• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #317100  autor: exectx
 12 lut 2009, 19:18
Otoz mam nastepujacy problem, sciagnolem sobie GGPlus na koma zainstalowalem. Gdy wlaczam GGPLus to "staje" tzn. bialy ekran jest ( nie zwiesza sie ani nic, mozna aplikacje spokojnie wylaczyc) i to wszystko. W ogole nie laczy sie z internetem ani gprs ani nic...
Jesli ktos wie co zrobic to prosze o pomoc ;]
 #317427  autor: kantek19
 14 lut 2009, 17:43
Witam.. Mam problem z GGPlus... Mam telefon Samsung U900 i pobrałem GGPlus.. Wszystko chodzi tylko że pobiera mi za nią opłatę. Pisze że przez 7 dni jest darmową aplikacją a jak wchodzę i po tym wyjdę to z konta pobiera mniejwięcej złotówkę... Za transmisję danych operator też chyba nie zabiera.. Więc w czym problem?

#317469  autor: widex
 14 lut 2009, 20:03
Sprawdź czy masz ustawiony profil WAP. :) Profil WAP to podstawowy profil z którego korzysta program.

Jeżeli nie, to użyj konfiguracji automatycznej Konfigurator

#317477  autor: vinc
 14 lut 2009, 21:04
widex pisze:Sprawdź czy masz ustawiony profil WAP. :) Profil WAP to podstawowy profil z którego korzysta program.
Czy nie powinno być w ustawieniach internet GPRS... Z tego co wiem to mobilne gg nie korzysta z WAP'u...

Obrazek

#317482  autor: kantek19
 14 lut 2009, 21:23
Mam do wyboru WAP, INTERNET, VIDEO i MMS... Wybrałem WAP ale i tak pobiera opłatę...

#317491  autor: vinc
 14 lut 2009, 22:11
kantek19 pisze:Mam do wyboru WAP, INTERNET, VIDEO i MMS... Wybrałem WAP ale i tak pobiera opłatę...
Wybierz INTERNET - nie będzie pobierało opłaty :)

Obrazek

#317494  autor: widex
 14 lut 2009, 22:21
Też chciałem polecić INTERNET GPRS, bo po wapie nie powinno iśc, ale oparłem się na tym co jest w regulaminie

#317529  autor: Kaczy
 15 lut 2009, 09:29
vinc pisze:Wybierz INTERNET - nie będzie pobierało opłaty

Cytat z regulaminu:
Transmisja GPRS występująca przy pobieraniu Aplikacji na telefon komórkowy oraz
generowana poprzez Aplikację przy pomocy APN wap jest bezpłatna7, jeśli Użytkownik
znajduje się w zasięgu Sieci Plus8.
Przy połączeniu przez wap nie powinno pobierać opłaty. Przy opcji internet powinno pobrać opłatę.

...::: Made for loneliness :::...

#317623  autor: kantek19
 15 lut 2009, 15:34
Jak wybieram INTERNET to staje na 8%...
 #317675  autor: Novvy
 15 lut 2009, 18:48
http://plus.pl/oferta_indywidualna/nasz ... _gadu/faq/
Dlaczego instalacja aplikacji zatrzymuje się na 8%?

Dla części telefonów domyślnym punktem dostępu (APN) jest "Internet". Aplikacja GG Plus działa poprawnie jedynie przy poprawnie ustawionym profilu WAP (APN: wap.plusgsm.pl)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2009, 16:27 przez Novvy, łącznie zmieniany 2 razy.

#317679  autor: vinc
 15 lut 2009, 18:54
Kaczy pisze:Przy połączeniu przez wap nie powinno pobierać opłaty. Przy opcji internet powinno pobrać opłatę.
Wybrałem WAP ale i tak pobiera opłatę...
Wobec tego myślę, że powinno się sprawdzić na ustawieniach internet. Jeśli również będzie pobierało kasę to wtedy reklamacja do Plusa...
kantek19 pisze:Jak wybieram INTERNET to staje na 8%...
Masz poprawnie skonfigurowany profil?

Obrazek