• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #30506  autor: pluszak86
 15 lis 2005, 17:28
Chcialem poprosic Was o pomoc w wyborze telefonu w nowej promocji w Erze (http://telepolis.pl/promocje.php?id=91). Obecnie jestem w TakTaku (wczesniej numer byl w abonamencie wykupionym na mame). Czy mozliwe jest przeniesienie tego numeru do abonamentu (tym razem juz na mnie) z zachowniem zetonow z eraomnix gdyz mam ich calkiem sporo i nie chcialbym ich stracic? Ile to kosztuje?
A co do telefonu to chcialbym zeby mial aparat lepszy niz VGA, radio, mp3 i obsluge kart pamieci. Podoba sie mi D750i ale niestety jego cena (629zl) jest zbyt wysoka (chcialbym wziac oferte za 40zl). Na telefon moge wydac do okolo 200zl. Wiem ze nie moge liczyc na taki telefon jak wpomniany D750i ale co polecalibyscie w takim przedziale cenowym?

A i jeszcze jedno pytanko: czy w Erze ruszy w najblizszym czasie cos podobnego do E-Planu w Orange z oferta dodatkowych bonusow?
Z gory dzieki za pomoc.
 #30769  autor: misiaczekm
 17 lis 2005, 11:41
Wszystkie odpowiedzi masz na stronie Ery...
http://www.sklep.era.pl/index.dhtml - e-komfort
http://era.pl/index.php?id=p_mig&section=taktak&zone=4 migracja na abonament
http://era.pl/index.php?id=u_reg117&zon ... ction=indy ceny telefonow - ja osobiście proponuje Ci SE K700 lub Nokie 6020... oczywiście nie mają twoich zachcianek... ale chyba mają chociaż radio :)
Co do żetonów eraomnix i powyższych... powinieneś się pytać u źródła!! Czyli w Erze i Eraomnix!! A nie na forum internetowym... heh

#30771  autor: Bobb
 17 lis 2005, 12:00
Niech pyta. Kto pyta nie bladzi. Po to jest wlasnie forum...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#30785  autor: makabras
 17 lis 2005, 13:56
jesli chodzi o lepszy aparat w erze to w abo 40zl do 200zl nic takiego niema, no chyba ze se700, tez ma niby vga (640*480) ake wielkosc zapisywanych zdjec nawet 80-100k, a w innych vga max 50k, czyli troche lepszy, tylko ponoc trudno dostepny, a poza tym to w orange (bardzo nie lubie;) jest sagem my x6-2 z 1,3 mpx w przyzwoitej cenie, mi osobiscie konczy sie umowa w lutym w erze i tez czekam na jakas fajna sluchawke

#30947  autor: D@rio
 18 lis 2005, 18:27
Co do EraJednostek to one przepadają...
a reszte dopisali już moi przedmówcy ;)

#30962  autor: pluszak86
 18 lis 2005, 20:06
Dzieki za pomoc. Chyba zdecyduje sie na K700i
Nie chodzi mi o EraJednostki ale o Żetony w bramce Omnix.

#30967  autor: D@rio
 18 lis 2005, 20:29
pluszak86 pisze:Dzieki za pomoc. Chyba zdecyduje sie na K700i
Nie chodzi mi o EraJednostki ale o Żetony w bramce Omnix.
K700i to dość dobry telefon i w dość dobrej cenie w Erze. Tylko różnie może być z jego dostępnościa ;) Natomiast żetony w Bramce EraOmnix z tego co mi się wydaje nie powinny Ci przepaść jeśli zostajesz ciągle z tym samym numerem...

#31336  autor: tobi_bmx
 21 lis 2005, 17:25
tez mam pytanie co do tej promocji : może jedna osoba wziąć dwa abonamenty? Akcja jest taka ze matka chce telefon w erze i ja też chce miec z tym ze nie mam 18 lat i chce zeby miała dwie umowy - jedna moja a druga jej :) pozdro!

