• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #316583  autor: Adams
 09 lut 2009, 20:54
Witam wszystkich napotkalem na malutki problem i mysle ze mi pomozecie...a mianowice znalazlem LG C3300 w dosc oplakanym stanie i wszystko fajnie ale wyswietlacz glowny nic nie wyswietla poza kolorem niebieskiem..podswietlanie jest ale nic poza tym nie wyswietla...wyswietlacz na klapce dziala bez zarzutu... i moje pytanie brzmi jak rozlozyc klapke zeby dosc do wyswietlacza i zeby wymienic cala obudowe ... i czy to jest wina tasmy czy trzeba wymienic caly wyswietlacz ??

Obrazek

#316587  autor: kowcio
 09 lut 2009, 21:03
Adams pisze:i czy to jest wina tasmy czy trzeba wymienic caly wyswietlacz ??
Ciężko powiedzieć, może być taśma, może być wyświetlacz, ale ja obstawiam taśmę.
Adams pisze:i moje pytanie brzmi jak rozlozyc klapke zeby dosc do wyswietlacza i zeby wymienic cala obudowe
Musisz odkręcać śrubki, są pod zaślepkami po otwarciu klapki (pod wyświetlaczem powinny być z tego co pamiętam) oraz pod baterią ;)

#316604  autor: Adams
 09 lut 2009, 21:46
Hmm a jak idze sprawdzic czy to naprawde ona bez zmuszania siebie do kupowania tasmy ??

Obrazek

#316606  autor: vinc
 09 lut 2009, 21:48
Adams pisze:Hmm a jak idze sprawdzic czy to naprawde ona bez zmuszania siebie do kupowania tasmy ??
Rozbierz telefon i sprawdź czy taśma nie jest uszkodzona lub nie łączy ;)

Obrazek

#316610  autor: Adams
 09 lut 2009, 21:52
tylko dziwi mnie ze ten drugi wyswietlacz dziala ...bo tasma na zgieciu jest rozklejona niestety...

Obrazek

#316705  autor: kowcio
 10 lut 2009, 14:22
Adams pisze:tylko dziwi mnie ze ten drugi wyswietlacz dziala ...bo tasma na zgieciu jest rozklejona niestety...
Widocznie taśma odpowiadająca za działanie tamtego wyświetlacza jest po drugiej stronie ;) No to teraz musisz kupić nową taśmę... Ale widzisz, po mału jest to coraz bardziej prawdopodobne, że winna jest taśma a nie wyświetlacz.