Witam
Brakuje mi porównania usług typowo internetowych np. blueconect, Orange Free itp.
Proponuję ustawić zero rozmów, zero minut, zero mms i zaznaczyć ilość transferu
to wtedy pokarzą się oferty tylko do internetu.
Wpisując nawet kilka minut, w ofertach czysto internetowych gdzie nie ma oficjalnych stawek za połączenia symulator bierze domyślnie 2zł za minute co eliminuje takie oferty.
Trochę jestem niepocieszony, że niezaleznie od tego jak ustawię moje wymagania to nie zwrca mi Heyah w wynikach, która jak mi się wydawało jest dośc korzystna (jesli nie najkorzystniejsza) dla mnie
Po za tym, rzeczywiście porównywarka zwraca dośc kontrowersyjne wyniki szczególnie przy zadeklarowaniu iż zależy nam na "tanich rozmowach do wszystkich" lub "tanich SMS do wszystkich". Jako "top 3" proponuje oferty z tańszymi rozmowami/smsami ale wewnątrz sieci.
Autorzy strony powinni to dopracować.
Ten ranking faktycznie nie jest dość jasny, zasada na jakiej działa jest za bardzo skomplikowana i wzbudza kontrowersje.
W tej chwili porównuje wg. takiego wzoru:
(kwota_doladowania + premie_za_wysokosc_doladowania + premie_za_staz) /
ceny_minut + darmowe_minuty
To napewno zostanie zmienione bo duzo jest zgłoszeń w tej sprawie.
W tej chwili są zakładki w których oferty są sortowane wg minut, sms itp.
Wybralem abo max 50 zeta i jakies inne opcje (konczaca sie umowa w Erze, nie dzwonie do Play i stacjonarnych, korzystam z netu do 5MB/m-c, i jakies inne...) Wobec czego zapodalo mi trzy oferty z Plusa za ponad 80 zeta
Tu zależy ile wpisałeś minut, sms-ów, mms-ów itd.
Symulator bierze te dane i oblicza wg nich koszty poszczególnych miesięcy dla poszczególnych ofert. Stąd takie wyniki.
Jak za mocno indywidualnie pomieszałem w preferencjach (internet, marka telefony, rozmowy) to po 2 min analizowania znudziło mi się oczekiwać na wynik.
Niestety, ale w wersji beta nie ma jeszcze żadnego antybot-a.
Ich ilość niestety zamula symulator, pomimo, że to wszystko stoi na mocnych maszynach.
Dobrze przygotowany antybot rozwiąże tego typu problemy.
Pozdrawiam