• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #314404  autor: Krzycho92
 31 sty 2009, 16:36
Witam Wszystkich.

To mój pierwszy temat i post na tym forum.

Mam zamiar przejść z Orange POP (karta) na Orange Abonament 55zł i chce wziąć telefon Sony Ericsson C702.
Moje pytanie:
wyliczyłem, że mam punkty profit o równowartości ok.80zł. Czy w salonie uwzględnią mi to i dostanę C702 o wartości 561zł bodajże (w abonamencie za 55zł na 3 lata) z upustem z profitów ??

Bardzo proszę o odpowiedź.

#314405  autor: yanek
 31 sty 2009, 16:49
Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie odnośnie pkt profit. Jedyne co mogę, to Ci zasugerować, nie pakuj się w 3 letni abonament. Poza tym, z tego co widzę w cenniku, to SE c702 w abo 55 na 3 lata kosztuje 449zł (sic!)

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#314410  autor: Krzycho92
 31 sty 2009, 16:57
A dlaczego mam nie iść na 3 letnią umowę ?? W salonie mi z cennika przeczytali, że C702 bez akcesoriów samochodowych kosztuje 561 zł. Sam zaś w necie przeczytałem, że 449zł kosztuje.

#314415  autor: yanek
 31 sty 2009, 17:02
Krzycho92 pisze:A dlaczego mam nie iść na 3 letnią umowę ??
Chociażby dlatego:
http://allegro.pl/item542875983_sony_er ... kazja.html
Kupisz taniej niż z umową, z 2 letnią gwarancją i bez pakowania się w abonament (w dodatku na 3 lata)
Krzycho92 pisze:A dlaczego mam nie iść na 3 letnią umowę ??
Również dlatego, że w ciągu tych 3 lat wiele może się zmienić jeśli chodzi o taryfy na abonament, a Ty potem będziesz płacić faktury... i pluć sobie w brodę. A cena za minutę w abo orange55 to bagatela 55gr.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#314425  autor: MADMAX
 31 sty 2009, 17:36
Widzę, że ciągle jeszcze można spotkać zbłąkane dusze, które skłonne są pakować się w 3 letnie niewolę - dobrze, Krzycho92, że tu trafiłeś bo byłby niezły bigos ;-)

yanek już wszystko ładnie wytłumaczył a ja dodatkowo dorzucę Tobie na deser ten artykuł.

Zawsze sprawdzaj, czy cena słuchawki oferowanej Tobie niby w "promocji" czy z "upustem" w "specjalnie dla Ciebie dobranej ofercie" jest na tyle atrakcyjna aby wiązać się smyczą z usługodawcą na 36 miesięcy... :roll:

Pozdrawiam

#314427  autor: kamil1221
 31 sty 2009, 18:03
W salonie przy podpisaniu umowy nie dostaniesz upustu na telefon jeżeli masz punkty. Dopiero cene telefonu będziesz mógł zmniejszyć nimi przy przedłużaniu umowy za 3 lata.

Jeżeli chodzi o taryfy - w Orange można bez problemu zmienić taryfę na nową - jest to koszt 50 zł więc nie jest aż tak źle.

#314441  autor: Krzycho92
 31 sty 2009, 18:41
Ok. To co mi w końcu radzicie :-). Chciałbym w miarę tanio (tak 500zł około) kupić tego C702 ale nówkę na gwarancji i żeby nie było problemów w razie czego żeby móc szybko i bezproblemowo na serwis oddać. Skoro nie abonament to jak, allegro ??

Bo tak Era ma ten tel za 1 zl na 24 miechy, Plus tak samo i Play też. Tylko ,że te 3 sieci maja jak dla mnei kiepski abonament mało minut wo wygadania a Orange ma dodatkowe usługi obniżające koszty prezenty na zawsze i więcej minut w sumie bym miał tylko że cena telefonu jest najdroższa :(

#314444  autor: vinc
 31 sty 2009, 18:49
Krzycho92 pisze:Skoro nie abonament to jak, allegro ??
Pewnie ;) patrz tu KLIK - nówka z gwarancją producenta :)

Obrazek

#314447  autor: Krzycho92
 31 sty 2009, 18:54
Tak tylko na telefon :). Tylko, że ja tak liczę. Mam orange pop i założmy doladowuje co miecha konto za 25zl i za 6 zl wykupuje 3po3 i tak zostaje mi 19zl i mam z 3 numerami 3gr/min i wychodzi mi z 800minut a w abonamentach wychodzi max 600minut :/ wlaśnie tylko telefon mi się bardzo podoba.

