• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#312235  autor: forumiak
 22 sty 2009, 19:12
W Tak-Taku w Erze masz smsy po 18 groszy. W pakiecie masz je nawet po groszu, ale to tylko to kolegów z Ery. Aktualnie możesz skorzystać z podwójnego doładowania, zarobić trochę grosza i mieć do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci.

#312297  autor: yanek
 22 sty 2009, 21:40
Play teraz wprowadził ten pakiet 200 sms za 9zł, ale to i tak nic ciekawego w porównaniu do multipakietu w heyah. No i cena za za internet w Play karcie odrzuca.

Btw, forumiak, czytaj ze zrozumieniem...
mich pisze:Korzystając z telefonu głownie wysyłam sms'y.
mich pisze:pakiety w stylu sms'y do sieci x za bardzo nic mi nie dają.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#312405  autor: forumiak
 23 sty 2009, 14:27
Wspomniałem, że dotyczy to osób z TT. Multipakiet jest ok. Zerknąłem w regulamin i żadnych pułapek nie ma. Znalazłem ciekawe porównanie ofert, zerknijcie:

http://www.pablik.pl/analizy/prepaid/

Nie wiem tylko czy jest w 100% aktualne.

#312434  autor: pablo_79
 23 sty 2009, 16:59
No jasne, że przy podwójnym doładowaniu w TT cena za smsa do wszystkich sieci spada w przeliczeniu do 9gr/smsa. Ale tymczasowo.Myślę, że najlepsza byłaby Heyah i pakiet 300smsów do wszystkich.

#312498  autor: express100
 23 sty 2009, 21:02
Najlepsza taryfa z SMSami to Stara Play Karta, bo możesz sobie kupić Pakiet 200SMSów za 9zł (4,5gr/SMS)do wszystkich sieci i można kupić NIEOGRANICZONĄ LICZBĘ TYCH PAKIETÓW, a Heyah Przebieraj Wybieraj można tylko 1x/30dni
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312512  autor: yanek
 23 sty 2009, 21:45
express100 pisze:Najlepsza taryfa z SMSami to Stara Play Karta
Niekonieczne najlepsza... zależy, czy mu wystarczy 300 smsów na miesiąc czy nie.

Btw, nie wiedziałem, że ten pakiet 200SMSów jest też dla Starej karty :D Myślałem, że zrobili go tylko dla Nowej karty tak samo jak pakiet 30 minut. Jak za coś trzeba zapłacić, to może to mieć każdy, a jak jest za frajer, to dają tylko tym z nowej karty (chyba tylko dlatego, żeby im nie pouciekali ci ludzie, którzy przypadkiem się przenieśli ze starej do nowej :D) sorry za ot

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#312700  autor: HerrBata
 24 sty 2009, 20:01
Jestem w Heya i mogę powiedzieć, że mnie akurat wystarcza na 30 dni jeden pakiet, ale raczej bardziej cierpię, że nie mogę wziąć kilku różnych pakietów na raz ( i na 30 dni).

A tak poza tym - żyję nadzieją, że po posusze noworocznej na rynku telekomunikacyjnym zarooi się od nowych promocji :-)

#313573  autor: pablo_79
 27 sty 2009, 21:05
noworoczna posucha? W Heyah w ciągu ostatnich dwóch miesięcy, jak w TT, było dwa razy podwójne doładowanie (jedno z nich jeszcze aktywne). W listopadzie- wprowadzili równą taryfę. Czyli: co miesiąc coś nowego. To chyba nie jest posucha :lol:

#313579  autor: express100
 27 sty 2009, 21:43
Po pierwsze 2x w grudniu nie było dla wszystkich tylko dla nielicznych :? A normalnie w Heyah i TT była jakaś promocja w Heyah raz na miesiąc max.2, a w TT np. 100minut przy doładowaniu, 0 groszy po trzeciej i inne raz na 2-4 miesięcy, a teraz w starym TT posucha, bo w Happy już ich ludzie nie obchodzą ale oby pakietu lojal. i innych nie zlikwidowali, a NTT to wielkie G. i jak na razie tego KITU SEZONU nie polepszają, a to że godzina za grosze?, to co z tego jak ktoś np. rozmawia 10x po do 1min., a później 2x po godzinie to w Happy było mu by lepiej, a w Heyah było milion pisanek, długie gatki, wydłużali potem, były Plecione Weekendy, 200minut gratis, ile Bitelsi(sic !) widzieli gołych piersi tyle dostaniesz Gratis, były super łączone pakiety Duża Sielanka, a zamienili to na (blokuje inne Przebieraj Wybieraj) na Taniej (niby) do wszystkich, co blokuje pakiety Heyah i stacjonarne, oraz Magiczne Pakiety :(

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#313762  autor: pablo_79
 28 sty 2009, 17:51
Ale pojawiły się nowe opcje, typu rozmowy w Heyah z wybranym numerem za 5,90/miesiąc. Ale teraz wycofali, chyba magiczne pakiety. Czyli pewnie znowu będzie jakaś promocja. Godzin za grosze nie nazwałbym G, bo to jest usługa kierowana do szczególnego rodzaju ludzi. I nie jest obligatoryjna. NTT jest bardziej radykalny i bardziej biegunowy, niż Happy. Ale daje też pewną dozę wyboru. I wierz mi, są ludzie, którym gzg bardziej opłacają się, niż pakiet lojalnościowy w Happy.

