Heyah!
mariusz9a: czy chodzi Ci o ten typ rozmieszczenia anten nazywanym space diversity właśnie? Jak dobrze pamiętam, to przypada tylko jedna antena na sektor. Może budowali tę stację w pośpiechu, jak kiedyś ktoś opisał przypadek Wadowic. Może gdyby wybudowali własny maszt kratowy (jeśli tej kobiecie z Urzędu Miasta w Słupcy chodziło o Polkomtel, bo nie chciała mi kiedyś powiedzieć

) Swoją drogą przytoczę jeden jej tekst: przeczytała gdzieś, że pod stacją nawet żadne zwierzę nie przejdzie, ale ja wiedzę w Poznaniu siadające na konstrukcjach opów ptaki i jakoś nie zaobserwowałem, aby któryś spadł "porażony" promieniowaniem elektromagnetycznym ech
krzykos: fajnie, że się nie spierasz o coś, gdy nie jest dokładnie tak jakbyśmy napisali. Tu Plus dla Ciebie

Też tak myślę, że 3G Polkomtela działa z/na konstrukcji operatora Plusa, umieszczonej na dachu szpitala. Świadczą o tym, m.in. wymienione, jakoś w listopadzie ubiegłego roku, anteny sektorowe. Zauważyłem też przy tych mniejszych antenach tilt'y, a więc, duża "szansa", że jest tam też Node B Plusika

Jeśli chodzi Ci o tę stację PTC, to jest to dach młyna gorczycy. To chyba bardzo stara konstrukcja. Pamiętam układ anten jeszcze z 2005r. Potem była chyba wymiana anten i zmiana kierunków ich ustawienia. W tym roku widać "porządnie" tę stacje zmodernizowali. Zamiast trzech sektorów (dodam, że przypadały właśnie dwie anteny na jeden sektor) BTS'a GSM, mamy aż czterosektorową stację GSM i tyle samo sektorów DCS'a. Do tego dochodzi trzysektorowy BTS GSM i DCS oraz Node B z strunobetonowego słupa PTC. Dodam, że ta ostatnia konstrukcja była bardzo przeze mnie wyczekiwana

Tak, bo PTC w Słupcy najdłużej miała najgorszy zasięg. Jednak dziś patrzę na to trochę inaczej i jakby z żalem. Dlaczego ?! Pewnie już wiecie o co mi chodzi. Póki co jeszcze korzystam ze swojego numeru Era Tak Tak, a nawet Heyah. Podwójne doładowanie na normalnych zasadach zrobiło swoje i to dalej, niby jeszcze, pod marką Era

A i numery mam całkiem sobie. Choć oficjalny numer, to znów Polkomtelowy Plusik
[ Dodano: 2009-01-27, 18:40 ]
sorki, za nie dociągnięcie. Oczywiście modernizacja stacji PTC na młynie gorczycy była w tamtym roku. Jakoś chyba się jeszcze nie przyzwyczaiłem, że mamy już 2009r. rok