#31338  autor: pumba
 21 lis 2005, 17:38
tobi_bmx pisze:tez mam pytanie co do tej promocji : może jedna osoba wziąć dwa abonamenty? Akcja jest taka ze matka chce telefon w erze i ja też chce miec z tym ze nie mam 18 lat i chce zeby miała dwie umowy - jedna moja a druga jej :) pozdro!
tak można zawrzeć kilka umów na jedną osobę

#31340  autor: tobi_bmx
 21 lis 2005, 17:42
kurcze właśnie nie jestem do końca pewny bo tutaj -> http://telepolis.pl/promocje.php?id=91 podpunkt a punktu 1 głosi "Abonent ma możliwość wyboru jednego promocyjnego zestawu" czyli to kurcze juz nie wiem jak to jest :/

#31350  autor: pumba
 21 lis 2005, 18:03
tobi_bmx pisze:kurcze właśnie nie jestem do końca pewny bo tutaj -> http://telepolis.pl/promocje.php?id=91 podpunkt a punktu 1 głosi "Abonent ma możliwość wyboru jednego promocyjnego zestawu" czyli to kurcze juz nie wiem jak to jest :/
z tym chodzi oto że dla jednego telefonu można wziąc jeden z czterech abonamentów zwanych "Zestawami świątecznymi":
40 minut (do wszytskich sieci) za 20zł
lub
80 minut (do wszytskich sieci) za 40zł
lub
140 minut (100 do ery, heyah i stacjonarnych + 40 do wszytskich sieci) za 40zł
lub
180 minut za 80zł
więc bez problemu możesz wiąć kilka telefonów i dla każdego inny abonament mam nadzieję że już to rozumiesz :?: a jak nie to będę tłumaczył dalej :wink:

P.S.
to mój 100. post stałem się Ostrożnym rozmówcą :wink:

#31361  autor: tobi_bmx
 21 lis 2005, 18:20
wielkie dzieki :) jestem bardzo bardzo wdzieczny :) nie wiecie przypadkiem jak w salonach z Motorolkami v547 i LG 3300? :> bo chce wziac te dwa LG sprzedac a motke zostawic :) tylko nie wiem wlasnie czy sie nie okaze ze juz dawno sie im skonczyly bo to sie zdarza :/

#31415  autor: kubako
 21 lis 2005, 22:14
tobi_bmx pisze:"Abonent ma możliwość wyboru jednego promocyjnego zestawu"
Abonent to nie to samo, co osoba fizyczna - jest to coś jakby konto w sieci. Pod jedno takie konto może być tylko jedna promocja, ale jedna osoba fizyczna może mieć takich kont wiele - od Ciebie zależy czy stać Cię na to, żeby płacić rachunki...

#32037  autor: memphisto
 26 lis 2005, 17:34
Proszę o pomoc w wyborze najlepszego telefonu w tej promocji w stosunku "jakość/cena" we wszystkich mozliwościach taryfowych, a wiec:

1. najlepszy tel. w taryfie za 20 zł: ...???
2. najlepszy tel. w taryfie za 40 zł: ...???
3. najlepszy tel. w taryfie za 80 zł: ...???

Dzięki za pomoc.

#32042  autor: makabras
 26 lis 2005, 17:55
memphisto pisze:Proszę o pomoc w wyborze najlepszego telefonu w tej promocji w stosunku "jakość/cena" we wszystkich mozliwościach taryfowych, a wiec:

Dzięki za pomoc.
ja w niezlej cenie wybralbym nastepujaco:

za 20zl to chyba siemens c75
za 40zl - se k700
za 80zl - moto v3 (moze nie najlepszy technicznie, ale cenowo napewno)

a mi umowa konczy sie w lutym i mam nadzieje ze do tego czasu spadnie d750 do jakis 300zl w ofercie 40zl,

#32044  autor: D@rio
 26 lis 2005, 18:02
memphisto pisze:Proszę o pomoc w wyborze najlepszego telefonu w tej promocji w stosunku "jakość/cena" we wszystkich mozliwościach taryfowych, a wiec:

Dzięki za pomoc.
Jesli ja bym mial wybierac w tych ofertach, to bym wybral...