#313780  autor: express100
 28 sty 2009, 18:54
pablo_79 pisze:I wierz mi, są ludzie, którym gzg bardziej opłacają się, niż pakiet lojalnościowy w Happy.
Mi się też by opłacało ale zależy, w jakim miesiącu, jaką mam ochotę na gadanie, ale przecież mogliby dać choć 10gr/min w sieci w pakiecie i limit 10pakietów/miesiąc, to by była naprawdę dobra oferta i dla każdego a nie dla kilkuset tysięcy osób (przypadkowych bądź nie).
GzaG w większości mi by się opłacała, ale czasami ktoś nie ma czasu gadać i trzeba się po minucie rozłączyć i wtedy jest duża strata :?
Pozdrawiam! :-D

[ Dodano: 2009-01-28, 18:57 ]
Bo w NTT można DOPIERO po 4 m-cach kupić zaledwie 80minut po 0,15groszy, a w Happy już po 2miesiącach 150minut/m-c po 14groszy (grosz taniej za każdą minutę do Ery i stacjonarnych oraz 70minut mniej, albo 370 jeżeli dołączyć pakiety 30minut do EiS za 6zł po 20groszy) :)

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#313818  autor: yanek
 28 sty 2009, 20:14
pablo_79 pisze:NTT jest bardziej radykalny i bardziej biegunowy, niż Happy. Ale daje też pewną dozę wyboru. I wierz mi, są ludzie, którym gzg bardziej opłacają się, niż pakiet lojalnościowy w Happy.
Moim zdaniem Era i tak zrobiła ogromny krok wstecz wprowadzając NTT.
Ok, jest gzg, która dla mnie jest zupełnie bezużyteczna, bo większość moich połączeń trwa 2-3min albo i krócej, co przy pakiecie lojalnościowym z happy jest mało opłacalne.
Skoro gzg i tak wyklucza się z pakietami minut (2 na miesiąc, kolejny super pomysł ery :D) żeby zrobić choć trochę rewolucji, powinni dać wybór, albo gzg albo jakieś naprawdę tanie pakiety w sieci np:
express100 pisze:10gr/min w sieci w pakiecie i limit 10pakietów/miesiąc
Całe szczęście era nie zmienia automagicznie happy na ntt. Pakiet lojalnościowy rulez 8)

#313963  autor: pablo_79
 29 sty 2009, 13:17
GZG można aktywować i raz w miesiącu i dezaktywować raz na miesiąc.Pakietów minutowych nie można kupić, jeśli ma sie aktywne gzg, czyli jeśli je się dezaktywuje- można kupić pakiety minutowe. Na razie mam numerki za grosze i gzg. Za jakieś 2 miesiące będę mieć tańsze minuty w pakietach i wtedy spróbuję pokombinować. Ale opcje są- tylko trzeba pokombinować. mam nadzieję, że zniosą limit pakietów/miesiąc, albo że chociaż zwiększą ich ilość.

#313969  autor: biotyt
 29 sty 2009, 14:08
pablo_79, a jak rozliczane są Numerki za Grosze w przypadku gdy aktywne są Godziny za Grosze? Rozumiem, że Numerki idą po swoich stawkach za minutę i rozliczane sekundowo, a Godziny do innych w sieci?

biotyt

#314735  autor: pablo_79
 01 lut 2009, 18:07
Numerki za grosze masz do max 3 wybranych osób w sieci, i do nich dzwonisz po stawkach 3 i 9 gr/min. Do pozostałych w sieci i na stacjonarne- jeśli masz aktywne gzg, to taryfikuje Ci 0,99gr za każde połączenie.

#314784  autor: biotyt
 01 lut 2009, 21:34
Czyli tak jak domyślałem się. Swoją drogą trochę to paradoks, że dzwoniąc np. 50 minut do wybranego numer ta rozmowa kosztuje więcej niż w ramach Godziny za Grosze :) Choć fakt, z drugiej strony Numerki za Grosze są rozliczane sekundowo, a nie "z góry" za godzinę rozmowy.

biotyt

#315333  autor: pablo_79
 03 lut 2009, 22:38
Bo 3 numerki to świetny sposób na częste rozmowy z wybranymi numerami- raz krótsze, raz dłuższe. Godzina za grosze opłaca się już po niecałych 2 minutach rozmowy po normalnych stawkach, po stawkach z pakietów- każda rozmowa trwająca powyżej 3 minut się niejako "zwraca" (przez pierwsze 4 miesiące cena w pakietach to 30gr). Po 4 miesiacach w NTT to już trzeba wygadać ponad 6 minut, żeby się opłacały. Ale można rozmawiać do oporu, czyli im dłużej sie rozmawia, tym bardziej się opłaca. Jeśli ktoś skorzysta z podwójnego doładowania, to średnia cena wychodzi jeszcze taniej.
Każda oferta ma swoje plusy i minusy.