Allegro jest owszem fajnie, tanie telefony, tylko , że słyszałem od róznych ludzi że często na telefonach oszukują, przysyłają coś innego itd. A pozatym nie mam pewności czy ten tel nie był otwierany czy wyjmowany z pudełka, a przynajmniej używany.

#314455  autor: yanek
 31 sty 2009, 19:05
Krzycho92 pisze:Allegro jest owszem fajnie, tanie telefony, tylko , że słyszałem od róznych ludzi że często na telefonach oszukują, przysyłają coś innego itd. A pozatym nie mam pewności czy ten tel nie był otwierany czy wyjmowany z pudełka, a przynajmniej używany.
Wyjmowanych z pudełka była duża część telefonów sprzedawanych jako nowe na allegro, choćby w celu sprawdzenia, czy działają (z reguły ludzie sprzedają telefony które biorą na abo czy przy przedłużaniu umowy i siłą rzeczy muszą sprawdzić, czy nie biorą kota w worku).

A jeśli chodzi o pozostanie w POPie czy przejście do abo.
To już sam musisz przemyśleć, co Ci się bardziej opłaca, jeżeli jednak chciałbyś ten abonament w orange, to i tak kup sobie lepiej słuchawkę na allegro, a weź opcję abonamentu bez telefonu. Wtedy za 55zł (umowa na 2 lata) przez cały okres trwania umowy masz 200minut do wszystkich sieci (150 do Play) no i do tego 2 prezenty... np. 180min miesięcznie z wybranym numerem w orange i 180 minut w weekendy do orange.

#314457  autor: Krzycho92
 31 sty 2009, 19:10
Chłopaki dzięki za pomoc ! :-) Już się zdecydowałem.
Orange POP wychodzi mi w sumie 10 godzin do wygadania za 25zł miesięcznie ! A w abo wychodzi mi jakieś 7 godzin przy czym za 55zł miesięcznie. Tak więc na karcie, w której jestem wychodzi mi taniej :) a tel kupiłbym stąd http://www.allegro.pl/item543328004_now ... oland.html. jest super sprzedawca więc gites.

Dobrze zdecydowałem ??

#314461  autor: yanek
 31 sty 2009, 19:12
Swoją drogą rozwalił mnie "prezent" 'Korzystniej w abonamencie' - tanie połączenia do Orange w ramach abonamentu - tylko 40 gr/min. To w Pewnej sieci jest taniej do orange niż z orange do orange... :D

#314463  autor: Marens
 31 sty 2009, 19:14
Krzycho92 pisze:
Allegro jest owszem fajnie, tanie telefony, tylko , że słyszałem od róznych ludzi że często na telefonach oszukują, przysyłają coś innego itd. A pozatym nie mam pewności czy ten tel nie był otwierany czy wyjmowany z pudełka, a przynajmniej używany.
Trzeba patrzeć od kogo kupujemy. Jak kupimy nieco drożej od Super Sprzedawcy to mamy 100% pewność, że nas nie oszuka. Głupotą jest kupowanie czegoś najtańszego od sprzedawcy, który ma mało pozytywów.

#314464  autor: vinc
 31 sty 2009, 19:18
Krzycho92 pisze:Allegro jest owszem fajnie, tanie telefony, tylko , że słyszałem od róznych ludzi że często na telefonach oszukują, przysyłają coś innego itd
Wobec tego najlepiej brać przesyłkę z możliowścią sprawdzenia przed odbiorem. Przy tej cenie telefonu warto zapłacić za przesyłkę parę groszy więcej.

Obrazek

#314465  autor: Krzycho92
 31 sty 2009, 19:18
Typ od którego zdecydowałem się kupić telefon ma ponad 1500 pozytywnych komentarzy i jest super sprzedawcą i wyjdzie mi tel taniej niż w salonie ;-)

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA. JESZCZE RAZ DZIĘKI WIELKIE WSZYSTKIM ZA POMOC !