• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 11 z 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

#318474  autor: eski
 19 lut 2009, 20:52
Niby tak ale dobrze ze sa wprowadzane i nie zostajemy w tyle. Tak jak patrze po ofercie oferowanych telefonow. To jednak Era wprowadzila pierwszy telefon na naszym rynku z so Androidem no i aparat z prawdziwego zdarzenia obslugujacy dwie karty sim Samsunga Duoz. I jak do tej pory oferuje tylko Era. Trak-a oferowanego w Play to ja nawet nie licze bo to chinskie jest, nie sprawdzone ani nie zbiera lepszych opinii. Poczekamy zobaczy jak to bedzie.

#318542  autor: andiw
 20 lut 2009, 11:43
Artur051 pisze:
eski pisze:Co jak co juz Era oferuje telefony rodem z T-Mobile.
Tak, ale niestety data ich premiery w Erze jest zawsze troche dalsza od wprowadzenia ich w sieciach T-Mobile (ze względu na przygotowanie ich pod Erę). <--- to są koszta.
Ale ten okres jest co raz krótszy, w przypadku G1 - 2 tygodnie do podania oferty, niecały miesiąc do wprowadzenia w porównaniu z Niemcami

#318838  autor: gummy_bear
 21 lut 2009, 18:16
no właśnie era podbija ostro swoją pozycję na rynku. szczególnie zaczęła o nią dbać od tego roku, co chwila jakieś nowości. powalają konkurencję ostro

:)

#318953  autor: Artur051
 22 lut 2009, 10:33
gummy_bear pisze:no właśnie era podbija ostro swoją pozycję na rynku. szczególnie zaczęła o nią dbać od tego roku, co chwila jakieś nowości. powalają konkurencję ostro
T-Mobile najwidoczniej się już upewniło w 100%, że nikt nie odbierze im akcji PTC i zaczęli działac na rynku Polskim. Ostre wejście praktyk T-Mobile widac co chwila (chocby polepszanie zasięgu - w lutym przybyło 1600 nadajników, po brak simlocka w telefonach, poprzez strefę tanich minut, az wreszcie poprzez pojawienie się starterów w TakTaku Duostaterów, w których każda rozmowa do 30 minut pomiędzy numerami z Duostartera jest całkowicie za darmo).

Dziwne, że Telepolis do tej pory nie poinformował jeszcze wszystkich o DUOSTARTERACH TAKTAKA, które od niedawna są dostępne na stronie Ery zupełnie za darmo.

#319071  autor: thonka
 22 lut 2009, 19:13
1600 nowych nadajnikow w pol miesiaca? raczej niewykonalne.
PTC do polowy stycznia 2009r. posiadala 2126 nadajnikow UMTS, 1765 nadajnikow GSM1800 oraz 5882 nadajnikow GSM900 co daje laczna sume 9773 nadajnikow i po za play jest to najmniejsza ilosc nadajnikow (orange ma o ponad 300 wiecej nie liczac ponad 500 stacji cdma, a plus o skromne 4000 wiecej, play 6500 mniej).
jezeli przez pol miesiaca milaloby dojsc erze ponad 16% dodatkowych nadajnikow, to bylaby to z pewnoscia najszybciej rozwijajaca sie aktualnie siec w Polsce...

co do duostarterow to jestem bardziej niz pewien, ze jest to tylko i wylacznie wina ery, ze jeszcze nikt o tym nie wie. skoro ich nie reklamuja to skad ludzie maja o tym wiedziec?

btw. wchodzac na strone ery nie widze zadnej wzmianki na glownej o takowych starterach... nie uwazasz, ze powinni nowa promocje/oferte eksponowac jaknajszerszemu gronu? ostatecznie to nie ja mam polowac na promocje przegladajac codziennie od deski do deski strony operatorow, tylko operatorzy powinni polowac na mnie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#319105  autor: macs22
 22 lut 2009, 20:24
Duostarter LINK. Należy kliknąć drugi starter od lewej.

#319167  autor: thonka
 23 lut 2009, 01:51
macs22 pisze:Duostarter LINK. Należy kliknąć drugi starter od lewej.
to ze jest na stronie to wiem. nie zmienia faktu, ze ktos kto o tym nie wie nawet sie do tego nie dokopie, bo ani na glownej, ani na stronie poswieconej samemu taktakowi (po kliknieciu taryfy -> taktak - na karte) nie ma tak naprawde zadnej wzmianki o takim starterze (oooo tak... grafika wielkosci bannera reklamowego przedstawiajaca warianty starterow w wielkosci 40x40pikseli w ilosci sztuk 5-6 na ktorej nie widac nawet dobrze nazwy danego startera. dodatkowo spojrz, ze to okienko w ktorym sa te startery jest co kilka sekund zmieniane......)
oferta coby nie bylo dla osob duzo gadajacych miedzy soba jest rewalacyjna, a era pewnie dlatego ich nie promuje bo co by tu duzo mowic musieliby do biznesu doplacac...

naprawde szkoda, ze nie jest promowany...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#319295  autor: eski
 23 lut 2009, 18:53
Co jak co oferta mi sie podoba. Szukalem owego czasu czegos takiego. Dwa zbizone numery do siebie, prwaie identyczne do tego sporo minut, smsow w sam raz dla mlodych jak i starszych. Oferta naprawde jest niezla, wykombinowali niezle.

