• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #316236  autor: Gesar
 08 lut 2009, 09:04
Kończy mi sie umowa w play-u. Telefonu nie potrzebuje bo od miesiąca mam nowy. Zastanawiam się co lepsze, przedłuzyć bez telefonu, lub przejść z tym samym numerem na nową play kartę lub zmienić numer z starterem ze stara play kartą. Gdyż przejść z tym samym numerem na stara play karte już nie pozwolą.
Oprócz dzwonienia, ok 120 minut w miesiącu lubie wysyłać sms-y i mms-y, tak ok 300 na miesiąć.

Abonament jaki mi proponuja to one play 65 za 45 zł, lub one play 45 za 25 zł + jakis bonus za przedluzenie, ale jaki to mam sie dowiedziec w salonie.
No i prawdopodobnie kaza mi zwiazac sie z nimi na 2 lata bez telefonu.

W nowych abonamentach martwi mnie że podrożały sms-y i mms-y do wszystkich.

Poradźcie proszę:)

#316250  autor: yanek
 08 lut 2009, 10:41
Przedłużenie umowy - nie ma jeszcze do końca potwierdzonych informacji, ale z tego co wiem, będzie można przedłużyć na 12 miesięcy na takich warunkach:
Kod: Zaznacz cały
RePlay Ekstra z minutami na 12miesiecy (pakiet minut przez 12 pełnych okresów rozliczeniowych np abo za 150zł= 150minut, One Play 65=65 minut) 
Jeśli chodzi, o Twój profil dzwonienia to wziąłbym i tak mimo wszystko starą Play Kartę.
STARA PLAY KARTA
:arrow: rozmowa 49 gr/min do wszystkich sieci
:arrow: SMS/MMS 15 gr
:arrow: przy doładowaniach dostajesz bonusy (ważne 30 dni), ładując za
50 zł dostajesz 20 zł bonusu;
70 zł - bonus 30 zł
100 zł - bonus 50 zł
150 zł - bonus 150 zł
:arrow: możliwość kupienia następujących pakietów obniżających już i tak niskie stawki :D
-200 sms do wszystkich sieci za 9 zł (4,5gr za sms)
-30 minut do wszystkich sieci za 9 zł (minuta 30gr), tych pakietów można kupić dowolną ilość w miesiącu
-30 minut do wszystkich sieci za 3 zł (minuta 10gr) - przez 3 kolejne miesiące co miesiąc dostajesz po 10 minut
-90 minut za 9 zł (minuta 10gr) - przez 6 kolejnych miesiące co miesiąc dostajesz po 15 minut
:arrow: no i zbieraj minuty masz za darmo - minuty można wykorzystać do wszystkich sieci, nie jak w przypadku nowej karty tylko do play i stacjonarnych

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#316251  autor: lukaszlew77
 08 lut 2009, 10:53
Koniecznie chcesz w Play zostać ? Orange ma dobrą ofertę bez telefonu, za 55 zł 200 minut, z tym, że ta promocja trwa tylko do 15 lutego. W Erze za 60 zł masz 170 minut, więc Play przy tym wypda korzystniej, ale lepiej wziąć normalny One Play 65 za 50 zł, wziąć jakikolwiek telefon za 1 zł i sprzedać.

Obrazek

Ericsson T10->Ericsson T28s->Sagem MW3026->SE K750i->SE W880i->Nokia E51

Idea->Plus->Era->Play

#316255  autor: Gesar
 08 lut 2009, 11:26
Dzieki za pomoc:)
To dobrze ze umowa tylko na 12 miesiecy. 24 to za dlugo jak bez telefonu.
Jakby dali mi taki pakiet sms za 9zl to bym zostal przy abonamencie, ale z pewnoscia nie zgodza sie.
Choc mi powiedzieli ze oferta bedzie dostosowana do profilu dzwonienia, wiec jesli to nie sciema to powinni cos zaproponowac z sms-ami.

#316258  autor: yanek
 08 lut 2009, 11:37
Gesar, tak jak napisałem, nie jest to jeszcze do końca potwierdzona informacja, jutro się wszystkiego oficjalnie dowiemy na temat przedłużeń ;-)
Gesar pisze:Jakby dali mi taki pakiet sms za 9zl to bym zostal przy abonamencie, ale z pewnoscia nie zgodza sie.
Nawet gdyby dali jakieś pakiety sms, to pewnie i tak byłyby one doliczane do rachunku, a nie schodziły z pakietu złotówek.

