• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 85 z 131
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 131

#320908  autor: Tajemniczy28
 03 mar 2009, 14:59
tricki pisze:
Tajemniczy28 pisze:A ja dzis właśnie ide przenoszę 2gi numer, w orange do play:)

Tajemniczy, a jak Orange zareagowało na informację o przeniesieniu nr do Play? Słyszałem ze nie specjalnie walczą o swoich klientów. Sam mam 3 nr w biznesie i byc moze w maju przeniose je do Play.
Niestety dopiero dzis zarejestrowałem nr. w orange(bo miałem na karte) (a 2gi mam w plusie na abo ale z tamtąd nie przenoszę).jutro pojutrze pewnie bede miał potwierdzenie i składam wniosek. Pan w salonie raczej nie wyglodał na szcześliwego,pewnie zaraz zacznie sie wydzwanianie. Dziś zaś byłem wplusie,przedemną babka stała chciała przedłuzyc umowe i mówiąc w skrócie odwiaodłem ją od tego móiąć że przez infolinię dostanie wiecej a to wszystko słyszała pani sprzedawca heh i namnie z butami ze jakto,że dzieki mnie prowizji nie dostaną aja mowie że jakbyscie dawli norlamne oferty to bybyło inaczej.i pani zamilkła;)podobnie jest woragne,wsalonie mało dają,moi znajomi też uciekają z orange,poprostu dość zaporowych stawek i traktowania jak nie powiem kto.przymnie babka w oragne reklamowałą 2gi raz tel. -2 X był w naprawie a usterka nadal a z naprawy napisali ze sprawny,stała wkurzona,,i pisała pismo że chce inny model telefonu i nie chce tego. tak to własnie jest,jak sie wdepnie to nie ma zmiłuj.

#320943  autor: iSiO
 03 mar 2009, 17:14
Witam
Dziś dostałem propozycje orange, chciałbym się zapytać czy jest ona według was dobra i czy mam szanse na wyciśniecie czegoś

100 minut do wszystkich sieci
1200 smsów (3 prezenty po 400 smsów, osoba która używa tego telefonu wysyła baaardzo dużą ich ilość)
Popołudnia oraz weekendy 50% taniej (12.5 zl)
Wszyscy w orange extra 18
Za to wszystko płaciłbym przez 12 miesięcy abonament 67.5 (abo 55 zł + 12.5 za pop i week)

Na moje oko jest to dobra oferta, jednak zastanawiam się czy mogła by być lepsza. Mam także pomysł żeby przejść na Orange mix, dzięki czemu miałbym pewność że abonament nie zostanie przekroczony (do tej pory rachunki w granicach 100 zł)

Co proponujecie? Przejść na Mixa i wziąć ta ofertę czy starać sie uzyskać coś więcej

#320952  autor: dzwoniec
 03 mar 2009, 17:48
Gdyby dawali telefon to super, ale to prawdopodobnie takie warunki bez fona. Da się tyle wycisnąć po przejściu na prepaid Nowe Go ( mój brat tak zrobił ) ładując kodem 25 potem 100, który można nabyć na aukcjach średnio za 90zł zyskujemy smsy po 1 gr w orange, i na maile pisząc nazwa maila spacja treść i na nr 102 wysłać. Plus dużo bonusów w sieci i stacjonarne oraz weekendy , darmowy numer z sieci na 60 dni. Minus to drogie rozmowy poza sieć, szczególnie do Play, także drogie mmsy poza sieć. ale można nabyć wtedy przelewy sms.

#320983  autor: www.fazafm.com
 03 mar 2009, 19:37
Prosze o podpowiedz. Czy istnieje mozliwosc migracji z oferty abonamentowej po zakonczonej umowie na abonament jaki byl kiedys nie wiem czy nadal istnieje mix 10 zl? Jak narazie nie jestem zaineteresowany przedluzeniem umowy a chce tylko utrzymac numer ktory uzywam od 9 lat . Oferta cenowo jest bardzo podobna do tej w playu jesli nie bierze sie telefonu. Pozatym 60 groszy za minute i temu podbne ceny to juz zaczyna byc nudne. Zeby miec mnute na poziomie 30 groszy trzeba zrezygnowac z telefonu. W playu moge miec to i to chociaz nie zamierzam tam podpisywac nowej umowy. Dzwonil dzis konsultant ale podziekowalem. Nawet nie wiem co chcial zaoferowac.

#320990  autor: annm1986
 03 mar 2009, 19:49
www.fazafm.com pisze:Prosze o podpowiedz. Czy istnieje mozliwosc migracji z oferty abonamentowej po zakonczonej umowie na abonament jaki byl kiedys nie wiem czy nadal istnieje mix 10 zl? Jak narazie nie jestem zaineteresowany przedluzeniem umowy a chce tylko utrzymac numer ktory uzywam od 9 lat .
z tego co wiem najlepszym rozwiazaniemy jest poprostu isc do salonu i powiedziec ze ten numer po zakonczeniu umowy chcesz miec na karte nie jest sie wtedy zadna umowa zwionzanym...

a czy istnieje mozliwosc przejsc na mix 10 chyba tak ale nie w starej ofercie bo starych ofert sie nie sprzedajejuz...jezeli umowa przejdzie na czas nieokreslony zawsze mozna ja zerwac i jak sie nie myle ab. wynosi 10 zl ...

PoZdRaWiAm...:)

#321195  autor: RENE
 05 mar 2009, 08:23
A jak myślicie 100% więcej kończy się w 30 kwietnia a ciekawe co po tej dacie nowa promocja 200-500% więcej do wszystkich.

Chyba trochę sie rozmarzyłem ale marzenia to dobra rzecz.

#321255  autor: annm1986
 05 mar 2009, 15:49
napewno bedzie usluga z ktorej kazdy uzytkownik sieci bedzie sie cieszyl ale czy 200 % troche w to watpie.... :wink: :wink:

#321261  autor: pawlisko123
 05 mar 2009, 16:29
dzwoniłem w sprawie przedłużenia abo taty i oferte dostał taka jak każdy.
miał umowa 12 mieisecy nowy twój plan 50 + 100% wiecej+na 6 miesiecy weekendy i wieczory gratis
teraz oferują
umowa 12 miesiecy orange abonament 55
+100% wiecej na 6 miesiecy
+30minut
+minuta 0,20zł w sieci
na 24 miesiące np SE c 702 za chyba 300zł nie pamietam bo jak usłyszałem to podziekowałem bo mnie rozśmieszyli ;)
średnia rachunków mimo tych 100% wiecej wyszła mi cos koło 90zł wiec myślałem że dostanę cos wicej ale prawie taka sama oferte dostaje nowy z ulicy jak nie bierze telefonu i kupi jeszcze przez neta więc trochę mi sie oferta nie podoba :/

#321384  autor: RENE
 06 mar 2009, 09:49
Witam

otrzymałem info od mojej dobrej koleżanki o zmianach w orange. Podobno ma wejść na rynek nowy mix i maja udoskonalić ofertę abonamentową. Wiecej szczegółów nie chciała ujawnić także jeżeli komuś nie spieszy sie z przedłużeniem umowy to lepiej zaczekać niz potem pluć sobie w twarz

#321458  autor: annm1986
 06 mar 2009, 19:11
a podała mniej wiecej kiedy....za miesiac ....za dwa...za trzy bo ja za 11 dni moge sobie przedluzyc umowe... :wink:

#321523  autor: RENE
 07 mar 2009, 10:54
Nie mogła mi podać żadnych informacji ale powiedziała mi że na moim miejscu to by zaczekała co Orange zaproponuje. Także nie spiesz sie z przedłużeniem. Ja tez zawiesiłem przedłużenie umowy z Orange do póki nie pojawi sie nowa oferta.

Myślę że warto zaczekać

#321550  autor: annm1986
 07 mar 2009, 13:49
no tak tylko ile bede musiala czekac jezeli to bedzie za pol roku to nie da rady....

jezeli bym wiedziala ze to mniej wiecej w ciagu tych 3 miesiecy to bynm sie wstrzymala...ale tak co mam zrobic .... :| :| :cry: :cry:

#321560  autor: piotrekking3
 07 mar 2009, 14:36
Witam,

mi też kończy się umowa (10.06) już mogę przedłużyć, nie wiem czy opłaca się czekać na nową ofertę Orange
wie ktoś może czy LG KP501 jest dostępny w mixie lub czy będzie?

#321563  autor: RENE
 07 mar 2009, 14:39
To wstrzymaj sie 2 miesiące. Bo orange musi odpowiedzieć Playowi swojemu największemu konkurentowi. Dzwoniłem do koleżanki żeby mi podała datę ale ona powiedziała ze nie wie kiedy to wprowadzą. Ale jak możesz zaczekać 2 miesiące to zaczekaj bo ja tez na razie nie przedłużam umowy :)

#321606  autor: annm1986
 07 mar 2009, 16:58
tak tylko czy przypadkiem nie przegapie jakiejs promoci na moj telefon ktory se wybralam....

bo jak wiadomo raz sa takie ceny a raz takie... :wink: :wink:

#321654  autor: cuba
 07 mar 2009, 22:33
Witam

Jestem klientem Orange od 10 lat, abonament płacę od ponad 6 lat (wcześniej POP). Miesięcznie zostawiam w ich kasie od 90 do 130 zł, w terminie płacę faktury i wcześniej specjalnie się nie skarżyłem. Teraz jednak miarka się już przebrała. W maju kończy mi się umowa. Nie ukrywam, że myślałem o jej przedłużeniu ponownie w Orange jednak to co mi zaproponowali to skandal.
Jestem zainteresowany podniesieniem abonamentu do 100 zł (teraz mam 60 zł a i tak zawsze płacę dyżo więcej). Zastanawiam się nad 2 aparatami. Iphone 3G 16 gb po odjęciu punktów profit chcą mi sprzedać za 700 zł a HTC Touch Diamond za 730.
Nachalni konsultanci, którzy dzwonili do mnie już 5 razy na proste pytanie z mojej strony o obniżenie ceny tych telefonów mówią, że nie da rady bo nie "jestem dla nich klientem kluczowym, który zotstawia w ich kasie przynajmniej 200 zł miesięcznie" i proponują badziewne aparaty za 1 zł.
Ludzie krew się we mnie zagotowała. Sam pracuję w firmie usługowej i stałym klientom dajemy bardzo duże upusty. Na tym polega lojalność.
Nie o to chodzi, że cena wydaje mi się za duża. Stać mnie żeby tyle zapłacić ile żądają. Chodzi o zasadę, którą Orange się reklamuje "stali klienci dostają więcej" !!!!
Era, choć jestem dla niej na razie tylko potencjalnym klientem, przy abonamencie 100 zł proponuje mi Iphona 3G 16GB za 299 zł brutto (ceny za połączenia tekie same jak w Orange). Załatwiają też formalności z przeniesieniem numeru.
Czas się chyba pożegnać Z Orangutanem. Widocznie nie chcą moich pieniędzy. Jak wszyscy od nich zwieją to może to ich czegoś nauczy :evil:

P.S. Nie wiem czy tylko mnie się to przytrafia, ale jak do mnie dzwonią z Utzymania Klienta to mówią cytuję: "Dzień dobry - tu się przedstawiają - kończy się Panu umowa u nas i trzeba podpisać nową" Jak jakieś automaty.

Ta firma naprawdę zeszła na psy.

Cuba

#321692  autor: RENE
 08 mar 2009, 08:52
cuba pisze: Czas się chyba pożegnać Z Orangutanem. Widocznie nie chcą moich pieniędzy. Jak wszyscy od nich zwieją to może to ich czegoś nauczy :evil:

Od Orange odchodzą ludzie tylko oni sobie z tego nic nie robią bo ciągle jakieś osoby podpisują umowy także dla nich twoje odejście będzie nieodczuwalne.

Do orange zadzwoń za miesiąc może wtedy cos ci sensownego zaproponują.

#321740  autor: mike278
 08 mar 2009, 13:57
cuba pisze:Witam

Jestem klientem Orange od 10 lat, abonament płacę od ponad 6 lat (wcześniej POP). Miesięcznie zostawiam w ich kasie od 90 do 130 zł, w terminie płacę faktury i wcześniej specjalnie się nie skarżyłem. Teraz jednak miarka się już przebrała. W maju kończy mi się umowa. Nie ukrywam, że myślałem o jej przedłużeniu ponownie w Orange jednak to co mi zaproponowali to skandal.
Jestem zainteresowany podniesieniem abonamentu do 100 zł (teraz mam 60 zł a i tak zawsze płacę dyżo więcej). Zastanawiam się nad 2 aparatami. Iphone 3G 16 gb po odjęciu punktów profit chcą mi sprzedać za 700 zł a HTC Touch Diamond za 730.
Nachalni konsultanci, którzy dzwonili do mnie już 5 razy na proste pytanie z mojej strony o obniżenie ceny tych telefonów mówią, że nie da rady bo nie "jestem dla nich klientem kluczowym, który zotstawia w ich kasie przynajmniej 200 zł miesięcznie" i proponują badziewne aparaty za 1 zł.
Ludzie krew się we mnie zagotowała. Sam pracuję w firmie usługowej i stałym klientom dajemy bardzo duże upusty. Na tym polega lojalność.
Nie o to chodzi, że cena wydaje mi się za duża. Stać mnie żeby tyle zapłacić ile żądają. Chodzi o zasadę, którą Orange się reklamuje "stali klienci dostają więcej" !!!!
Era, choć jestem dla niej na razie tylko potencjalnym klientem, przy abonamencie 100 zł proponuje mi Iphona 3G 16GB za 299 zł brutto (ceny za połączenia tekie same jak w Orange). Załatwiają też formalności z przeniesieniem numeru.
Czas się chyba pożegnać Z Orangutanem. Widocznie nie chcą moich pieniędzy. Jak wszyscy od nich zwieją to może to ich czegoś nauczy :evil:
P.S. Nie wiem czy tylko mnie się to przytrafia, ale jak do mnie dzwonią z Utzymania Klienta to mówią cytuję: "Dzień dobry - tu się przedstawiają - kończy się Panu umowa u nas i trzeba podpisać nową" Jak jakieś automaty.
Raz tylko probowano na mnie tego tekstu. Odpowiedz wprawila Pania w dziki poploch, brzmiala mniej wiecej tak: Slowo "trzeba" zawiera imperatyw nakazowy. Jesli nie znajdzie Pani punktu w regulaminie ktory zmusza mnie do podpisania nastepnej umowy, a takowego moge Pania zapewnic nie ma, Pani wypowiedz spelnia wymogi art. 286 KK, ktory stanowi o doprowadzeniu do niekorzystnego rozporzadzenia moim majatkiem w celu osiagniecia korzysci majatkowych (Pani prowizji). Otoz nic nie trzeba, ja nie musze, a moglbym podpisac aneks, na co w tej chwili ochoty nie mam. Nie wiem czemu Pani sie rozlaczyla. ;)