#319308  autor: thonka
 23 lut 2009, 19:36
ok zwracam honor ;)
PTC czekala z promocja do poniedzialku ;)

#319533  autor: azerus
 24 lut 2009, 21:57
Ja już sobie zamówiłem starterka Duozka:) fajne numery można sobie dobrać, podoba mi się taka opcja. Raz ze rozmowy pomiędzy tymi dwoma numerami są praktycznie za free (do 30 minut) to jeszcze numery są identyczne, zmienia się jedynie końcówka.

#320945  autor: tomaj
 03 mar 2009, 17:21
No i można sobie wybrać naprawdę fajny numerek ;) Ale znalazłem jedno ograniczenie tego startera- nie można skorzystać z numerków za grosze. A jeśli chodzi o darmowych 30 minut przy jednorazowym połączeniu- zawsze można się rozłączyć ;) Era idzie w dobrą stronę: nie tylko darmowy starter, ale też bardzo fajna opcja: nie tylko rozdają startery- bo to może każdy, ale też dają bardzo fajną opcję, która użytkowników przytrzyma. Jasne, że w innych sieciach też bywa usługa wybranego numeru, ale zazwyczaj jest ona odpłatna. A w duostarterach to nie promocja, tylko stały element oferty.

Jeśli chodzi o zarzut w tytule postu...wydaje mi się trochę nietrafiony. Rebranding został odłożony, a oferta Ery w ciągu ostatnich dwóch, trzech miesięcy nabrała kolorów. I jest coraz ciekawsza.

#321036  autor: eski
 03 mar 2009, 21:59
Masz racje. Sam osatnio zamowilem sobie te Duostartery:) o dziwo bardzo szybko przyszly (5dni w tym sobota i niedziela) naprawde fajna sprawa z nimi. W dodatku za darmo przeslane i co najwazniejsze nie beda lezaly i sie kurzyly jak startery masowo rozadawane(jak n. w Play-u). Co do numerow chyba z pol godziny wyszukiwalem fajnych numerkow i znalazlem:):)

#321743  autor: pablo_79
 08 mar 2009, 14:08
W zeszłym tygodniu też zamówiłem duostarter. Zawsze może się przydać. Z wyborem numeru nie miałem problemu- oby jak najwięcej siódemek :wink:
Ale dzisiaj wchodzę, chciałem zobaczyć, czy oferta jest jeszcze aktualna. I nie działa mi możliwość wyboru numerów. Czy to możliwe, że duostartery już się rozeszły? Nie zdziwiłbym się, bo darmowe i bardzo atrakcyjne.

#322131  autor: biotyt
 10 mar 2009, 13:26
Ja na starter czekałem dwa tygodnie. Potem aktywacja zajęła im blisko 3 dni. Starter przekazałem tacie z włączoną usługą Godziny za Grosze i 25 zł na koncie. Jest zadowolony bo ma taniej niż z socjalnego tp :)

biotyt

#322157  autor: andiw
 10 mar 2009, 15:51
@ Pablo79 - może jakiś chwilowy kłopot był, sprawdziłem z ciekawości przed chwilą i wszystko jest ok:

https://www.sklep.era.pl/shop/order.php?business=0

zresztą się nie dziwię powodzeniu akcji

#322440  autor: azerus
 11 mar 2009, 21:01
To bardzo dlugo czekales biotyt, az nie chce mi sie wierzyc ze tak dlugo. Ja zlozylem zamowienie 26 lutego i po 4 dniach(roboczych) mialem juz w skrzynce. Popieram fajna sprawa z tymi starterami. Ja z kolei zamawialem duoza i musze powiedziec ze mam kontakt praktycznie za darmo:)

#322482  autor: biotyt
 11 mar 2009, 23:37
azerus, fakt. Długo czekałem, ale w sumie na przesyłkę z Orange dla mamy też tyle czekałem. Czas jednak nie był ważny, a sam starter. Ciekawy numer, łatwy do zapamiętania no i tata zadowolony z pierwszej komórki i Tak Taka.

biotyt

#322605  autor: azerus
 12 mar 2009, 18:15
Nie no pewnie, no to dobrze ze zadowolony ja z Duoza takze. Numery to fakt mimo ze zaczynaja sie na 7 to naprawde mozna bylo sobie wygenerowac fajny numer. Ja siedzialem z 20 minut i generowalem az wkoncu wpadl taki jaki mi odpowiadal:):) tez jestem zadowolony.

#322778  autor: pablo_79
 13 mar 2009, 21:10
Biotyt, a Ty zamówiłeś duostarter, czy starter z 300 darmowymi minutami? Moim zdaniem znacznie bardziej opłaca się duo wziąć, bo usługa darmowych połączeń jest stała, to nie jest promocja, która się skończy. A te 300 minut szybko się wygada i będzie po bonusie. Ale akcja - świetna. Szczerze mówiąc nastawiałem się na długie oczekiwanie, a starter dostałem w niecały tydzień.

#322907  autor: biotyt
 14 mar 2009, 13:10
pablo_79, ten z 300 minutami. Ja potrzebowałem jednego startera a nie dwóch, tego drugiego i tak nie miałby kto używać. Lepszy więc bonus 300 minut niż darmowe rozmowy ze starterem, który leży w szufladzie.

biotyt
  • Strona 11 z 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11