:arrow: 20zł. : sam nie wiem, badziewne telefony tu sa ;) ale raczej Siemens C75
:arrow: 40zł. : Nokia 6020/ Sony Ericsson K700i
:arrow: 80zł. : Motorola v547

#32105  autor: memphisto
 27 lis 2005, 13:10
A jak myślicie są jeszcze szanse na jakieś SUPER modyfikacje w cenach telefonów w tej ofercie promocyjnej? :D Jakiś telefon w super cenie na święta, np V3 za 1zł w taryfie 80zł? :D Pytam, bo nie wiem czy decydować się na zakup nowego telefonu juz teraz czy poczekac jeszcze, a moze prezed sama wigilia pojawi sie lepsza oferta... Czy ceny już są optymalne i nie należy się spodziewać w tym roku znaczących obnizek? Co do samej oferty wydaje mi się, że nie nastąpią juz zmiany, bo w 90% jest doskonała - ja osobiście jednak wolałbym DARMOWE WEEKENDY zamiast darmowego numeru z przyjacielem...

#32124  autor: D@rio
 27 lis 2005, 14:05
memphisto pisze:A jak myślicie są jeszcze szanse na jakieś SUPER modyfikacje w cenach telefonów w tej ofercie promocyjnej? :D Jakiś telefon w super cenie na święta, np V3 za 1zł w taryfie 80zł? :D Pytam, bo nie wiem czy decydować się na zakup nowego telefonu juz teraz czy poczekac jeszcze, a moze prezed sama wigilia pojawi sie lepsza oferta... Czy ceny już są optymalne i nie należy się spodziewać w tym roku znaczących obnizek? Co do samej oferty wydaje mi się, że nie nastąpią juz zmiany, bo w 90% jest doskonała - ja osobiście jednak wolałbym DARMOWE WEEKENDY zamiast darmowego numeru z przyjacielem...
Nic nowego nie wymysla do konca roku poniewaz obecna oferta bedzie utrzymywana do 15.01.2006r. A wiec zadnych modyfikacji poza np. dodaniem jakichs telefonow nowych bym sie nie spodziewal. Natomiast co do motorolki istnieje taka szansa ze tak bedzie natomiast szczerze watpie ze to nastapi w tym roku.

Natomiast jesli chcesz miec darmowe weekendy to wez sobie Zestaw świąteczny 140/40 i dodatkowo zaaktywuj darmowe weekendy za 30zł. i bedziesz mial laczna kwote abonamentu na poziomie 70zł. :) ...tez chyba dobra kombinacja ;)
P.S
Zdecyduj sie na zakup juz teraz ;)

#32131  autor: makabras
 27 lis 2005, 14:36
memphisto pisze:A jak myślicie są jeszcze szanse na jakieś SUPER modyfikacje w cenach telefonów w tej ofercie promocyjnej? :D Jakiś telefon w super cenie na święta, np V3 za 1zł w taryfie 80zł? :D Pytam, bo nie wiem czy decydować się na zakup nowego telefonu juz teraz czy poczekac jeszcze, a moze prezed sama wigilia pojawi sie lepsza oferta... Czy ceny już są optymalne i nie należy się spodziewać w tym roku znaczących obnizek? Co do samej oferty wydaje mi się, że nie nastąpią juz zmiany, bo w 90% jest doskonała - ja osobiście jednak wolałbym DARMOWE WEEKENDY zamiast darmowego numeru z przyjacielem...
obecna promocja plusa trwa do poczatku grudnia, moze cos zmienia i to wymusi zmiany u konkurencji, ale szczerze w to watpie, bo plusik jak zwykle doda rzymska cyferke i przedluzy do polowy stycznia:( no a telefony predzej czy pozniej potanieja :-D

#32134  autor: memphisto
 27 lis 2005, 14:42
Ale jak na razie nie mogę sie zdecydować jaki telefon kupić... W chwili obecnej biorę pod uwage 2 modele: V3 oraz 6230i. Który model wybrać? Potrzebuję dobry i solidny telefon do dzwonienia! Z dobrą baterią - ktory z modeli ma lepsza? Dokładnie o moich wymaganiach co do tel. piszę tu: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 1877#31877

W chwili obecnej mam 2 wyjscia:
1. albo kupie v3 za 99 zł w taryfie 80zł
lub
2. kupię Nokię 6020 w taryfie za 40zł, i wymienię ją wraz z moim rocznym SE T630 jednemu kolesiowi z allegro na nowe 6230i + dopłata 100zł

Jak myslicie jakie rozwiązanie bedzie najlepsze?