Mam to urządzenie i z powodzeniem z niego korzystam. Połączenie jest bardzo stabilne, wbudowana antena bardzo dobrze odbiera - dużo lepiej niż jeden z modemów USB z oferty Orange jaki testowałem (nie pamiętam modelu). Gniazdko telefoniczne występujące w tym routerze nie służy do obsługi bramki VOIP, ponieważ żadnej takiej bramki w nim NIE MA. Po podłączeniu do niego telefonu stacjonarnego możemy dzwonić wykorzystując sieć komórkową i włożoną do routera kartę SIM. Można też oczywiście odbierać rozmowy telefoniczne. Numer telefonu jest taki jak numer włożonej do urządzenia karty SIM. Otrzymujemy w ten sposób "stacjonarną komórkę".

Prąd jest pobierany gniazdkiem USB, ale nie musimy mieć włączonego komputera, ponieważ z routerem dostajemy zasilacz, który wpinamy do tego gniazdka USB. Co więcej, urządzenia dostępne w Orange nie mają możliwości podpięcia do komputera przez USB, to gniazdko jest tylko gniazdem zasilacza. Brak możliwości podpięcia do komputera przez USB to dla mnie nie jest wada - mając możliwość podłączenia kablem sieciowym lub bezprzewodowo jest to zupełnie niepotrzebne, no chyba że ktoś nie ma karty sieciowej, ale po co wtedy kupować takie coś - wystarczy najzwyklejszy modem USB.
Wadą jest za to brak możliwości podpięcia anteny zewnętrznej, a były produkowane urządzenia z wejściem na taką antenę. W ofercie Orange mamy jednak routery wyposażone jedynie w antenę wewnętrzną. W moim przypadku router musi stać na parapecie, aby sygnał był dobry. Mimo to sprzęt oceniam bardzo dobrze, bo daje bardzo duże możliwości i działa bardzo stabilnie.