• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #308910  autor: Shinnok22
 07 sty 2009, 16:05
Z góry mowie, ze nie wiem czy taki temat juz byl i nie bijcie za to jak cos takiego bylo:)

A wiec do rzeczy: Mam w Orange wziety internet co miesiac dostaje od nich te ich cydle co potem ide do banku i place rachunek a moje pytanie jest takie: Mam konto w banku(mBank) i mam na nim pieniadze i chcialbym ten rachunek z Orange zaplacic poprzez internet(korzystajac z mojego konta w banku) to czy moge takim sposobem zaplacic robiac przelew ze swojego konta czy najpierw musze isc do bankomatu wybrac pieniadze i udac sie z tym ich cydlem do banku i zaplacic normalnie. Bo chcialbym zaplacic przez internet bo nie mam zbytnio czasu zeby wybrac pieniadze z konta i w tedy isc do banku postac w kolejce i zaplacic. Troche to moje pytanie moze byc zagmatwane.

#308914  autor: tomko111
 07 sty 2009, 16:12
Shinnok22, oczywiście, że możesz opłacić ten rachunek/fakturę używając swojego konta bankowego w Mbanku. Wejdź w opcję przelewy, wypełnij formularz danymi, które masz na druczku do wpłaty i wszystko będzie cacy. :)

#308917  autor: Shinnok22
 07 sty 2009, 16:17
tomko111 dzięki ci za tą odpowiedz bardzo pomogles

[ Dodano: 2009-01-07, 16:45 ]
a jeszcze takie jedno pytanko majac ten ich cydel i dokonujac przelewu przez internet co mam wpisac w Tytul przelewu to co jest na cydlu czyli /KTR/ itd?

#308950  autor: mikage1
 07 sty 2009, 17:33
wpisz numer konta klienta i numer faktury

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#308984  autor: tomko111
 07 sty 2009, 19:23
Shinnok22, o ile mi wiadomo każdy abonent w Orange ma unikalny nr konta bankowego na które wpłaca pieniążki, więc możesz nawet napisać: 'kocham prezydenta', a pieniądze i tak dojdą.

#308998  autor: mikage1
 07 sty 2009, 20:02
dojść - dojdą, ale gdyby trzeba było przypadkiem udowodnić, że ta konkretna faktura została zapłacona - to warto miec to (nr konta i nr faktury) na przelewie

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#309085  autor: Patryk_
 08 sty 2009, 09:40
Shinnok22 pisze:Mam w Orange wziety internet
Wtedy z uwagi na stałą kwotę rachunku możesz płacić nawet zleceniem stałym - ja tak robię w przypadku BE.Najwygodniejszy sposób ;)
W tytule wpisujesz choćby "Opłata za abonament - nazwa_usługi Imię_Nazwisko Nr_Konta_Klienta"

#311095  autor: tomasz
 17 sty 2009, 15:16
A nie lepiej skorzystać z "Polecenia zapłaty"? Wtedy nie trzeba nawet się bawić w ustawianie przelewów :)

#314847  autor: user_delete48
 02 lut 2009, 00:34
Polecenie zapłaty jest lepsze. Gdybyś miał abo w Orange dostałbyś dodatkowo 100 pkt profit za każdą w ten sposób opłaconą fakturę.

#314856  autor: maniek
 02 lut 2009, 09:36
tomasz pisze:A nie lepiej skorzystać z "Polecenia zapłaty"? Wtedy nie trzeba nawet się bawić w ustawianie przelewów
Przelew przez internet to tylko kilka minut. Jak ci operator zle naliczy fakture to i tak ci potraca a bawic sie w reklamacje to juz nie jest takie miłe. Lepiej niech wystawia nowa fakture i wtedy mozna placic. Poza tym mozna skorzystac z przelewow stalych(zlecenie stale). Kazdy przelew sam sie zapisuje w historii transakcji wiec przy kolejnym wystarczy zmienic tylko numer faktury :wink:

#315012  autor: vinc
 02 lut 2009, 20:23
maniek pisze:
tomasz pisze:A nie lepiej skorzystać z "Polecenia zapłaty"? Wtedy nie trzeba nawet się bawić w ustawianie przelewów
Przelew przez internet to tylko kilka minut. Jak ci operator zle naliczy fakture to i tak ci potraca a bawic sie w reklamacje to juz nie jest takie miłe. Lepiej niech wystawia nowa fakture i wtedy mozna placic.
Reklamacja nie zwalnia Ciebie od zapłacenia faktury. Natomiast kwotę, która została pobrana przez opa z rachunku możesz bez podania przyczyny kazać zwrócić ;)

Obrazek

#315095  autor: maniek
 03 lut 2009, 09:53
vinc pisze:Reklamacja nie zwalnia Ciebie od zapłacenia faktury.
Ja to wiem ale jak ci np wystawia fakture na 2500 to zapłacisz? :wink: bo ja nie(nawet bym nie miał z czego :-D ). Proste to nie ja popełniłem błąd tylko operator wiec niech operator wystawi korekte i po problemie.Wiadomo ze bledna faktura na 100zl lub 200zl to jeszcze nie koniec swiata ale ten zapis o ktorym wspomnialem mija sie z rzeczywistoscia. Pamietasz ten przypadek kobiety ktorej zaklad energetyczny wystawil rachunek na 20 000zl??Kazali jej zaplacic i zlozyc reklamacje :-D Totalna porazka ten zapis(jest chyba w kazdym regulaminie)
vinc pisze:Natomiast kwotę, która została pobrana przez opa z rachunku możesz bez podania przyczyny kazać zwrócić
mamy z tego co wiem chyba magiczne 30 dni :wink:

#315109  autor: vinc
 03 lut 2009, 11:12
maniek pisze:
vinc pisze:Reklamacja nie zwalnia Ciebie od zapłacenia faktury.
Ja to wiem ale jak ci np wystawia fakture na 2500 to zapłacisz? :wink: bo ja nie(nawet bym nie miał z czego :-D ). Proste to nie ja popełniłem błąd tylko operator wiec niech operator wystawi korekte i po problemie.
Jak masz mniej na koncie to Ci nie pobiorą tych 2500 zł ;)

Obrazek