opowiem wam moją przygodę z Erą z dzisiaj.
zadzwoniłem po wcześniejszym zorientowaniu się w ofertach w Erze i Play co mogą mi zaproponować...
Oczywiście standardowa oferta za 45 zł 120 min z k770i za 1 zł...
no to ja że "uuu...." w Play jak wszedłem z ulicy a nie mam tam nic jeszcze zaproponowali mi za 45 zł 100 minut i C702 za 1 zł... a tu za 300 jest...
Pani: ale Play ma zasięg tylko na 1/3 Polski i nie mógłby pan korzystać z telefonu tam gdzie nie ma zasięgu...
Ja: A czemu tak?
P: Play dopiero buduje swoje nadajniki, na razie są tylko w dużych miastach.
J: Ale Play ma podpisaną umowę z Polkomtlem na roaming krajowy, i Urząd Komunikacji Elektronicznej nie pozwoli Plusowi wyłączyć wszystkich nadajników, szczególnie tych na terenach niezurbanizowanych jeszcze...
P: Ja mam kilku znajomych którzy maja w Play i nie mają zasięgu przez pół dnia...
J: hehe.
P: Poza tym Play dostaje co miesiąc milionowe kary za to że nie wywiązuje się z budowy nadajników...
J: (klik klik) Hmm... nic takiego tu nie ma, wręcz jest napisane że robi to sporo szybciej. Chyba że coś na stronach UKE pozamieniali... O... Ale tu jest informacja o tym że Era dostała karę 2 mln zł za to że nie powiadomiła abonentów o zmianie regulaminu... Nieładnie...
Nieważne zresztą, co mi Pani powie o tych różnicach cen...
P: Ale różne sieci mają różne telefony w abonamencie i mogę zaproponować coś innego. To że ten telefon jest akurat za 300 zł to jeszcze o niczym nie świadczy.
J: Oczywiście, ja nie negocjuje ceny za telefon tylko mówię dla porównania. Ważniejsza jest dla mnie cena abonamentu bo jednak przez 2 lata będę go płacił, za telefon zapłacę tylko raz.
P: I co chce pan zrobić? zna pan ofertę ery?
J: tak, ale zastanawiałem się czy w ofercie dla stałych abonamentów gdzie abonament ma 3 telefony zarejestrowane na siebie a ostatni rachunek w sumie opiewa na kwotę 195 zł nie dostanę nic lepszego ponadto co jest dla wszystkich?
P: nie ma takiej możliwości.
J: więc wybór wydaje się jasny, czy jak będę przenosił numer do Play musze wysyłać jakieś dokumenty do was?
P: coś tam, coś tam...
nie zaproponowała mi nawet 10% zniżki na pakiet ery domowej, nie mówiąc już nawet o 20 minutach do wszystkich przez miesiąc...
Co o tym sądzicie?
Mam 3 telefony:
1. ostatnio przedłużona umowa, abonament za 80 zł, nokia 6650 za 1 zł z blue.
2. nowa aktywacja 25 zł abonament, 30 minut + 500 do ery i st. z strefy.
3. ten który chce przedłużyć, czyli abonament za 25 zł i 40 minut do wszystkich, motorola F3.
Ostatnio przedłużałem umowę z dziadka abonamentu, 45 zł, w tym pakiet 50 Mb na internet na to dla stałych abonentów, 25 zł + 5 zł z strefy z SE G502 za 1 zł, 40 minut przez 2 miesiące gratis i to w miłej atmosferze.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, 19:39 przez exploti, łącznie zmieniany 1 raz.