• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #320506  autor: ymek
 01 mar 2009, 11:07
Mam dylemat, wychodzi mi abonament z erą. Nie wiem czy warto przdłużać umowe, skoro wg mnie w playu na starcie ma sie podobne warunki jak w erze z przedłużeniem. No i telefony. Chyba Play wymiata jeśli chodzi o to. Jedyne nad czym się zastanawiam to rozmowy z jednym wybranym numerem. W erze obecnie mam wykupiony pakiet na 2000 minut w wybranym numerem. Nie wiem jak to jest w playu. Czy jeśli wezme abonament będzie opcja wykupienia takiego pakietu? Jak uważacie.
PLAY vs ERA?? - warunek - pakiet rozmów z wybranym numerem...

#320507  autor: Antichrist
 01 mar 2009, 11:15
Play na chwilę obecną nie oferuję takich usług, jak Wybrany Numer. Jeżeli chodzi o sam abonament, to poczekaj kilka dni, aż wejdą nowe taryfy w Play. Może wtedy będziesz miał więcej powodów, by zostawić PTC. :P

']['€AM€LiT€ Proud Member
[scroll]The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here ![/scroll]

#320508  autor: ymek
 01 mar 2009, 11:29
no właśnie.. nie oferuje. Szukałem i nie znalezłem informacji o pakietach z 1 numerem. Tylko jakas tam oferta walentynkowa..Ciekaw jestem też jak play podchodzi do stałych klientów. Czy przedłużenie umowy wiąże się z jakimiś wielkimi profitami, czy też podobnie jak w erze; jeśli człowiek sam nie wywalczy, nie opieprzy nie będzie sapał to niczego wielkiego nie dostanie z racji przedłużenia umowy. Pod tym względem era chyba upadła. niedosyć, że tracą klientów z tytułu nowych operatorów, to jeszcze nie dbają o "wiernych" abonentów...

#320509  autor: dawoo1
 01 mar 2009, 11:36
Mi się wydaje że i era i play mają podobne oferty z tym że w play jest to oferta dla nowego klienta a w erze dla stałego.No i duży plus na korzyść play to ceny fonów,w erze to nawet ze zniżką 50% na telefon są one bardzo drogie :?

#320569  autor: alef
 01 mar 2009, 15:43
nie orientujecie sie przy jakiej wysokosci rachunkow da sie w erze wywalczyc przy przedluzeniu 50% znizki na telefon?

#320571  autor: dawoo1
 01 mar 2009, 15:50
Prawdopodobnie powyżej 150zł

#320689  autor: thonka
 02 mar 2009, 01:47
alef pisze:nie orientujecie sie przy jakiej wysokosci rachunkow da sie w erze wywalczyc przy przedluzeniu 50% znizki na telefon?
mam 2 abo prestiz100 za 100zl i laczne rachunki po 230-260zl czasem nawet 300zl/miesiac i na koniec pierwszej umowy (maj tego roku) bez zbednych negocjacji napierw przez iboa, a potem przez konsultantke dawali nam na przedluzenie 15-20zl znizki na abo (czyli standard dla przedluzajacych) i do 50% znizki na telefon (w zaleznosci od modelu).

w erze nie dostaniesz wiecej niz 50% znizki na abo na pierwszy rok i ok. 15-20zl znizki na drugi, ale wtedy z pewnoscia nie dadza znizki na telefon chyba, ze masz wysokie rachunki.
jedyna rada z mojej strony - przy negocjacjach nie atakuj konsultanta, tylko wytlumacz, ze tu i tu masz wiecej, albo tyle samo minut za mniejsze pieniadze i nie chwal sie, ze znasz cala oferte przedluzeniowa (moj znajomy odrazu wyjechal z tekstem, ze chce znizke 50%, bo wie, ze takie sa i jej ostatecznie nie dostal).
nie wiem czym to jest spowodowane, ale w wiekszosci przypadkow ci ludzie chca czuc sie jak panowie swiata i bez podkulenia ogona czasem ciezko sie negocjuje...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet