- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Dziś wreszcie pojawił się sygnał 3G w Kutnie. Działa jeden nodeB na ulicy Promiennej. Nie wiem czy to tylko testy czy też włączyli na stałe. Masz z antenami był gotowy już kilka miesięcy temu, ale dopiero dzis pojawił się sygnał UMTS. Z informacji BOK Ery wynika że piewsza lokalizacja ma ruszyć w I kwartale 2009, a dalsza rozbudowa planowana jest do końca 2009 roku.
Era testuje HSDPA w Ostrołęce: http://www.moja-ostroleka.pl/era-testuj ... 294,2.html
To juz raczej zostanie na stale. Testy w Erze nie wygladaja tak jak w Plusie - kilka dni pochodzi i potem rok stoipager pisze:Era testuje HSDPA w Ostrołęce: http://www.moja-ostroleka.pl/era-testuj ... 294,2.html

Pablos_, podaj liste tych miejscowosci - dodam do listy 

Heyah! To może miejsca, gdzie jest, a może był testowo zasięg 3G PTC. W grudniu i na początku stycznia na pewno był zasięg 3G w mieście Słupca. Myślę, że jednak Node B odpali już na stałe, w końcu jak wiadomo PTC "trochę" szybciej odpala stacje, niż Polkomtel. Choć odnośnie tej konstrukcji (jakże charakterystyczny dla PTC solidny, strunobetonowy słup) to od zakończenie budowy, max. początek czerwca 2008r., czekali do listopada. A więc musiałem być cierpliwy. Wychodzi na to, że czekali na pozwolenie UKE (w przeciwieństwie do Polkomtela
) Jak się pojawiło w listopadzie, to chyba w ciągu kilku dni włączyli tego Node B i BTS'a 900Mhz i także DCS'a 1800Mhz
Także potwierdzona lokalizacja to Września- Node B na/przy strunobetonowym słupie. Ciekawostka dla mnie, że BTS 900Mhz jest czterosektorowy. Co myślę, że powinno mnie cieszyć, podobnie jak na innej lokalizacji w mieście Słupca
A już od 2007 w Kostrzynie Wielkopolskim, także jest Node B (pod koniec tamtego roku dodano także drugi UMTS'ik) Konstrukcja to stalowy maszt kratowy (BTS GSM to także cztery sektory, a DCS już "tylko" dwa
) Pozdro!

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
W pierwszym poście brakuje:yagi pisze:Pablos_, podaj liste tych miejscowosci - dodam do listy
Baranowo
Biskupice
Czerwonak
Dopiewo
Komorniki
Kamionki
Kicin
Kobylnica
Koziegłowy
Lipno (pow. leszczyński)
Luboń
Pleszew
Pobiedziska
Przeźmierowo
Skórzewo
Suchy Las
Swarzędz
Trzcianka
Tulce
Stęszew
Dzieki. Dodane do listy. Jak na ta chwile to pierwszy post edytowany 73 razy 

Pablos_ pisze:W pierwszym poście brakuje:yagi pisze:Pablos_, podaj liste tych miejscowosci - dodam do listy
Baranowo
Biskupice
Czerwonak
Dopiewo
Komorniki
Kamionki
Kicin
Kobylnica
Koziegłowy
Lipno (pow. leszczyński)
Luboń
Pleszew
Pobiedziska
Przeźmierowo
Skórzewo
Suchy Las
Swarzędz
Trzcianka
Tulce
Stęszew
Byłem dzisiaj w Pleszewie - nie ma tam UMTS-a Ery.....tylko GSM i DCS - proszę wykreslic z listy

Node B zamontowany na betonowym slupie na terenie szpitala, CID 2003 1878. Mozliwe, ze na razie tylko testy.krzykos pisze:Pablos_ pisze:W pierwszym poście brakuje:yagi pisze:Pablos_, podaj liste tych miejscowosci - dodam do listy
Baranowo
Biskupice
Czerwonak
Dopiewo
Komorniki
Kamionki
Kicin
Kobylnica
Koziegłowy
Lipno (pow. leszczyński)
Luboń
Pleszew
Pobiedziska
Przeźmierowo
Skórzewo
Suchy Las
Swarzędz
Trzcianka
Tulce
Stęszew
Byłem dzisiaj w Pleszewie - nie ma tam UMTS-a Ery.....tylko GSM i DCS - proszę wykreslic z listy
W Andrychowie (woj.małopolskie,pow.wadowicki) pojawił się zasięg 3G Ery,można się zalogować do sieci.
Stacja najprawdopodobniej zlokalizowana razem z GSM na wieży ciśnień.
Pozwolenia w aktualnym wykazie brak - pewnie albo to testy,albo uzyskali pozwolenie niedawno...
Stacja najprawdopodobniej zlokalizowana razem z GSM na wieży ciśnień.
Pozwolenia w aktualnym wykazie brak - pewnie albo to testy,albo uzyskali pozwolenie niedawno...
Era zawsze ma pozycje na wykazie z opoznieniem 1-2 miesiecy w stosunku do odpalenia... Dzieki za info!Patryk_ pisze:Pozwolenia w aktualnym wykazie brak - pewnie albo to testy,albo uzyskali pozwolenie niedawno...