Z resztą, na razie to możemy sobie jeszcze tylko pogdybać ;-) Jeśli te informacje dot. przedłużeń, które są teraz zostaną jutro potwierdzone, to oferta play wcale nie będzie jakaś specjalnie rewelacyjna. Może wtedy do czasu końca Twojej umowy wprowadzą jakieś dodatkowe opcje jak zobaczą, że im ludzie uciekają z abo.
A tak jak napisałem we wcześniejszym poście, jeśli nie zależy Ci na telefonie to polecałbym zakup startera ze starą taryfą (jak chcesz jakiś fajny numer to na pewno na allegro coś znajdziesz ;-))

Pozdrawiam.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#316268  autor: Gesar
 08 lut 2009, 12:22
Zobaczymy :-)

Nie wiem czy dobrze, zrozumialem Ciebie w ten sposob, ze dostane np one play 45 za 25 zl, tak jak to maja nowi + 45 minut wynikajace z nazwy taryfy.
Choc i tak z tego co pisales oplaca sie bardziej play karta.
Tylko nie wiadomo czy nie zepsuja jej zabierajac pakiet sms-ow za 9 zl i pakiet 30 minut za 9 zeta.

[ Dodano: 2009-02-08, 12:25 ]
lukaszlew77 pisze:Koniecznie chcesz w Play zostać ? Orange ma dobrą ofertę bez telefonu, za 55 zł 200 minut, z tym, że ta promocja trwa tylko do 15 lutego. W Erze za 60 zł masz 170 minut, więc Play przy tym wypda korzystniej, ale lepiej wziąć normalny One Play 65 za 50 zł, wziąć jakikolwiek telefon za 1 zł i sprzedać.
Dzeki, ale orange nie wchodzi w gre, mam kiku znajomych w play-u i ze wzgledu ze do nich z orange jest drozej, nie oplacalo by mi sie.

#316516  autor: yanek
 09 lut 2009, 17:21
Gesar pisze:Nie wiem czy dobrze, zrozumialem Ciebie w ten sposob, ze dostane np one play 45 za 25 zl, tak jak to maja nowi + 45 minut wynikajace z nazwy taryfy.
Sam tego nie wiedziałem jeszcze wczoraj :mrgreen:
Tutaj masz oferty dla przedłużających:
http://www.blogplay.eu/2009/02/09/repla ... zymaniowa/

Wg mnie to kaszanka jest straszna, bierz Play Kartę i się nie zastanawiaj ;-) Pisałeś, że dużo smsów wysyłasz to w pakiecie za 9zł Cię 4 razy taniej wyniesie niż w tych śmiesznych abonamentach ;-)

#316602  autor: eski
 09 lut 2009, 21:34
To fakt ludzie nei tego sie spodziewali. Telefony swoja droga a oferta swoja droga, telefon to wydatek jednorazowy zas abo no nie bardzo i dobrze gdy jest na dobrych warunkach. Ja przedluzajac w niebieskiej sieci;) dostalem abo 45zl z 80 minutami do wszystkich, plus do tego 2000minut (najwiekszy plus wyczerpuja sie dopiero po wydzwonionym abo [sa do wyczerpania po calej sieci i tel.stacjonarne, a ze mam rodzinke mam kontakt prawie ze nie limitowany;)]) i telefon z 149zl za 1zl. Nazekac sie nie da. Zdarza sie ze w miesiacu nigdzie nie dzwonie, i wszystko przechodzi na nastepny miesiac. Tutaj w ofercie Play jak zawsze tego brakuje... to jest ich najwieksza wpadka i nie udolnosc oferty. Bo co z tego ze czlowiek ma 200min, tylko ze jak nie wydzwoni to traci bezpowrotnie... wg mnie nie tedy droga.

#316614  autor: Gesar
 09 lut 2009, 22:04
Jeszcze niecałe 3 miesiące mi zostało umowy, ale starter z starą taryfą już kupiłem :D

Czy ten pakiet 9 zł za 30 minut do wszystkich sieci jest na stałe?
Próbowałem pytać konsultanta na *500 o to lecz biedny nie miał pojecia co ja od niego chce, chciał mi wmówić ze jest tylko pakiet 30 minut gratis dla nowej play karty.. Porazka.
Nie lubię tam do nich dzwonić, raz gdy dzwoniłem to dziewczyna tylko wiedziała to co w reklamie, dzwoniłem coś dopytać i wyszło na to że wiedziałem wiecej niż ona.

