• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Kto uważasz jako pierwszy zmieni barwy?

Niebieska Era na różowy, niemiecki T-Mobile
39
87%
Zielony Plus na czerwony, brytyjski Vodafone
6
13%

#317050  autor: pablo_79
 12 lut 2009, 13:43
Wydaje mi się, że w tej materii "kto pierwszy- ten lepszy". Pewnie będzie wielka kampania promocyjna. Swoją drogą- plus już niektóre reklamy ma w kolorze czerwonym, może to taki wstępniak? Kryzys, kryzys, wszędzie kryzys. Ale rebranding Ery na Tmobile jest bardziej pewny.

#320946  autor: tomaj
 03 mar 2009, 17:22
Rebranding Ery został odłożony na "nie wiadomo kiedy" :wink: Stawiam na to, że to plus pierwszy zmieni barwy.

#320957  autor: Artur051
 03 mar 2009, 17:59
Z ostatnich doniesień tak by wynikało (i to dużo lepiej znaczyło by dla Polkomtela). Jednak coś czuję, że Pan Hartmann jeszcze ostatniego słowa w sprawie rebrandingu w tym roku nie powiedział. Czas po wprowadzeniu przez Play-a nowej oferty pre-paid byłby niezłym na zmienienie marki przez Erę i wprowadzenia jeszcze tańszej oferty pre-paid i abonamentowej.

#320994  autor: mariusz9a
 03 mar 2009, 19:56
Artur051 pisze:i to dużo lepiej znaczyło by dla Polkomtela
Niby z czym lepiej? :roll:

#320999  autor: Artur051
 03 mar 2009, 20:11
KGHM zaczyna doic Polkomtela i Polkomtel zmniejsza inwestycje od tego roku. Niech głupot nie opowiada, że to jest wywołane kryzysem. Konkurencja (PTC chociażby) potrafi nadal dużo wydawac na infrastrukture i zatrudniac 5 tys. osób. Polkomtel tnie inwestycje mimo iż zatrudnia o 2 tys. mniej ludzi i ma więcej o mln abonentów. Polityka firmy zaczyna nie wróżyc dobrze na przyszłośc. Sam użytkuję oprócz Ery Plusa no i coraz częściej gdy używam telefonu w różnych miejscach w Plusie widnieje 2g a w Erze 3g. Widac coraz bardziej wpływ zagranicznych rozwiązań T-Mobile na Erę. W Plusie natomiast tną niestety inwestycje podczas, gdy Vodafone w innych krajach rozbudowuje intensywnie siec. Dlatego jestem zdania, że dla Polkomtela najlepszym rozwiązaniem na to, aby nie stracic miana najlepszej sieci jest przejecie go przez Vodafone.

#321002  autor: Sławek
 03 mar 2009, 20:34
Z calej starej trojcy zdecydowanie najbardziej lubilem Idee, a zaraz potem Ere. Wg mnie Plus powinien byl pierwszy przejsc rebranding, zmieniajace te swoje psl-owskie barwy, ktore zawsze zle mi sie kojarzyly szczegolnie po wprowadzeniu "samych swoich". Czerwony, dynamiczny kolor, to jest to! Wiec mam nadzieje, ze Plus zmieni sie jako pierwszy.

Lezka mi sie troche kreci w oku, gdy przypominam sobie rewolucyjna oferte Idea Mix :)
Era- oby pozostala Era jak najdluzej. Co prawda nie mam nic do rozowego koloru, ale polaczenie blekitu z rozowym jest przyjemne dla oka, a nadmiar rozu jakos tak... razi. Zreszta niebieski to moj ulubiony kolor (alez argument :D). Logo, wizerunek sa super. Nazwa idealna do kampanii marketingowej (chociazby poprzez gry slowne), a T-Mobile? Nazwa jeszcze gorsza, niz Orange i Vodafone.

#321004  autor: Artur051
 03 mar 2009, 20:44
Kwestia gustu. Mi z kolei podoba się Vodafone, a potem T-Mobile. Orange jakoś dziwnie mi się kojarzy i nie lubię tej nazwy.

#321054  autor: mariusz9a
 03 mar 2009, 23:35
Artur051 pisze:KGHM zaczyna doic Polkomtela i Polkomtel zmniejsza inwestycje od tego roku.
Ja bym nie powiedział że to jest przyczyną cięcia inwestycji...
Artur051 pisze:Konkurencja (PTC chociażby) potrafi nadal dużo wydawac na infrastrukture i zatrudniac 5 tys. osób.
A Ty skąd masz takie informacje że PTC czy PTK nie mają, że tak to określę, cięć w budżecie?
Artur051 pisze:Sam użytkuję oprócz Ery Plusa no i coraz częściej gdy używam telefonu w różnych miejscach w Plusie widnieje 2g a w Erze 3g.
Zapraszam do Sosnowca, zapraszam np w okolice Lublina, zapraszam w kupę innych miejsc gdzie jest odwrotnie... Także dziwne porównanie.
Artur051 pisze:Widac coraz bardziej wpływ zagranicznych rozwiązań T-Mobile na Erę.
Ja nie widzę :roll: No chyba że masz na myśli np G1.
Artur051 pisze:gdy Vodafone w innych krajach rozbudowuje intensywnie siec.
Intensywnie tzn jak? Gdzieś konkretnie to zauważyłeś, że nagle w jakimś państwie w sieci Vodafone od tego roku nadzwyczaj szybko rosną nadajniki lub rozbudowują w jakimś większym tempie niż zazwyczaj core?