• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #323121  autor: maciejsdf
 15 mar 2009, 17:19
Witam,
znajoma kilka miesiecy temu podpisala aneks na 2 lata z Nowa Era 40 bez telefonu. Szybko jednak sie okazalo, ze zrobila blad. Jej rachunki co miesiac sa kilka razy wyzsze niz zaklada abonament, a poza tym stracila telefon. Tak wiec, czy moze teraz zerwac ta umowe(bez kary oczywiscie), aby od razu jeszcze raz ja przedluzyc na kolejne 2 lata (oczywiscie liczac od daty podpisania nowej umowy) tylko ze z wyzszym abonamentem i z telefonem za złotówkę? czy byłaby taka możliwość?

Pozdrawiam

Maciej

#323122  autor: vinc
 15 mar 2009, 17:22
maciejsdf pisze:Tak wiec, czy moze teraz zerwac ta umowe(bez kary oczywiscie), aby od razu jeszcze raz ja przedluzyc na kolejne 2 lata (oczywiscie liczac od daty podpisania nowej umowy) tylko ze z wyzszym abonamentem i z telefonem za złotówkę? czy byłaby taka możliwość?
Niestety nie ma takiej możliwości bez płacenia opłaty za zerwanie warunków umowy. Pozostaje ewentualnie zwiększenie abo bez telefonu, ale wszystkie wynegocjowane zniżki zostaną utracone. Natomiast telefon zakupić w sklepie lub allegro...

Obrazek

#323123  autor: maciejsdf
 15 mar 2009, 17:29
vinc pisze:
maciejsdf pisze:Tak wiec, czy moze teraz zerwac ta umowe(bez kary oczywiscie), aby od razu jeszcze raz ja przedluzyc na kolejne 2 lata (oczywiscie liczac od daty podpisania nowej umowy) tylko ze z wyzszym abonamentem i z telefonem za złotówkę? czy byłaby taka możliwość?
Niestety nie ma takiej możliwości bez płacenia opłaty za zerwanie warunków umowy. Pozostaje ewentualnie zwiększenie abo bez telefonu, ale wszystkie wynegocjowane zniżki zostaną utracone. Natomiast telefon zakupić w sklepie lub allegro...
Abonament moge podniesc na wyzszy bez telefonu i na pewno nie strace znizek. Jezeli chodzi o telefon to czy jestes pewien? Bo nie musi to nazywac sie zerwanie i ponowne podpisanie, lecz moze to byc jakas zmiana w aneksie, ktore zmieni kwote abo, telefon i go wydluzy o pare miesiecy.

#323126  autor: vinc
 15 mar 2009, 17:37
maciejsdf pisze:Abonament moge podniesc na wyzszy bez telefonu i na pewno nie strace znizek.
Jeśli umowa jest na osobę fizyczną, a nie na firmę to zmiana abo = utrata wynegocjowanych zniżek podczas przedłużania umowy...
maciejsdf pisze:Jezeli chodzi o telefon to czy jestes pewien? Bo nie musi to nazywac sie zerwanie i ponowne podpisanie, lecz moze to byc jakas zmiana w aneksie, ktore zmieni kwote abo, telefon i go wydluzy o pare miesiecy.
Powtórzę się. Nie ma takiej możliwości...

Obrazek

#323129  autor: maciejsdf
 15 mar 2009, 17:54
vinc pisze:
maciejsdf pisze:Abonament moge podniesc na wyzszy bez telefonu i na pewno nie strace znizek.
Jeśli umowa jest na osobę fizyczną, a nie na firmę to zmiana abo = utrata wynegocjowanych zniżek podczas przedłużania umowy...
maciejsdf pisze:Jezeli chodzi o telefon to czy jestes pewien? Bo nie musi to nazywac sie zerwanie i ponowne podpisanie, lecz moze to byc jakas zmiana w aneksie, ktore zmieni kwote abo, telefon i go wydluzy o pare miesiecy.
Powtórzę się. Nie ma takiej możliwości...
Jezeli chodzi o pierwsza czesc to kolejny raz mijasz sie z prawda. Nie trace znizek. Jezeli ja nie jestem wystarczajaco przekonujacy, to moze fragment regulaminu Ery juz bedzie...

