• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #280477  autor: tejerek
 31 lip 2008, 23:40
Witam,

mam problem z smsami, które często dochodzą z opóźnieniem.

Konkretnie gdy wysyłam sms z Ery do Ery zdarza się tak, że niektóry nie dojdzie, wtedy muszę wysłać drugi to dochodzą dwa na raz. Pomimo tego, że telefon jest cały czas w zasięgu i w stanie czuwania. Problem ten nie ustępuje nawet gdy zmieniłem telefon.

Pisałem do Ery to mi z działu technicznego odpisali, że z siecią w mojej okolicy jest wszystko w porządku.

W czym w takim przypadku może tkwić problem?

Pozdrawiam wszystkich...

#280557  autor: McBoorack
 01 sie 2008, 13:03
Ja bym sie przeszedł osobiście do salonu Ery i przedstawił go swoj problem... Problem moze byc z Twoja karta sim i pewnie jest skoro w Twoim okręgu sieć jest ok... Pzdr

#315086  autor: pager
 03 lut 2009, 09:17
Ostrołęka i powiat brak możliwości wysłania sms-a.
U mnie pojawia się komunikat:
Nie udało się wysłać wiadomości.Sieć nie jest przystosowana do przekazu wiadomości.

#315089  autor: yagi
 03 lut 2009, 09:32
pager, jaki masz ustawiony typ wiadomosci SMS? Moze w tym byc problem jesli jest iny typ niz tekstowa...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#315096  autor: pager
 03 lut 2009, 09:54
yagi pisze:pager, jaki masz ustawiony typ wiadomosci SMS? Moze w tym byc problem jesli jest iny typ niz tekstowa...
Ustawienia są ok. ostatnio nic nie grzebałem w telefonie
Na innej karcie sms-y idzie wysłać
nie wiem co jest grane :cry:

#315154  autor: kowcio
 03 lut 2009, 14:52
Ja bym poszedł do Ery i kazał im wymienić kartę sim, bo coś czuję, że ona jest temu winna...
 #315213  autor: user_delete10
 03 lut 2009, 17:42
tejerek pisze:
Pisałem do Ery to mi z działu technicznego odpisali, że z siecią w mojej okolicy jest wszystko w porządku.
To rzeczywiście jest to,co najbardziej cię interesowało.Ty chciałeś znać przyczynę a oni ci coś o sieci,czyli wymijająco i nie na temat.
 #315390  autor: pager
 04 lut 2009, 08:58
fenix189 pisze:
tejerek pisze:
To rzeczywiście jest to,co najbardziej cię interesowało.Ty chciałeś znać przyczynę a oni ci coś o sieci,czyli wymijająco i nie na temat.
Telefonik do BOA rozwiązał problem.
Konto w moim Tak-Taku wycyckałem do końca ,a po doładowaniu pojawił się właśnie problem z wysyłaniem wiadomości tekstowych.
Po prostu musiałem od nowa aktywować sms-y i mms-y.
W sumie to nigdy nie zdarzyła mi się taka sytuacja,widocznie ten typ tak ma (Tak-Tak)