• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #315855  autor: kamil_d444
 06 lut 2009, 07:07
Witam, mam problem z karta sim - kilka godzin temu telefon przestał mi ja wykrywac.
Na poczatku pojawial sie napis prosze wlozyc karte sim, a teraz wyskakuje napis niewlasciwa karta sim. Siec orange. Sprawdzalem na kilku telefonach [siec orange] i tez nie wykrywa.
Moje pytanie czy mozliwe ze mi ja zablokowali - nie placilem przez kilka miesiecy tachunkow za telefon w terminie. Jezeli tak jaki jest koszt odblokowania karty?

Jezelki karta jest uszkodzona to czy da sie z niej w jakis sposob 'wyciagnac' nimery telefonów ?

Z gory dzieki za odpowiedz.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2009, 11:03 przez kamil_d444, łącznie zmieniany 1 raz.

#315861  autor: Jedrker
 06 lut 2009, 08:47
kamil_d444 pisze:czy mozliwe ze mi ja zablokowali - nie placilem przez kilka miesiecy tachunkow za telefon w terminie.
Jak by Ci odłączyli telefon od sieci to pojawił by się inny komunikat np "nie zarejestrowano"
A skoro nie wykrywa Ci w ogóle karty sim, proponuję udać się do salonu Orange i wymienić kartę sim.
kamil_d444 pisze:Jezelki karta jest uszkodzona to czy da sie z niej w jakis sposob 'wyciagnac' nimery telefonów ?
szczerze ?
Wątpię ...
 #315880  autor: plustik
 06 lut 2009, 11:30
kamil_d444 pisze:Witam, mam problem z karta sim - kilka godzin temu telefon przestał mi ja wykrywac.
Na poczatku pojawial sie napis prosze wlozyc karte sim, a teraz wyskakuje napis niewlasciwa karta sim. Siec orange. Sprawdzalem na kilku telefonach [siec orange] i tez nie wykrywa.
Moje pytanie czy mozliwe ze mi ja zablokowali - nie placilem przez kilka miesiecy tachunkow za telefon w terminie. Jezeli tak jaki jest koszt odblokowania karty?

Jezelki karta jest uszkodzona to czy da sie z niej w jakis sposob 'wyciagnac' nimery telefonów ?

Z gory dzieki za odpowiedz.
Miałem podobny problem, z tym ze w Erze
Pewnego razu jak mi się telefon rozładował - po naładowaniu i włączeniu miałem podobny komunikat. Cos zrobilo sie z kartą, nie moglem odzyskac numerów, ale nową dostałem za free w salonie sprzedaży (Era abo).

Wątpie żeby było to na wskutek nie płacenia w terminie rachunków - ale wszystkie rachunki masz uregulowane po terminie płatności mam rozumieć??

#315889  autor: Jedrker
 06 lut 2009, 12:14
plustik pisze:Wątpie żeby było to na wskutek nie płacenia w terminie rachunków
Powtarzam, jak by wyłączyli mu numer telefonu z powodu płatności e.t.c, zupełnie inny komunikat by się pojawił.
Jak by rozwiązali z nim umowę, karta sim wczytywała by się również bez problemu, jedynie nie mogła by zostać zalogowana do stacji żadneperatora, stąd komunikat na telefonie " nie zarejestrowana"
Wina ewidentnie leży po stronie sima, trza iść do orange i go wymienić.

#315923  autor: kowcio
 06 lut 2009, 15:11
kamil_d444, wymienią Tobie go za darmo. Spróbuj jeszcze go włożyć do innego aparatu telefonicznego i zobaczyć jak ona tam się zachowuje (ew. jakąś inną SIM do Twojego telefonu).
Tylko rachunki masz zapłacone? Bo jeżeli nie masz uregulowanych płatności z operatorem, to może być problem.

#316323  autor: Orfi
 08 lut 2009, 15:50
Pozostaje jeszcze kwestia samego telefonu. Czy jest on bez simlocka i czy czyta poprawnie karty innych operatorów lub inne karty Orange? Może miał zdejmowanego simlocka i zostalo to niefachowo zrobione? Tego także nie należy wykluczać. Poza tym,jeżeli ostatnia faktura wpłynęła już na konto Orange (rzecz do sprawdzenia na Orange On-line) i nie ma zaległości,to operator nie będzie robił wstrętów i jeżeli karta jest wadliwa z przyczyny niezależnej od abonenta to wymienią ją za darmo.

[ Dodano: 2009-02-08, 16:05 ]
Przypomniałem sobie,że miesiąc temu u mojego kuzyna miała miejsce podobna sytuacja. Ma on Nokię 3110 Classic w Orange Mix i nieterminowo dokonał zasilenia. Też mu się wyświetlał napis,że karta jest niewłaściwa a na jego numer nie można się było dodzwonić (automat odpowiadał,że takiego numeru nie ma). Przesłał potwierdzenie doładowania faxem do BOK-u i sytuacja po 3 dniach wróciła do normy.

[ Dodano: 2009-02-08, 16:17 ]
Co,do odczytania numerów zapisanych na karcie SIM,to dużo zależy od telefonu i tak np. stara Motorola nie daje takiej możliwości po blokadzie karty nie ma do niej dostępu a stara Nokia bez problemu zarówno do kontaktów jak i smsów na niej zapisanych. Sprawdzałem to na zablokowanym Tak-Taku.

Orfi