Z tym sprzedawaniem minut to trochę słaby interes ponieważ bardzo dużo się traci. Użytkownik Play musi odebrać 2 minuty połączenia, które z MixPlusa kosztują pewnie 1,20-1,40zł. Ta minuta jest warta dla użytkownika Play maksymalnie 0,49gr. Aby ktoś kupił stawka musi być trochę atrakcyjniejsza. Można więc z tych 600 zł odzyska może 3-4 razy mniej.
[ Dodano: 2009-02-02, 23:27 ]
Ja zawsze, jak zostają mi jakieś pieniądze na koncie wykupuję dodatkowe SMS-y na bramce, w moim przypadku na Multiboxie w Orange. Wykorzystuję je poza sieć, są dwa razy tańsze niż z komórki, wygodniej pisać na komputerze, są bez reklam i podpisane moim numerem w Orange. Zawsze w końcu je wykorzystam prędzej czy później.
Wykupuje też pakiet danych, którego za bardzo nie potrzebuję, ale czasem przydaje się by pooglądać sobie stronki przez Operę Mini lub do GG np. jadąc autobusem, wtedy gdy się nudzę, a muszę czekać i nie mam nic do czytania pod ręką.
Proponuję poszukać w Internecie stron gdzie można płacić SMS-em np. za dostęp do serwisu, pewnych materiałów, zapłacić np. za gazetę w wersji elektronicznej, obejrzeć film w internetowym multipleksie legalnie. Część można przeznaczyć na jakieś numery premium organizacji pożytku publicznego, które potrzebują pieniędzy niż tracić część tej sumy na transfer do Play czy Tak Taka.
Radzę też przyjrzeć się informacjom na stronie Plusa, jakieś serwisy lub usługi dodatkowe. Może coś znajomego zainteresuje np. Muzodajnia, Funskan, XyberMech.
Można też spróbować szczęścia w konkursach