Execute the order 66.

#321747  autor: annm1986
 08 mar 2009, 14:21
mike278 pisze:Nie wiem czemu Pani sie rozlaczyla. ;)
po pierwsze pani nie mogla sie rozlaczyc... wiem bo sama jestem konsultantem....
cuba pisze:P.S. Nie wiem czy tylko mnie się to przytrafia, ale jak do mnie dzwonią z Utzymania Klienta to mówią cytuję: "Dzień dobry - tu się przedstawiają - kończy się Panu umowa u nas i trzeba podpisać nową" Jak jakieś automaty.
a po drugie... powiem szczerze ze musiałeś trafić na dziwnego konsultanta bo ja bym dostała po łbie za takie coś...
cuba pisze:Zastanawiam się nad 2 aparatami. Iphone 3G 16 gb po odjęciu punktów profit chcą mi sprzedać za 700 zł a HTC Touch Diamond za 730.
powiem szczerze ze ja zajmuje sie przonoszeniem numerow z karty na abo/mix albo dodatkowym numer i powiem szczerze tak jezeli zastanawiasz sie nad iPhonem to wez sobie abo za 150 zl i masz go napewno w cenie 49 no chyba ze w salonie to 249..

nie wiem jak to dokladnie wyglada teraz przy przedluzaniu umowy ale najlepiej sprawdzic na necie... :wink:
:wink:

#321749  autor: mike278
 08 mar 2009, 14:31
annm1986 pisze:
mike278 pisze:Nie wiem czemu Pani sie rozlaczyla. ;)
po pierwsze pani nie mogla sie rozlaczyc... wiem bo sama jestem konsultantem....
cuba pisze:P.S. Nie wiem czy tylko mnie się to przytrafia, ale jak do mnie dzwonią z Utzymania Klienta to mówią cytuję: "Dzień dobry - tu się przedstawiają - kończy się Panu umowa u nas i trzeba podpisać nową" Jak jakieś automaty.
a po drugie... powiem szczerze ze musiałeś trafić na dziwnego konsultanta bo ja bym dostała po łbie za takie coś...
cuba pisze:Zastanawiam się nad 2 aparatami. Iphone 3G 16 gb po odjęciu punktów profit chcą mi sprzedać za 700 zł a HTC Touch Diamond za 730.
powiem szczerze ze ja zajmuje sie przonoszeniem numerow z karty na abo/mix albo dodatkowym numer i powiem szczerze tak jezeli zastanawiasz sie nad iPhonem to wez sobie abo za 150 zl i masz go napewno w cenie 49 no chyba ze w salonie to 249..

nie wiem jak to dokladnie wyglada teraz przy przedluzaniu umowy ale najlepiej sprawdzic na necie... :wink:
:wink:
a jednak cisza wielka zapadla w sluchawce. :) Przypomne ze uslyszalem to raz, a opiekuje sie obecnie 8 numerami, i ja przeprowaszam rozmowy, negocjacje etc, fakt ze wszystkie to tanie abo, ok 50-70 plb, nie ma chyba nic do rzeczy. Inna rzecz, ze podejrzewam ze mam status "buk" bardzo upierdliwy klient. ;) taki nniedobry, co nie tylko zna obowiazki ale i swoje prawa, wynikajace z umowy i regulaminu. :P

[ Dodano: 2009-03-08, 14:35 ]
A co do oczekiwan, zmian w orange. Rebranding dam mi lekcje pogladowa, jakie zmiany nastepuja: wprowadzanie limitow, ukryte podwyzki, wyzsze ceny terminali, etc. Ja bym za bardzo na jakies rewolucyjne zmiany nie liczyl.

Execute the order 66.
  • Strona 85 z 131
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 131
  • 1
  • 83
  • 84