Heyah!
Tak jak pisałem, od wczoraj mogę się cieszyć, także w akademiku zasięgiem E-GSM P4

Dziś nawet sprawdziłem trasę tramwajowej, m.in. "9"-ki, zaczynając od ul. Wojska Polskiego, do prawie Dębca. Muszę przyznać, że na mojej zasłużonej Nokii 3510i zasięg E-GSM utrzymywał się prawie maksymalnie. Także w centrum. Chwilami zasięg spadał. Co mnie zdziwiło, to gdy zasięg spadł znacznie, to tel tracił sygnał operatora marki Play. Jednak wychodzi na to, że te stacje są nadal w trybie testowym, ponieważ po południu, co jakiś czas wyłączają na chwilę te BTS'y. Oczywiście jest też Cell Info, pisane dużymi i małymi literami: POZNAN lub Poznan. W większości Poznania, dokładniej tej trasy, jednak "normalnie": Poznan. Co ciekawe, o czym było już wspomniane, zasięg BTS'a P4 (tego na dachu akademika, ul. Dożynkowa 9C) jest słabszy niż BTS'a Polkomtela (ta sama lokalizacja, ale osobne konstrukcje, choć anteny operatora Plusa jakby są trochę wyżej zainstalowane).A tak jeszcze ciut z innej beczki: moja Nokia 3510i przy ręcznym trybie wyszukania sieci znajduje cały czas IDEA, Era i Plus GSM, a zasięg P4 oznaczony jest jako: Pl-06. Ciekawe, że telefon nie "widzi" sieci Poręcz?!

Ale, jak pewnie wiecie, dla mnie to nawet i dobrze
Pozdro!