Wielkie dzięki tym, którzy przybliżyli mi ten temat. I tak jeszcze parę "uwag"
tesla: odnośnie te Faszystowskiej Telefonii Cyfrowej: Zdaję sobie sprawę, że to "ostre" słowa. Jednak, jak już nie raz pisałem, DT przez ostatni rok naprwadę "wrednie" się zachował. Chodzi mi oczywiście o ciągłe pogarszanie, rzekomo nowych, ofert pod marką Era, aby pewnie w oczach możliwie jak największej ilości Polaków "zniszczyć" markę Era! Niestety, ale takie postępowanie kojarzy mi się z historią... Takie jest moje zdanie i również mam prawo uważać, że marka Era jest bardzo cenna i po prostu szkoda jej "niszczyć", robiąc rebranding. Na dodatek, dla mnie, logo T-Mobile jest po prostu paskudne

Może co innego, gdyby DT wystartowało od początku w Polsce, np. zamiast Play'a, pod ich marką.
yagi: sorki, że w temacie o P4 poruszyliśmy kwestię PTC

Jednak już tak czasem się zdarza, że pojawia się inny wątek i chyba nie zaszkodzi, że i na ten temat się odpowie. Odnośnie jeszcze, żeby nie "dyskutować o jakości stacji Playa": myślę, ze właśnie o to mi chodziło. Przecież to mają być nasze spostrzeżenia. Właśnie chciałem, aby "podzielić" się z innymi, co sądzimy o tej "jakości", jaką stosuje P4 przy budowie swoich stacji bazowych. A, że czasem przybiera to formę dyskusji, to chyba nie jest złe?! W końcu mając, np. różną wiedzę, może na pewne aspekty budowy tych stacji "patrzeć" inaczej, niż ktoś inny. Wg mnie o to chodzi- przecież mogę nie mieć, tak naprawdę racji, a więc przeczytam, co ktoś inny zaobserwował/dowiedział się czy jakie wyciągnął wnioski.
I tak jeszcze odnośnie P4. Niestety moje obawy okazują się dość "prawdziwe". Dlatego na obecną chwilę Play nie będzie moim numerem głównym. Niestety, ale nie zamierzam się martwić o funkcjonowanie sieci P4. Każdemu operatorowi problemy się zdarzają- i to rozumiem, ale P4 już na początku mnie zasmucił, że poszedł, aby jak najmniej wydać na budowę sieci. A jak "widać", tej wysokiej jakości przy budowie ich Node B, trudno się doszukać

To na razie tyle...