Odpisali mi.
Szanowna Pani
Dziękuję serdecznie za korespondencję, której wpływ odnotowaliśmy w dniu 13.02.2009.
W odpowiedzi na Pani zgłoszenie w załączeniu przesyłam decyzję reklamacyjną. Dodatkowo, decyzja ta skierowana zostanie listem poleconym na Pani adres korespondencyjny. Niniejsze wynika z § 7 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej.
Uprzejmie dziękuję za korespondencję, której wpływ odnotowałam w dniu 13.02.2009. Pragnę poinformować, iż zgłoszone przez Panią uwagi zostały wnikliwie przeze mnie przeanalizowane. Wychodząc naprzeciw Pani oczekiwaniom chciałabym zająć stanowisko w poruszonych kwestiach.
Na wstępie chciałabym potwierdzić, iż w okresie 03.12.2008 – 28.02.2009 Operator sieci Era proponował możliwość skorzystania z kampanii, która miała na celu zebranie informacji, w jaki sposób Abonenci sieci Era najchętniej chcą otrzymywać magazyn „Twoja Era”.
Przypominam również, iż za udział w sondzie Abonent sieci Era mógł otrzymać nagrodę gwarantowaną w postaci 10 bezpłatnych MMS-ów. Podkreślam jednak, iż nagroda ta przyznawana była w ramach programu „Spróbuj za darmo”. Zaznaczam dodatkowo, iż zgodnie z Regulaminem Oferty „Program Spróbuj za darmo” pakiet 10 MMS służy do wykorzystania tylko i wyłącznie na sieć Era, Heyah oraz na e-mail.
W związku z faktem, iż w dniu 05.01.2009 wysłała Pani bezpłatnego SMS-a na numer specjalny 80015 na koncie numeru xxxxx został uruchomiony ww. pakiet. Nadmieniam, iż ze strony sieci Era zostały do Pani wysłane SMS-y, potwierdzające uruchomienie 10 bezpłatnych MMS-ów, o następującej treści: „Era: Dziekujemy za udzial w sondzie. Pakiet 10 bezplatnych MMS otrzymasz w prezencie w ciagu 10 dni”. Dodatkowo po aktywowaniu pakietu na Pani koncie został do Pani wysłany kolejny SMS o treści: „Era: Pakiet 10 MMS jest juz aktywny. Wykorzystaj bezplatne MMSy do konca kolejnego cyklu rozliczeniowego. Szczegoly na rozrywka.era.pl w zakladce Za darmo”.
W związku z powyższym chciałabym zaznaczyć, że została Pani poinformowana o konieczności zapoznania się z zasadami działania przyznanego Pani pakietu 10 MMS-ów. Podkreślam dodatkowo, iż warunki dotyczące świadczonych przez nas usług są zebrane w określonym Regulaminie promocji. Dokument taki jest stworzony właśnie po to, aby Abonent mógł samodzielnie, jeszcze przed skorzystaniem z dostępnej w naszej sieci usługi, czy też promocji, zapoznać się z warunkami, które później akceptuje. Pragnę jednocześnie zaznaczyć, że każda osoba, która decyduje się na skorzystanie z naszych usług ma pełną możliwość zapoznania się z warunkami obowiązujących promocji i usług, m.in. na naszej stronie internetowej, w każdym naszym punkcie sprzedaży lub kontaktując się z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602900 (opłata zgodna z taryfą).
W świetle przedstawionych wyżej wyjaśnień brak jest podstaw do uznania zgłaszanych przez Panią roszczeń za zasadne, ponieważ reklamowane przez Panią SMS-y zostały wysłane poza sieć Era lub Heyah. Biorąc jednak pod uwagę Pani satysfakcję z usług świadczonych przez Operatora sieci Era, postanowiłam w ramach jednostkowej decyzji przyznać w dniu 06.03.2009 na konto numeru xxxxxx dodatkowy pakiet 10 MMS-ów, który służy do wykorzystania na wszystkie sieci krajowe.
Mam nadzieję, iż powyższe informacje okazały się wyczerpujące, zaś przedstawiona decyzja będzie dla Pani satysfakcjonująca.
Z wyrazami szacunku
Xxxxxxx
Konsultant ds. Reklamacji
Ostatnio zmieniony 06 mar 2009, 23:37 przez Mel, łącznie zmieniany 2 razy.