Użytkownik
mariusz9a
Ja myślę że w tym miesiącu możemy się spodziewać dużej aktualizacji wykazu UKE dla Polkomtela.darkangel pisze:To i tak mała mieścina myślisz że ktoś ich podkabluje ?
I potem dwa lata czekania na odpalenie ?mariusz9a pisze:Ja myślę że w tym miesiącu możemy się spodziewać dużej aktualizacji wykazu UKE dla Polkomtela.
Mi chodzi o te co już działająPatryk_ pisze:I potem dwa lata czekania na odpalenie ?
Z tym to sie zgodzę. Taka Dąbrowa Górnicza poza centrum nie ma 3G Plusa a pozwolenia na kilkanaście nodeB są od początku pojawiania się wykazu UKE. Wszyscy operatorzy mają już całą Dąbrowę pokryta 3G (Orange to nawet sieje kilkanaście km za Dabrowe w stronę północnego wschodu) a Plus nie! Według mnie to jest kpina :-/Patryk_ pisze:Niech najpierw zajmą się tymi stacjami,na które już pozwolenia są...co najmniej od początku publikowania spisu przez UKE.
Całkiem nieźle 3G pokryte są obszary górskie w okolicach Cieszyn - Wisła - Korbielów - Zakopane - Szczawnica.kmis pisze:.... i wiele innych
WOW. Czyli jednak uruchomili w tym pierwszym terminie który Ci kiedyś podawałem... (no z drobnym poślizgiem).kmis pisze:Dziś plus odpalił 3 nodeB w Mławie woj. mazowieckie.
Chyba zapomniał odnowićArtur051 pisze:Jak wynika z najnowszego wykazu UKE Polkomtel zrezygnował z 600~~ pozwoleń GSM 900.
Mają tam odpalony nodeB czy ciągnie ze Świecia (przepraszam jeśli źle odmieniłem)?widex pisze:UMTS jest w miejscowości Chełmno w woj. kujawsko-pomorskim.
Mi się wydaje, że to były pozwolenia na wirtualne nadajniki gsm900 które jeszcze nie powstały i nie powstaną. (1 nadajnik z mojego miasta zniknął z pozwoleń uke. w styczniu jeszcze był i miał datę do grudnia 2018 roku).mariusz9a pisze:Chyba zapomniał odnowić
[/quote]dt pisze:dechomenon napisał/a:
polkomtel w 2009 ma plan aby wszystkie miasta 10tys mieszkańców miały 3G
Skąd takie info? Jeśli wiarygodne to byłoby super!
Marens pisze:Przerwali inwestycję w EDGE
Nie zgodzę się z tym. EDGE jest nadal rozbudowywany i inwestycja w EDGE wcale nie będzie zatrzymana w 2009r (nie będą powstawały nowe BTSy). Np ok 20 stycznia uruchomiono EDGE w Myszkowie. Przeanalizuj dokładnie mapy zasięgu a sam zobaczysz że z miesiąca na miesiąc EDGE przybywa a sporo obszarów w ogóle nie jest zaznaczonych na mapie a telefon pokazuje mi tam EDGE.Marens pisze:Rok 2009 będzie bez zmian w temacie.