• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 35
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 35

#321326  autor: dns
 05 mar 2009, 22:10
Trzeba przyznac, ze chyba jest to najlepsza oferte na karte, ba bije nawet wiekszosc tych na abonament. Od roku ciesze sie moim pakietem 1000sms/10zl do wszystkich sieci a tu takie cos, zaskoczyli mnie, bardzo ;) Chyba bedem usial zmienic taryfe ze starej play karty na ta fresh, wszystko wyglada ladnie.

/chociaz mogli dac jakies ciekawsze pakiety na internet!

#321329  autor: MADMAX
 05 mar 2009, 22:16
Jeszcze się w tym wątku nie wypowiadałem więc dorzuce swoje ~33gr (bo tyle mniej więcej kosztuje mnie minuta do wszystkich sieci - wiecie bonusy, podwójne doładowania i tego typu historie ;-) )

W każdym razie co mogę powiedzieć o nowej ofercie PLAY - jestem pod duuużym wrażeniem, jak chyba większość zorientowanych w temacie :o

Mam nadzieję, że będzie to przyczynek do obniżek u konkurencji. Jeśli mam zgadywać to coś czuję że pierwszy będzie Orange i w swych pre-paidach wygarnie z jakimś podwójnym doładowaniem do wszystkich sieci (sam w to nie wierzę, ale chyba konkurencja nie ma wyjścia :D )
W zasadzie by ugasić ten pożar pozostali operatorzy musieliby zaoferować już nie x2 ale potrójne doładowanie :lol:

Wracając do PLAY, to natychmiast po pojawieniu się informacji na stronie głównej telepolis, wysłałem linka z tą sensacją do kilkunastu osób i już wiem na pewno, że kilka z nich skorzysta z oferty :)

Sam również przeniósłbym nr do PLAY FRESH'a ale jak wspomniałem na początku mam załadowane konto na full, więc nie bardzo uśmiecha mi się tracić z niego wszystkie środki.

I tak mam jeszcze dobrze w porównaniu z FRESHEM więc w brodę sobie nie pluję, jak niektórzy użytkownicy różnych umów na krótszych (12, 24 m-ce) i dłuższych (36 m-ce, ło matko :shock: ) smyczach. I wsio po to by zdobyć słuchawkę taniej o 100-200zł niż w wolnej sprzedaży :roll:
Nic tylko współczuć.

PLAY'owie gratuluję, w tej chwili jest to jak dla mnie telekomunikacyjna wiadomość 2009 roku :-)
[center]Obrazek[/center]

Już widzę co się dzieje w szeregach konkurencji: Obrazek

A może się mylę i nie będziemy musieli długo czekać na kontrofensywę wielkiej trójcy? :wink:
Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 22:26 przez MADMAX, łącznie zmieniany 4 razy.

Pozdrawiam

#321330  autor: Sławek
 05 mar 2009, 22:16
zrobmy male porownanie:

Era Happy po 4 miesiacach: 90zl na 3 miesiace
150min w sieci i na stacj. za 21zl, po miesiacu przedluzam termin pakietem 30 min za 6, po kolenym miesiacu tak samo, efekt: 70min w sieci i na stacj. za 11zl
co miesiac: 600smsow w sieci za 6zl
zostaje 13zl z 30: 13/0,69=19min do reszty

podsumowanie: 30zl, w tym: 89 minut, 600smsow w sieci (profil dla mnie niemal idealny)

Play Fresh:

30zl, w tym: 3000 smsow do wszystkich, 103 minuty

a zatem nawet uwzgledniajac cholerna pakietyzacje w Erze, Play wychodzi na duzy plus (xD), ale dla mnie nie jest to az tak znaczaca roznica, by placic 50zl za przeniesienie numeru, do ktorego jestem przywiazany. Poczekam na ruch Ery.

aaa... no i jeszcze podwojne doladowania w Erze... :D

#321346  autor: Rradzio
 05 mar 2009, 22:49
Ale będzie nagród coś czuję za tą ofertę! i 29 okazało się prawdą :)

#321348  autor: Tomek_19
 05 mar 2009, 23:04
Oferta Fresh jest świetna. Mam nadzieję, że w końcu wielu ludzi przejrzy na oczy, że można płacić mniej i za to samo dzwonić zdecydowanie więcej niż u innego operatora. Nie wierzyłem do końca, że ta oferta będzie aż tak dobra.

Na razie jednak pozostanę w starej PlayKarcie, w której dzięki różnym pakietom minut i premii przy doładowaniu osiągam cenę za minutę na poziomie 20-25 gr przy doładowaniach 50-70 zł raz na dwa miesiące. Oprócz tego otrzymuję 200 smsów do wszystkich sieci co miesiąc gratis i jak na razie mi to spokojnie wystarcza.

Jedyne, co obecnie może mnie zmusić do przejścia do Fresha, to likwidacja pakietów 30 minut za 9 zł w starej PlayKarcie. W przeciwnym razie po migracji płaciłbym w tej najnowszej ofercie więcej niż do tej pory.

Te tysiące smsów za doładowania mnie aż tak nie kuszą, bo po pierwsze są tylko promocją, którą operator może wycofać w każdej chwili bez podawania przyczyn, a po drugie nie potrzebuję aż tak sporej liczby wiadomości, bo te, które obecnie dostaję, zupełnie mi wystarczają.

Ogólnie jednak prostota oferty Fresh bardzo mi się podoba i będę ją propagował w rodzinie i wśród znajomych.