6. Wybór oferty PAK na taryfie Nowa Era uprawnia do otrzymania następujących przywilejów:

Taryfa Nowa Era 20 - kwota abonamentu 15zł
Taryfa Nowa Era 40 - kwota abonamentu 20zł
Taryfa Nowa Era 60 - kwota abonamentu 30zł
Taryfa Nowa Era 80 - kwota abonamentu 50zł
Taryfa Nowa Era 100 - kwota abonamentu 70zł

Promocyjna kwota abonamentu naliczana będzie przez 24 pełne Cykle rozliczeniowe. Zmiana taryfy w trakcie trwania
Aneksu na taryfę o niższym abonamencie niż wybrana przy podpisaniu Aneksu nie jest możliwa.
Zmiana taryfy na taryfę o wyższym abonamencie dostępnych ramach oferty PAK jest możliwa i powoduje naliczenie
upustu
przysługującego według regulaminu na nowej taryfie.

#323130  autor: vinc
 15 mar 2009, 18:05
maciejsdf pisze:Jezeli chodzi o pierwsza czesc to kolejny raz mijasz sie z prawda. Nie trace znizek. Jezeli ja nie jestem wystarczajaco przekonujacy, to moze fragment regulaminu Ery juz bedzie
Jesteś przekonywujący i masz rację, a ja się myliłem ;) Jednak podałeś przykład odnośnie przedłużania umowy bez telefonu ;) mniejsza z tym bo z telefonem jest identyczny zapis. Dodatkowo tyczy się to standardowej oferty na przedłużenie umowy.

Jednak co do telefonu to na 100% mam rację :)

Obrazek

#323143  autor: yanek
 15 mar 2009, 19:35
Co do telefonu, jeśli Twojej znajomej nie zależy jej na 'wypasionej' słuchawce i uczestniczy w programie Era Premia, mając w nim 4500 pktów, to może je wymienić na telefon
http://www1.era.pl/era_premia/era_premi ... &s=5&firm=

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#323736  autor: maciejsdf
 18 mar 2009, 17:56
yanek pisze:Co do telefonu, jeśli Twojej znajomej nie zależy jej na 'wypasionej' słuchawce i uczestniczy w programie Era Premia, mając w nim 4500 pktów, to może je wymienić na telefon
http://www1.era.pl/era_premia/era_premi ... &s=5&firm=
Niestety nie uczestniczy. Chodzi o telefon klasy sredniej.

#324063  autor: thonka
 20 mar 2009, 14:41
reasumujac: abonament moze podwyzszyc bez tracenia znizek, ale telefonu od ery juz nie dostanie, bo wybrala oferte bez telefonu.
za telefonem zostaje rozejrzec sie na allegro, albo w jakims markecie (klasa srednia niewiele mowi).

zadziwil mnie fragment tego regulaminu z innego wzgledu - umowa bez telefonu na 24 miesiace? :shock:
ladnie leca w kulki...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#324065  autor: kowcio
 20 mar 2009, 14:46
thonka pisze:ladnie leca w kulki...
Dodam jeszcze jeden strzał w samo kolano- news. Chyba oni jednak chcą odpędzić klientów swoimi cenami, oraz ofertą...

#324076  autor: andiw
 20 mar 2009, 15:43
Kowcio, w ostatnim czasie Plus i Orange też podniosły ceny telefonów, Play podwyższył cenę modemu. Zatem to nie tylko Era, to po prostu skutek wysokiego kursu Euro

sorry za OF

#324203  autor: yagi
 21 mar 2009, 08:16
andiw pisze:Zatem to nie tylko Era, to po prostu skutek wysokiego kursu Euro
Przypuszczam ze tez dolara i w przypadku Play juana ;-) Jest kryzys na swiecie i taki jest urok globalizacji...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#324222  autor: kuwejt
 21 mar 2009, 10:32
może i tak ale jak nie tak dawno $ był po 1.9zł to telefony jakoś nie taniały. Ja dokładnie wiem, że to jest troszke inaczej bo wtedy to zł stał w miejscu a dolar był słabiutki a od tamtej pory dolar skoczył znacząco w górę a zł osłabł. jednak taka jest prawda że teraz "kryzysem" można wytłumaczyć prawie wszystko...

#325230  autor: azerus
 24 mar 2009, 19:55
Jeżeli chodzi o telefon klasy średnie jak to napisałeś to może niech kupi po prostu a podwyższy sobie abo w Erze. Szkoda zniżek bo pewnie dostała całkiem niezłe. A z tego co wiem skoczenie na wyższą taryfę nic nie kosztuje. Czasem tak się zdarza że jednak człowiek myśli że starczy a tu wychodzi że jednak jest inaczej. Też tak miałem:):) Tylko że ja zawsze biorę opcje z telefonem. Raz że nie mam zaufania do tych komisów i aukcji to po prostu wole kupić raz na dwa lata u operatora i tak dostaje upust. Pozdr