• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
  • Strona 9 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

#318508  autor: Thomaszek
 19 lut 2009, 23:15
fenix189 pisze:Nawet najmniejszy tel. obijający się o klate nie jest wygodny a co dopiero iP. Zastanów się albo wypróbuj.
Dokładnie... Poza tym to nie czasy szpanowania telefonem na szyi. Mam dresiarzom pokazywać z czym po mieście chodzę? 4 ulice i ani smyczy, ani iPhone. Cóż z tego, że będzie dla nich bezużyteczny, bo kradzionego nie da się używać.
Lampa do zdjęć (miałem w K750i) przydatna mi była może ze 2 razy. Bardziej cenię duży wyświetlacz, na którym widać dobrze te zrobione fotki. Bo nie oszukujmy się, ale na kompa to może zgrałem z 50 zdjęć i to tylko poglądowo. Choć jakoś porównywalna jak dla mnie z iP.
Numery w SMS podświetlają mi się na niebiesko, więc nie widzę problemu - nie muszę przepisywać na kartkę. Jest też aplikacja do kopiowania ich.

Kiedyś byłem ogromnym przeciwnikiem całego Apple. Ale dotknąłem i wiedziałem, że go chcę :). Po co marudzić? Zależało mi na WiFi i dużej możliwości personalizacji. To wszystko znalazłem, więc pasuje mi ten telefon. Jak komuś nie pasuje to po co truje... Niech kupi sobie inny. Bez sensu by było gdyby każdy miał iPhone czy inny tel... Tak jak K750i czy K800i, bo były wszędzie za złotówkę.

#318577  autor: user_delete10
 20 lut 2009, 16:35
Moja Motorola Z8 w zależności od światła robi na prawdę czasem porządne foto.To co widzę na ekranie 2,2 cala mam takie samo na kompie.Więc wystarczy widzieć na ekranie iP zrobione uprzednio foto i wystarczy do oceny.Jak na 2MPx bez dodatków rewelacja.

#319410  autor: dario321
 24 lut 2009, 10:34
oto wady,ktore zauwazylem;

Czemu jest kamera, ale nie mozna krecic filmow ?
Czemu jest 3G a nie ma Wideorozmowy i zasieg jest marny?
Czemu jest łączność bezprzewodowa, ale nie ma synchronizacji z kompem bez uzycia kabla?
Czemu sa sms'y a nie ma raportow?
Czemu nie ma mms'ow i raportow do nich?
Czemu jest bluetooth a nic przez niego nie wyslesz i nie odbierzesz?
Czemu tak drogi telefon jest z chinskiego plastiku?
Czemu w tak drogim telefonie jest tak marny aparat (2MPX bez lampy)?
Czemu nie wysyla i nie odczytuje wizytowek?
Czemu ma aGPS a nie ma aplikacji map?
Czemu nie obsluguje stron www. z flashem?
Czemu nie mozna eksportowac kontaktow na karte sim?
Czemu bateria jest niewymienialna?
o zaczepie na smycz juz nie wspomne i emotikonkach nie wspomne:lol:

i zalety,ktore zauwazylem;

czytelny wyswietlacz i naprawde reagujacy na dotyk ludzkich palców.
mozliwosc ladowania przez USB.
wygodne przegladanie stronn www (nie wszystkich).

po wykonaniu jalibreaka mozemy uczynic iPone'a bardziej uzytecznym,wiaze to sie z utrata gwarancji i zakpem dodatkowych aplikacji (nie wszystkie sa platne).

jednak nawet mimo wykonania jalibreaka iPhone jest bardziej gadzetem niz telefonem klasy biznes tudziez smartfonem.

pozdrawiam wszystkich jego zapalencow :lol:

#319426  autor: quzo
 24 lut 2009, 12:37
Czemu sa sms'y a nie ma raportow?
a poco raporty?? w wielu telefonach ich brak
Czemu jest bluetooth a nic przez niego nie wyslesz i nie odbierzesz?
po to żeby nie szerzyć piractwa
Kod: Zaznacz cały
Czemu tak drogi telefon jest z chinskiego plastiku?
nie jest drogi a mój jest metalowy :P
Czemu w tak drogim telefonie jest tak marny aparat (2MPX bez lampy)?
zdjęcia robi nawet ładne jak na 2mpx , a więcej nie potrzeba od tego są cyfrówki poza tym kto kupuje telefon dla aparatu :D
Czemu nie obsluguje stron www. z flashem?
a po co ma mi wyskakiwać masa reklam których się nie da wyłączyć
utrata gwarancji
gwarancji się nie traci

#319456  autor: user_delete10
 24 lut 2009, 17:09
Kurcze dario321 już któryś raz wymieniasz to wszystko ! Zdajemy wszyscy sobie z tego sprawę, a nie tylko ty wypisałeś te wady, więc robi się nieporządek a ty chyba nie mając co pisać powtarzasz się. Nie ma co prowadzić tej dyskusji, my to wiemy , ty wiesz.

