• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #321071  autor: widex
 04 mar 2009, 08:50
Witajcie, podczas rozmowy z mamą o pakietach w Simplusie odkryła coś nadzwyczajnego.

Na liście pakietów widnieje opcja "Groszowe Rozmowy" - Na początku myślałem, że pakiet świąteczny zmienił nazwę, ale na stronie nazywa się Zimowa Mowa ;] Tylko, że termin tych groszowych jest długi, tak jak pakietu świątecznego.

Aktywne pakiety

#321081  autor: biotyt
 04 mar 2009, 09:56
Zima się kończy więc może zachowają te zimowe pakiety zmieniając po prostu ich nazwę na bardziej uniwersalną. W końcu konkurencja nie śpi, a Play jutro prezentuje nową ofertę.

biotyt

#321086  autor: rafcyk
 04 mar 2009, 10:59
U mnie to samo, zamówiłem świąteczny pakiet, który wczoraj zmienił nazwę na Groszowe Rozmowy, stan minut pozostał bez zmian.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#321087  autor: rogos
 04 mar 2009, 11:12
no właśnie może simplus sie obudzi z jakąś ciekawa (nawet pakieciarska) ofertą, choćby nawet wprowadzeniu w nowej taryfie simplus w "max minuty" (czyli 200 minut do sieci za 10 zl) zeby tez dzialaly na stacjonarne bylo by juz cos. . .
WAKE UP SIMPLUS
:-D

w dążeniu do perfekcyjnej obojętności . . .;)

#321123  autor: rafcyk
 04 mar 2009, 16:19
Liczę na to samo co ty. Bardzo mi zależy, aby minuty do Plusa były wymienne ze stacjonarnymi.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#321174  autor: Spioszek
 04 mar 2009, 22:22
Mi też się zmieniła nazwa na Groszowe rozmowy;).
Mogli by dać na stacionarne i znieść te limity godzinowe gdzie od 8 do 12 rano ten Pakiet nie obejmuje:( no chyba że weekend.
Czasy gdzie były połączenia w szczycie i poza szczytem już dawno przecież mineły :)

#321637  autor: cperek997
 07 mar 2009, 20:54
darkangel pisze:Czasy gdzie były połączenia w szczycie i poza szczytem już dawno przecież mineły :)
Jedna z dwóch planowanych nowych taryf SIMPLUSA miała być podzielona na szczyt i poza szczytem:)

#321686  autor: Spioszek
 08 mar 2009, 01:02
cperek997 pisze: Jedna z dwóch planowanych nowych taryf SIMPLUSA miała być podzielona na szczyt i poza szczytem:)
To cofanie się kilka lat wstecz...
Mam nadzieje że tak nie zrobią, skoro inne sieci nie praktykują już raczej takich rzeczy to czemu plus miałby wracać spowrotem do czasów kiedy to połączenia popołudniu kosztowały 2x więcej:)
Moim zdaniem za dużo by stracili klientów takim głupim posunięciem...

#321687  autor: biotyt
 08 mar 2009, 01:25
darkangel pisze:
cperek997 pisze: Jedna z dwóch planowanych nowych taryf SIMPLUSA miała być podzielona na szczyt i poza szczytem:)
To cofanie się kilka lat wstecz...
Mam nadzieje że tak nie zrobią, skoro inne sieci nie praktykują już raczej takich rzeczy to czemu plus miałby wracać spowrotem do czasów kiedy to połączenia popołudniu kosztowały 2x więcej:)
Moim zdaniem za dużo by stracili klientów takim głupim posunięciem...
Przy obecnych cenach te 2x więcej nie jest aż tak wielką różnicą jak bywało to kiedyś. Moim zdaniem nie jest to wcale głupi pomysł choć zależny od tego jakie to byłyby stawki, jaka byłaby ta "szczytowa".

biotyt

#321695  autor: widex
 08 mar 2009, 09:16
Moim zdaniem nie jest to wcale głupi pomysł choć zależny od tego jakie to byłyby stawki, jaka byłaby ta "szczytowa".
No w sumie masz rację, bo Gorące popołudnia i weekendy oraz Pakiety wakacyjne i wszystkie inne co tylko zmieniały nazwę miały podział. Tylko, że obecnie większość osób, które wybiera usługi z głową będzie szukać łatwego do zapamiętania planu taryfowego. Podział na szczyt i poza to dodatkowe utrudnienie.

