• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #317581  autor: Skrzatu
 15 lut 2009, 12:30
Witam.
Mój problem polega na tym, że kiedy podłączam ładowarkę do telefonu on zaczyna pipczeć. Kiedy ją odłączam, przestaje wydawać ten dźwięk i jest okey. Jak wyciszę telefon, to on przestaje pipczeć, lecz oczywistym jest, że nie słysze jak ktoś do mnie dzwoni ;]

Mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ów problem? Coś jest nie tak z telefonem czy ładowarką?

Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 16:27 przez Skrzatu, łącznie zmieniany 1 raz.

#317601  autor: krygo
 15 lut 2009, 13:39
Ja raz tak miałem że zaczął mi pipczeć ale później było już ok!. Spróbuj podłączyć go do kompa i zobacz czy też pipczy...

#317608  autor: Skrzatu
 15 lut 2009, 14:07
Po jakim czasie przestało pipczeć? Podłączyć go tylko przez kabel usb?

#317656  autor: vinc
 15 lut 2009, 17:40
Skrzatu pisze:Mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ów problem? Coś jest nie tak z telefonem czy ładowarką?
Zrób tak jak napisał krygo, czyli podłącz telefon kablem USB do kompa i zobacz czy też wydaje dziwne dźwięki ;) Jeśli masz możliwość to spróbuj z inną ładowarką. Jeśli na innej ładowarce lub po podłączeniu do kompa jest też coś nie tak to pewnie wina leży w oprogramowaniu.

Obrazek

#321486  autor: Jaroo
 06 mar 2009, 22:11
Skoro mowa tu o ładowaniu, to, żeby nie zakładać bez sensu nowego tematu, podłącze się tu i spytam.
Ile tak mniej więcej powinna trzymać bateria w kc550 i jaki czas powinno sie poświęcić na ładowanie. Dzisiaj włączyłem do ładowania, bo juz sie wyłączyl nawet, to pół godziny i był niby pełny, tylko nie wiem, czy tylko pokazywało, że jest bateria na full, czy rzeczywiście. A nie chce np. stać przy nim ileś tam czasu i czekać, aż wyskoczy komunikat "Bateria naladowana".

#321500  autor: kowcio
 06 mar 2009, 23:11
Jaroo, najlepiej jest go włączyć do ładowarki na noc, aby naładował się do rzeczywistego full'a (nie to co pokazuje ten wskaźnik) no i w spokoju, bo w nocy telefon mniej komunikuje się z siecią i Ty z niego niewątpliwie korzystasz ;) A bateria w tym telefonie jest mega słaba, niczym Nokia 6300. Góra 2 dni... Niestety.

#321538  autor: Jaroo
 07 mar 2009, 12:30
Ooo, mi trzyma 3 dni, więc chyba jest nieco lepsza ^^
W każdym razie dzięki.

#321546  autor: kowcio
 07 mar 2009, 13:11
Jaroo pisze:Ooo, mi trzyma 3 dni, więc chyba jest nieco lepsza ^^
W każdym razie dzięki.
No to albo bardzo mało korzystasz z telefonu, albo jakoś trafiłeś na baterię "lepiej" wyprodukowaną :P Ale dodam, że jak nie ładujesz telefonu w nocy to spróbuj, ręczę za niego, że dużej wytrzyma :D Taki urok LG i Samsunga ;)