#319458  autor: MADMAX
 24 lut 2009, 17:49
quzo pisze:a poco raporty?? w wielu telefonach ich brak
Sam wprawdzie raporty w swoim telefonie mam off ale dziś koleżanka poprosiła mnie bym ustawił jej tą funkcję w 6103.
Tak więc przepraszam, ale zupełnie nietrafiony kontrargument.
To tak jakbym w obronie swojej N82 zapytał "a po co komu ekran dotykowy, w wielu telefonach go brak" :)
To, że czegoś nie ma, nie znaczy że jakaś część użytkowników tego nie potrzebuje.

quzo pisze:po to żeby nie szerzyć piractwa
Bez komentarza :D

quzo pisze:kto kupuje telefon dla aparatu
I znów - zajrzyj do działu JTW choćby. Jest to częste kryterium przy wyborze telefonu.

quzo pisze:a po co ma mi wyskakiwać masa reklam których się nie da wyłączyć
Co do reklam się zgadzam, ale czy będę mógł odwiedzić stronę www wykonaną we flashu?

Iphone ma bez wątpienia zalety i wady, najważniejsze by świeżo upieczony użytkownik zdawał sobie sprawę z istnienia tych drugich jeszcze przed zakupem a nie już po :)

Pozdrawiam

#320054  autor: didek
 27 lut 2009, 16:15
Widzicie drodzy Fani nafaszerowanych nokii.... chyba mało kto z was rozumiem fakt że do sukcesu w sprzedaży który iPek osiagnoł nie był mu potrzebny raport sms i mmsy i sterty innych dodatkowych opcji. Wiem że dla większości z was iPhone jest gadżetem, chociaż ja bym tak określił kolejny telefon Nokii wypakowany czym się da.
Widać jak was to boli ale proszę was przestańcie już bić pijane bo zachowujecie się jak rozwydrzone dziecko które chwali tylko i wyłącznie to co ma lub tylko wyłącznie swoje zdanie, koledzy zejdzie w końcu na ziemie, lub zmienicie piaskownice(dział forum) gdzie będzie bardziej po waszej myśli.

Pozdrowienia dla zagorzałych antyfanów iPka

#320062  autor: Bos
 27 lut 2009, 16:29
A ty didek aby trochę nie przesadzasz? Każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo, rozumie, ty trzymasz stronę iP, ale bez przesady. Mało komu w Polsce przypadł iPhone, albo niektórzy go mają, bo chcą zaszpanowac (znam takie osoby). Znam osoby, ktróre nie są z niego zadowolone i też takie, które są. Kończąc ten OT, iP jest dobry dla osób, które chcą się wyróżnic.

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#320068  autor: user_delete10
 27 lut 2009, 16:41
Bos pisze:Kończąc ten OT, iP jest dobry dla osób, które chcą się wyróżnic.
Czyli miażdżąca większość chce być szarym człowieczkiem, nie zauważanym, jak mrówka, każda taka sama w niezliczonym stadzie. Każdy chce tylko SE, "setny"model z serii K i W za złotówkę i nie być innym, wyróżniającym się bo szpan to jest najwyraźniej "głupota" dla większości. Ciekaw jestem czytając pod koniec 2008 roku raport o najczęściej kupowanych autach w Polsce wyszło, że prawie każdy ma Skode Octavie. Paranoja, jakby każdy kopiował od każdego, anie kupował tego co mu się podoba.

#320083  autor: Bos
 27 lut 2009, 17:28
Źle użyłem słowa szpanowac. Wiele ludzi chce byc oryginalni. Jedni wybierają Samsungi, inni Ipki. Jednak jeżeli używamy telefonu tylk odo dzwonienia, Ipek będzie lepszy od K800i i 6300. Jeżeli chodzi o resztę, w większości przegra, ogólnie mogli do niego wsadzic więcej, bo ja osobiście płacąc tyle za telefon, oczekuję trochę więcej niż WiFi i dotyk.

#320132  autor: didek
 27 lut 2009, 20:23
Nie didek nie przesadza to raz, każdy ma prawo do własnego zdania, ale to prawo nie oznacza ze co ci eis nie podoba jest głupie.Również prosze nie mów mi ze iPek jest dobry do szpanowania... jest efektywny i owszem, ale bez przesady, skoro jak wy to mówicie jest mizerny to czym tu szpanować? Mi te wszystkie funkcje jakie wymieniacie rzadko się przydają.Mi iPek odpowiada i się bede tym dzielić.

