W Łaziskach Górnych wykryłem jak na razie Play GSM z Rudy Śląskiej oraz z Katowic.
Daleko sieja zasięgiem z Kato, to miasto jest oddalone o jakieś 20km.
No i kolega zaczął narzekać na zasięg Play, wcześniej korzystał na roamingu Plusa a teraz
jego telefon łączy się z odległymi BTSami Play'a
- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
We Włocławku od dziś mamy zasięg 2 G PLAY z Cell Info WLOCLAWEK, na osiedlu Mielęcin zasięg 2-4 na 4 , z Plusa zawsze miałem tutaj zasięg na full, muszę sprawdzić jak to wygląda w innych częściach miasta. Zasięg jest niestabilny, połączenia są zrywane po około 20 sekundach, ręcznie przełączyłem się z powrotem na Plusa bo nie da się w zasięgu sieci macierzystej wogóle rozmawiać.
Nie wiem czy ktoś o tym pisał. Obecnie w Kaliszu jest już dostępny zasięg Play GSM. Niestety nie ma go w całym mieście, najlepsze pokrycie jest oczywiście w centrum, gdzie zasięg jest bardzo dobry. Na obrzeżach zasięg słaby, lub go brak.
Szkoda, że Play nie aktualizuje swojej mapki zasięgu na stronie. Do dzisiaj w Kaliszu wg. strony play-a nie można kupić internetu play online, chociaż w salonach jest już dawno dostępny.

Szkoda, że Play nie aktualizuje swojej mapki zasięgu na stronie. Do dzisiaj w Kaliszu wg. strony play-a nie można kupić internetu play online, chociaż w salonach jest już dawno dostępny.
A teraz ciekawostka: W Nowogrodzie Bobrzańskim/Gubinie/Lubsku już za miesiąc komercyjne odpalenie stacji bazowych 3G, a w Nowogrodzie także 2G. Info potwierdzone w dziale projektowania i rozbudowy sieci.
Dobry humor podstawą dnia.
W Lodzi tak samo w 2G Play karty uzytkownikow PlayOnline nie sa wpuszczane ... co ciekawe zauwazylem ze transmisja danych na stacjach gsm Play w Lodzi dziala ale w jakims dziwnym trybie - jakby po jakim ussd szla ... i nie wszystkie telefony sobie z nia radza
np na N70 dane sa dostepne ale juz na E71 transmisja nie idzie
Ciekawe czemu 

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu
Widac roznice