo gdyby to logo zostalo zastapione logiem dell'a (jak dla mnie wyznacznik jakosci w laptopach) czy HP (po przejeciu Compaq'a ich PDA sa prawie idealne) lub nawet HTC to podejrzewam, ze szalu by nie bylo, a napewno nie na taka skale... inna sprawa, ze gdyby nie mania w USA na produkty apple w Europie nawet by na nie nie spojrzano.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#323487  autor: dario321
 17 mar 2009, 15:26
dobre napisane,brawo.

jeszcze jedno; czy zna ktos z Was fakt aby jakikolwiek producent wynajmowal kolejkowiczów :?:
przeciez na zdrowy rozum ten chwyt marketingowy pachnie tym,ze chca wcisnac bubel spoleczenstwu :shock:
a tak zrobili nasi operatorzy w porozumieniu z Apple.
jeszcze raz stwierdzam,ze marketin Apple to najwyzszy poziom :!:

iphon'e oferuje wiele nieużytków??

#323490  autor: thonka
 17 mar 2009, 16:07
dario321 pisze:jeszcze jedno; czy zna ktos z Was fakt aby jakikolwiek producent wynajmowal kolejkowiczów :?:
apple swoj sukces zawdziecza trafionemu marketingowi, ale kolejkowiczow akurat wynajmowalo orange (era dala sobie spokoj). apple sie od tego calkowicie odcielo i bardzo dobrze.

u nas jednak nikt nie stal po 2 dni w kolejce by podpisac umowe, a ludzie w Polsce podniecaja sie tym sprzetem bardziej niz Ci co stali tyle czasu w kolejkach w USA gdzie wszystkie produkty z jablkiem sa ubostwane.

i jeszcze jedno mi sie przypomnialo odnosnie BT i itunes. skoro mowia A i blokuja mozliwosc przesylania plikow nawet pod pretekstem nielegalnego kopiowania muzyki to moze niech powiedza B i wszedzie gdzie wprowadzili swoj sprzet (a wiec i w Polsce) umozliwia wogole korzystanie z itunes, a nie tylko z appstore?
mogli dogadac sie w stanach z RIAA to z polskim ZAIKSem i ZPAV nie powinni miec zadnego problemu.

#323508  autor: user_delete10
 17 mar 2009, 18:12
Takie noszenie się w towarzystwie z iP już samo przez się jest szpanem. Nikt nie pyta zazwyczaj czy masz abo. czy kartę, czy go opłacasz jak piszesz miesięcznie czy raz na ruski rok doładowujesz pre-paid, ledwo utrzymując ważność SIM.Tak się przyjęło. A co oznacza ten szpan i skąd się wziął? Jest z USA, a tam jest dodatkowo ubóstwiany co też piszesz, jest innowacyjny załóżmy tylko pod względem ekranu i już starczy. Obiektywnie patrząc, wiemy czego mu brakuje,co jest jego przywarami, albo się z nimi godzimy albo nie.
Ale nawet iP nie można porównać ze ciuchami Nike itp. Ten smartfon jednak coś ma w sobie oprócz loga jabłka, a te ciuchy co, zupełnie gołe logo firmy,100% sztucznego materiału i plastik jeśli chodzi np. o buty. Tylko dla nastolatków. Na targu są lepsze jakościowo rzeczy.
  • Strona 10 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10