#316620  autor: yanek
 09 lut 2009, 22:33
Gesar pisze:Czy ten pakiet 9 zł za 30 minut do wszystkich sieci jest na stałe?
A kto to wie? Ale szczerze wątpię, żeby się z tego wycofali.
Gesar pisze:Próbowałem pytać konsultanta na *500 o to lecz biedny nie miał pojecia co ja od niego chce
Poniekąd się nie dziwię, bo tak w sumie to tego pakietu nie ma :mrgreen: Żadnego regulaminu na stronie, żadnej informacji... :mrgreen: Jedynie co, to figuruje w menu *111# i mała wzmianka na blogu Gruszki.

#316950  autor: jls
 11 lut 2009, 19:39
Gesar pisze: Czy ten pakiet 9 zł za 30 minut do wszystkich sieci jest na stałe?
Na stale juz chyba 6 razy aktywowalem od poczatku lutego. Ja na swojej play karcie jade tylko na pakietach 30 min za 9 zl. Bonusy przy doladowaniach identyczne jak w starych taryfach play abonament. Na Twoim miejscu zastanowil bym sie jedynie nad przedluzeniem umowy o 12 miesiace bez telefonu.

#317155  autor: Rradzio
 12 lut 2009, 22:53
jls - :) bardzo sprytnie telekom na Tobie nie zarobi za dużo :)

#317195  autor: jahu
 13 lut 2009, 10:21
To ja jeszcze zapytam - czy są jakieś regulaminy, cenniki, opisane procedury itp dotyczące przejścia z abo po wygasnieciu umowy na play kartę ?

I mam anutarlnie rozumieć że z numerem na starą play kartę sie nie da?

#317530  autor: Gesar
 15 lut 2009, 09:39
jahu pisze:To ja jeszcze zapytam - czy są jakieś regulaminy, cenniki, opisane procedury itp dotyczące przejścia z abo po wygasnieciu umowy na play kartę ?

I mam anutarlnie rozumieć że z numerem na starą play kartę sie nie da?
Można przejść na kartę bez problemu, ale tylko na nową. Pytałem na obsłudze klienta.

#317566  autor: tomko111
 15 lut 2009, 11:51
Gesar, zawsze jest nadzieja, że znajdziesz gdzieś pustą starą play kartę... :wink:

#317569  autor: Gesar
 15 lut 2009, 11:53
tomko111 pisze:Gesar, zawsze jest nadzieja, że znajdziesz gdzieś pustą starą play kartę... :wink:
Nowy numer z stara play karta juz kupilem zeby korzystac z niego jak skonczy mi sie abonament, ale szkoda mi numeru ktory teraz mam, jest latwy, przenioslem go specjalnie z orange.
Powiedzialem na bok u nich ze to tylko ich dobra wola, bo ze starej taryfy przeciez bede mogl korzystac tylko numer strace, byli jednak nieugieci. Powiedzieli ze sie nie da.

#317573  autor: tomko111
 15 lut 2009, 11:57
Gesar, ale mi chodzi o to, że można znaleźć PUSTA starą play kartę, na której nie przypisany jest żaden numer i wtedy możesz przejść na starą play kartę. :-D

#317630  autor: jahu
 15 lut 2009, 16:02
tomko111 - prosiłbym o szczegóły - gdzie taką kartę można dorwać - u dilera? Znaczy się na jakiejś wyspie lub w Germanosie mogą się pałętać jakieś stare karty bez przypisanego numeru?

#317641  autor: Btk_Tomas
 15 lut 2009, 16:44
tomko111 pisze:Gesar, ale mi chodzi o to, że można znaleźć PUSTA starą play kartę, na której nie przypisany jest żaden numer i wtedy możesz przejść na starą play kartę. :-D
Chyba Cie trochę poniosło, "czyste" karty sim nie są przypisane do jakiejś konkretnej oferty.

#317643  autor: tomko111
 15 lut 2009, 16:46
jahu, musisz pytać, może się zdarzyć, że ktoś będzie miał...