#321698  autor: biotyt
 08 mar 2009, 10:41
widex pisze:(...)Tylko, że obecnie większość osób, które wybiera usługi z głową będzie szukać łatwego do zapamiętania planu taryfowego. Podział na szczyt i poza to dodatkowe utrudnienie.
Moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie niż pakiety, które z resztą w Simplusie też miały podział jeśli chodzi o godziny ich wykorzystania. Jeśli niższe stawki znajdowałyby się w cenniku to łatwiej zapamiętać, że np. po 16 ma się tańsze rozmowy, a nie bawić się w aktywacje i kontrolowanie pakietów. W Simplusie dużym utrudnieniem może być jeśli z pakietu zostanie choćby 1 sekunda bo trzeba ją zużyć bo aktywować kolejny pakiet.

biotyt

#321705  autor: rafcyk
 08 mar 2009, 10:56
Poczekajmy, odpowiedź na ofertę Play Fresh będzie i to jest bardziej niż pewne. Kwestia kilku tygodni, być może miesiąca. W tej chwili sam korzystam z abo ery i planuje przejść na Plusa, o niebo lepszy zasięg i brak problemów z rozmowami. W tej chwili i tak era na przedłużenie zaproponowałaby mi minuty do wszystkich sieci. Boli tylko trochę brak wymienności minut na stacjonarne ;/

#321724  autor: widex
 08 mar 2009, 12:36
Hmm, Ktoś z Plusa napisał, że nie będą walczyć z Play. Uważają się za mocną markę i według nich to się liczy.

Tylko, że jak nazwać pakiety SMS do wszystkich w 36i6?

#321726  autor: mariusz9a
 08 mar 2009, 12:50
widex pisze:Tylko, że jak nazwać pakiety SMS do wszystkich w 36i6?
Za szybka odpowiedź. Nie wiem czy to nie było planowane wcześniej. W Simplusie do tej pory przecież również dają darmowe SMSy po doładowaniu (przynajmniej moja kumpela cały czas dostaje).

#321728  autor: widex
 08 mar 2009, 12:54
mariusz9a pisze:W Simplusie do tej pory przecież również dają darmowe SMSy po doładowaniu (przynajmniej moja kumpela cały czas dostaje).
U mnie nikt nie dostaje - łącznie mam pod kontrolą 5 telefonów - doładowuje konta. Tylko, że mi chodziło o stałą promocję dla wszystkich. Jak doładowuje to oczekuje, że nie będzie to losowanie chybił trafił.

#321786  autor: biotyt
 08 mar 2009, 17:55
widex pisze:Hmm, Ktoś z Plusa napisał, że nie będą walczyć z Play. Uważają się za mocną markę i według nich to się liczy.

Moim zdaniem nie jest to odpowiedź na Play.
Kiedyś w Orange na chwilę pojawiła się usługa POPzona, ale została wprowadzona omyłkowo więc szybko ją wyłączyli. Dopiero teraz, pół roku później ją wprowadzili. Tamta pomyłka była wytłumaczona przez panią prezes Orange tym, że operator cały czas pracuje nad nowymi ofertami, ale pomysłów jest dużo i realizowane są tylko wybrane. Sądzę, że w Plusie jest podobnie. To chyba była zaplanowała promocja wzięta z takiego "inkubatora" ofert i nie mająca nic wspólnego z Play. Teraz sobie pewnie poczekamy na odpowiedź kilka miesięcy aż operatorzy skonstruują nowe taryfy bo pewnie nie byli przygotowani na takie obniżki, zweryfikują swoje finanse. Następnie poczekają na odpływy klientów by wybrać adekwatną ofertę z kilku propozycji w zależności od wielkości odejść.

biotyt

#321787  autor: kowcio
 08 mar 2009, 17:57
biotyt pisze:widex napisał/a:
Hmm, Ktoś z Plusa napisał, że nie będą walczyć z Play. Uważają się za mocną markę i według nich to się liczy.