#320137  autor: Bos
 27 lut 2009, 20:51
Dobra, żeby nie było uważam, że to telefon dla ludzi, którzy chcą się wyróżnic czymś oryginalnym nie odbiegającym od norm panujących na rynku :P Mi nie pasuje tylko to, że ten aparat nie ma AF, osobiście uważam, że jest to coś bardzo przydatnego. Ogólnie podoba mi się iP, ale bym go nie kupił. Koniec OT z mojej strony ;)

#320320  autor: dario321
 28 lut 2009, 14:57
didek pisze:mało kto z was rozumiem fakt że do sukcesu w sprzedaży który iPek osiagnoł nie był mu potrzebny raport sms i mmsy i sterty innych dodatkowych opcji
chyba sam nie rozumiesz,ze marketing Apple jest na najwyzszym poziomie i potrafia sprzedac gó...o w papierku jako cukierek.

bylem naiwniakiem,ze go nabylem ale po ,,euforii,, dotykiem okazalo sie ze nie moge wykonac wielu ,,zwyklych,, operacji, ktore sa w telefonach duuuuzo tanszych i nikt nie zaprzeczy temu faktowi.

wymienilem tez i zalety ipka i nikt sie do nich nie odniosl,a wad bronicie jak lwy :lol:

jalibreak prowadzi do utraty gwarancji,a jesli ktos twierdzi inaczej jest śmieszny :?:
pozdrawiam.

#320351  autor: didek
 28 lut 2009, 18:32
dario321 pisze:
didek pisze:mało kto z was rozumiem fakt że do sukcesu w sprzedaży który iPek osiagnoł nie był mu potrzebny raport sms i mmsy i sterty innych dodatkowych opcji
chyba sam nie rozumiesz,ze marketing Apple jest na najwyzszym poziomie i potrafia sprzedac gó...o w papierku jako cukierek.
No tak tylko Apple używa marketingu?
Nokia Se, HTC czy inni to już nie ?
Kolega chyba śni, i zapomniana że na każdy produkt znajdzie się odbiorca a trzeba do niego dotrzeć. Kolejna sprawą o jakiej zapominamy, albo nie chcemy mówić to te właśnie przydatne funkcje które się wylansowały też marketingiem.

I przestań nazywać coś co ci nie odpowiada gów...em. Nie jesteś w grupie docelowej i tyle.
Nie jedna osoba to pisała i ja napisałem jeszcze raz.

#320704  autor: dario321
 02 mar 2009, 09:14
nie no kolego nie zabronisz mi nazywac tego i owego tak jak chce :evil:

twierdze,ze iPhone to iShit a jego mnogosc funkcji to byla zadowalajaca w telefonach sprzed kilku lat (pomijam dotyk ekranu,a raczej jego czulosc na dotyk palcami bo z dotykiem to Apple nie jest pionierem).

a gdzie te zalety?bo temat tego dotyczy.
moze ktos je wymieni i uzasadni :lol:

#320736  autor: quzo
 02 mar 2009, 12:56
widzę że chyba powinieneś się udać do jakiegoś specjalisty bo iphone ci żyć nie daje , może tęsknisz za nim bo w kółko o nim piszesz. zaraz ktoś plusy jakieś napisze a ty po enty wyskoczysz z tekstem że nie ma emotikonek i zaczepu na smycz

#320765  autor: kowcio
 02 mar 2009, 15:32
dario321 pisze:moze ktos je wymieni i uzasadni :lol:
Może już starczy dyskusji na ten temat? Już minął ten wielki boom na iPhone. Wszystko ma swoje wady i zalety, ale jak widać wszystko zostało napisane. Tylko teraz ten temat kusi niektóre osoby żeby prowokować innych...

#320784  autor: user_delete10
 02 mar 2009, 17:06
Mi się niedawno zachciało dotykowego ekranu, ale trwało to jeden dzień. Najlepszym dla mnie okazał się we wszystkim LG Viewty i tak mi też doradzono tutaj na forum.Ale dziękuje za ekran, który trzeba wciskać z siłą taką jak klawisze w mojej V3.Rysik mnie nie obchodzi, sprawdzałem palcem i takie coś to można do kosza dać. Wolę V3 bo nie będę się siłować z ekranem dotykowym. iP się głaska i nie wziąłbym nic innego po za nim. Ale na razie nie ten przedział cen.

#320787  autor: MADMAX
 02 mar 2009, 17:20
fenix189 pisze:LG Viewty i tak mi też doradzono tutaj na forum.Ale dziękuje za ekran, który trzeba wciskać z siłą taką jak klawisze w mojej V3
W takim razie musiałes trafić na jakiś felerny egzemplarz. Gdy bawiłem się Viewty, nic takiego nie miało miejsca, wręcz przeciwnie - ekran dotykowy wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Może nie jest to to samo co w przypadku Iphone'a ale nie przesadzajmy w drugą stronę.

Pozdrawiam

#320792  autor: user_delete10
 02 mar 2009, 17:44
W każdym razie to nie było muśnięcie palca, tylko wyraźny odczuwalny nacisk, żeby zawibrowało i włączyło co zechcę.
  • Strona 9 z 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10