#321364  autor: Knight_Rider
 05 mar 2009, 23:56
Nareszcie! Na taka ofertę czekałem czyli długi termin ważności konta. Nie korzystam tak często z telefonu i kasa mi po prostu zostaje a muszę doładowywać żeby mi nie przepadła jak to się nie raz stało. Czyli przechodzę do PLAY :wink:

#321389  autor: dns
 06 mar 2009, 10:31
raczej plus az takiej rewolucji nam nie zaoferuje, watpie zeby zeszli ponizej tego co oferuje play.

#321394  autor: pacyna
 06 mar 2009, 12:32
Wielka Trójca na pewno będzie obserwować co się dzieje, nie spodziewajmy się od razu szybkiej odpowiedzi. Wątpie też, że nawet gdyby wprowadzili coś nowego czy będzie to porównywalne do oferty PLAY (jeśli chodzi o ofertę poza sieć). Wkrótce się okaże.

Ale wydłużenie ważności konta o rok na poł.wych.- tego nie przebiją na pewno 8)

#321409  autor: Pawrzes
 06 mar 2009, 13:48
Rzecznik napisał na swoim blogu:
Widzę po komentarzach, że istnieje niepewność co do zapisów w regulaminie. Powtarzam raz jeszcze: z usług można korzystać zarówno w zasięgu P4 jak i naszego partnera roamingowego!!! Oczywiście na terytorium Polski.

Dobra wiadomość, nasz dzial IT i Billingu tak się naFRESHował, że pakiety będą działy przed 16, kto wie może nawet dziś, albo podczas weekendu. (uwaga napisałem "może" to nie znaczy na 100%). Pakiety będzie można aktywować kilka razy, ile to określi regulamin. W ramach pakietu możemy dzwonić na telefony stacjonarne i te w najbardziej konkurencyjnej sieci GSM w Polsce.

Świetna sprawa że będzie można zamówić więcej niż jeden pakiet :-)

Pozdrawiam

#321444  autor: Spiite
 06 mar 2009, 17:53
Mam nadzieję na jakiś ruch Polokomtela w Simplusie. Najszybciej zareagowali to też dobrze wróży na przyszłość...

#321453  autor: Pijo
 06 mar 2009, 18:39
Regulaminy 100 minut w Play i stacjo i Tani Internet w Play Fresh dostepne na stronie Play. Jednocznie moga byc aktywne po 3 pakiety Play i stacjonarne i Tani Internet:]. Dla mnie to spoko :]

#321496  autor: Tomek_19
 06 mar 2009, 22:52
Ciekawe czy w związku z Freshem znowu zabiorą pakiety 30 minut za 9 zł w starej PlayKarcie, czy na razie nie będą ich ruszać :mrgreen: Jeżeli zabiorą, to pozostanie wtedy tylko zmiana taryfy.

#321528  autor: Pb
 07 mar 2009, 11:41
no to coś czuję, że niedługo pożegnam się z TuBiedronką 8) .
Mam nadzieję tylko, że doładowania 5 i 10 złotych będą jakby "na równych prawach" z doładowaniami >30zł, jeżeli chodzi o czas ważności połączeń wychodzących 8).

#321530  autor: Btk_Tomas
 07 mar 2009, 11:49
iaro pisze:Mam nadzieję tylko, że doładowania 5 i 10 złotych będą jakby "na równych prawach" z doładowaniami >30zł, jeżeli chodzi o czas ważności połączeń wychodzących 8) .
Przecież jak byk jest napisane w newsie że każde doładowanie przedłuża wychodzące o 365 dni.

#321532  autor: Pb
 07 mar 2009, 11:54
Ale ja już się doszukuję haków 8)

#321533  autor: marcinb
 07 mar 2009, 12:00
Oferta szyta na miarę dla mnie :)
Czułbym się trochę bardzie pewny jeśli pakiet 30 min. był na stałe w ofercie a nie jak teraz w ramach promocji.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#321571  autor: selby
 07 mar 2009, 14:53
Witam.

Oferta wygląda naprawdę świetnie, ale ja mam kilka wątpliwości.

Po pierwsze rozumiem, że w standardzie jest 29gr za minutę do wszystkich i 9gr za sms oraz rewolucyjna ważność konta przez rok po każdym doładowaniu. Reszta oferty (smsy po doładowaniu, pakiety do play i stacjonarne itp.) to tylko promocje, które mogą zostać w każdej chwili wycofane.

Nie rozumiem też zapisu w regulaminie pakietów np. "użytkownik otrzymuje 100minut do wykorzystania na połączenia(...) realizowane z Sieci Telekomunikacyjnej P4"

P4=tylko play bez plusa? Na to wygląda. Jeśli byłoby inaczej (czyli zarówno z sieci Play i Plusa) to zapis nie ma sensu...(bo przecież wiadomo, że nie z sieci Orange ani Ery)

Nie bardzo rozumiem też o co chodzi w pakiecie transmisji danych 5MB za 5zł, obcenie w 36i6 za tyle dostaję 25MB...

#321579  autor: Pb
 07 mar 2009, 15:06
selby pisze:Nie rozumiem też zapisu w regulaminie pakietów np. "użytkownik otrzymuje 100minut do wykorzystania na połączenia(...) realizowane z Sieci Telekomunikacyjnej P4"
no właśnie! To mnie też cholernie zastanawia, a co więcej- nie tlyko, jeżeli chodzi o pakiety ale i to 29gr/9gr. Bo to zbyt piękne, żeby było bez haków, a jeżeli 29/9gr będzie tylko na obszarze przekaźników P4, to ciekawe jakie stawki będą na terenie zasięgu Plusa...
  • Strona 7 z 35
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 35
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7