Moim zdaniem nie jest to odpowiedź na Play.
Kiedyś w Orange na chwilę pojawiła się usługa POPzona, ale została wprowadzona omyłkowo więc szybko ją wyłączyli. Dopiero teraz, pół roku później ją wprowadzili. Tamta pomyłka była wytłumaczona przez panią prezes Orange tym, że operator cały czas pracuje nad nowymi ofertami, ale pomysłów jest dużo i realizowane są tylko wybrane. Sądzę, że w Plusie jest podobnie. To chyba była zaplanowała promocja wzięta z takiego "inkubatora" ofert i nie mająca nic wspólnego z Play. Teraz sobie pewnie poczekamy na odpowiedź kilka miesięcy aż operatorzy skonstruują nowe taryfy bo pewnie nie byli przygotowani na takie obniżki, zweryfikują swoje finanse. Następnie poczekają na odpływy klientów by wybrać adekwatną ofertę z kilku propozycji w zależności od wielkości odejść.
biotyt, jak to prawda, to normalnie żem się uśmiał.... To wg mnie nie jest odpowiedź operatorów na Play... Musimy czekać. Jeśli tak, to żeby za jakiś czas nie obudzili się z przysłowiową ręką w nocniku, jak Play będzie liderem w pre-paidzie :lol:

#321861  autor: Spioszek
 09 mar 2009, 01:31
Propo simplusa to ja mam takie pytanie, czy mając ten pakiet "groszowe rozmowy" i np ten za 10zł maxi minuty gdzie się ma 200minut do plusa.
To jak mam te 2 pakiety aktywne naraz i schodzi pierw z oakietu maxi minuty bodajrze i mam na nim np 2minuty i na tamtym Groszowe rozmowy np 500minut.
To jak zadzwonie do kogos z plusa i rozmowa bedzie trwala np 15 minut to odejmnie mi 2 minuty z maximinut a 13 minut z Groszowe rozmowy??? czy odejmie tylko 2 minuty z maximinut a za reszte bede placil 60gr???

Chodzi mi o rozmowe bez zrywania połączenia:).
Bo pamiętam jak kiedyś były też takie różne pakiety (kilka lat temu) i dostałem 10 darmowych minut do wszystkich sieci i miałem z darmowych ponad 1miuntke i z pakietu jakiegoś jakieś 30 minut.
I po rozmowie byłem oszukany ponieważ odjeli mi tylko z tego pierwszego pakietu a ten drugi nawet nie ruszyli... Tłumaczyli się potem że automatycznie to nie schodzi.
I naciągnięty zostałem na jakieś 20zł.
Miałem składać reklamacje ale sobie odpuściłem.
To było jeszcze w tej starej taryfie gdzie po rozmowe zwracali odpowiednią kwote.

#321866  autor: widex
 09 mar 2009, 07:14
W regulaminie pakietów wakacyjnych pisało, że maxi minuty rozliczają w drugiej kolejności. Było tam napisane, że w przypadku końca pakietu osoba płaci normalnie cennikowo.

#321888  autor: s7owik
 09 mar 2009, 12:24
W sieci Plus, jeśli posiada się kilka pakietów jednocześnie, system automatycznie wybiera najbardziej korzystne warunki dla użytkownika. W takim razie, w tym wypadku jako pierwszy będzie rozliczany pakiet Groszowe rozmowy (6gr/min-250min lub 5gr/min-500min), potem Maxi minuty. Wyjątek- 250 minut w Groszowych rozmowach-6gr/min i 200 minut w Maxi minuty-5gr/min.
Wniosek taki, że przez okres działania tych pakietów można korzystać całą dobę z Simplusa w bardzo atrakcyjnych warunkach.