• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #312928  autor: telemaniak93
 25 sty 2009, 16:17
Bardzo bym prosił aby mi ktoś wreszcie powiedział jak mogę sprawdzić ile pozostało mi z pakietu 1000 sms? Pytanie dotyczy oferty Orange mix. Dzwoniąc pod *500 słyszę, że brak dostępu do danych. Na Orange online nie mogę czegoś takiego znaleźć aby móc sprawdzić ten pakiet. Ktoś może wie jak to sprawdzić tylko tak żeby działało?

#312961  autor: cesarz
 25 sty 2009, 18:27
Chyba sms na numer 1331 ale nie wiem z jaką komendą . Może w treści trzeba wpisać ILE , ILE SMS .

CNN

#312967  autor: telemaniak93
 25 sty 2009, 18:43
ILE INNE pod numer 1331 To chyba o to chodzi także już to próbowałem i także nie działa :( . Przychodzi sms zwrotny, że dziękujemy i że nie w tej chwili bla bla bla… I tak cały czas dzwoniłem do nich i powiedzieli mi o tym a teraz już nie zadzwonie bo kasa.
A właśnie wyczytałem na stronie Orange że w Orange mix jest 1551 także wysłałem sms i przysłali mi 3 sms w 1 ze zrealizują w ciągu 24h w 2 że w trakcje realizacji w 3 „Usługa niedostępna dla zleceniodawcy.” O co chodzi w takim razie? W końcu pakiet mam bo nawet rachunek o 10 przyszedł większy.

#312973  autor: express100
 25 sty 2009, 19:01
sms o treści: ILE na numer 116
Treść ILE trzeba wpisać dużymi literami- to jest komenda do sprawdzenia ilości pozostałych SMSów/MMSów w Orange Music MIX

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312976  autor: Kaczy
 25 sty 2009, 19:04
telemaniak93 pisze:Przychodzi sms zwrotny, że dziękujemy i że nie w tej chwili bla bla bla… I tak cały czas dzwoniłem do nich i powiedzieli mi o tym a teraz już nie zadzwonie bo kasa.
A właśnie wyczytałem na stronie Orange że w Orange mix jest 1551 także wysłałem sms i przysłali mi 3 sms w 1 ze zrealizują w ciągu 24h w 2 że w trakcje realizacji w 3 „Usługa niedostępna dla zleceniodawcy.” O co chodzi w takim razie? W końcu pakiet mam bo nawet rachunek o 10 przyszedł większy.
Ja mam tak samo ze sprawdzaniem pakietów "Do wszystkich" oraz "Im dłużej tym lepiej". Konsultant podał mi komendy do sprawdzania (ile i ile inne na 1331), ale przychodzą takie same głupie smsy jak u Ciebie.
A regulaminy na stronie orange odnoszą się do jakiś innych ofert.

...::: Made for loneliness :::...

#312983  autor: telemaniak93
 25 sty 2009, 20:01
express100 pisze:sms o treści: ILE na numer 116
Treść ILE trzeba wpisać dużymi literami- to jest komenda do sprawdzenia ilości pozostałych SMSów/MMSów w Orange Music MIX
Chodziło mi o Orange mix.

[ Dodano: 2009-01-25, 20:02 ]
Kaczy pisze:
telemaniak93 pisze:Przychodzi sms zwrotny, że dziękujemy i że nie w tej chwili bla bla bla… I tak cały czas dzwoniłem do nich i powiedzieli mi o tym a teraz już nie zadzwonie bo kasa.
Ja mam tak samo ze sprawdzaniem pakietów "Do wszystkich" oraz "Im dłużej tym lepiej". Konsultant podał mi komendy do sprawdzania (ile i ile inne na 1331), ale przychodzą takie same głupie smsy jak u Ciebie.
A regulaminy na stronie orange odnoszą się do jakiś innych ofert.
A no właśnie a ktoś zna może jakieś rozwiązanie? Jak sprawdzić?

#313005  autor: cesarz
 25 sty 2009, 20:57
Kiedyś w Mix opłacało się usługi dodatkowe z kartek zdrapek , teraz doliczane są do rachunku. Pamiętaj o wyłączeniu usługi , gdy nie chcesz z niej korzystać , bo dalej będzie doliczana i tylko rezygnacja a nie brak środków z doładowań decyduje o zakończeniu usługi. Sprawdzenie będzie na 1331 , a włączanie i wyłączanie na 1551.Ale widocznie nie działa funkcja kontroli sms 1331. :(

CNN

#313016  autor: telemaniak93
 25 sty 2009, 21:25
Ok. dzięki a możecie mi powiedzieć czy an bilingu na Orange online pokazuje się wam koszt jako 0,01zł czy jako 0,20 zł ? Bo właśnie zobaczyłem na tym bilingu same 0,20zł i nie wiem o co chodzi? Z konta kasy na razie mi nie pobiera ale czasem w Orange pobiera i po kilku godzinach.

#313023  autor: cesarz
 25 sty 2009, 22:02
To prawda , że środki z konta ubywają dopiero po pewnym czasie . ),20 to chyba koszt sms-a do innych sieci , z pakietu 0,01 w orange. Wysłałem sms-a z komendą ILE na 1331, w odpowiedzi otrzymałem że 25 stycznia z mojego abonamentu zostało O zł 0gr. i to jest zgodne z moją wiedzą.

CNN

#313059  autor: telemaniak93
 26 sty 2009, 08:19
cesarz pisze:To prawda , że środki z konta ubywają dopiero po pewnym czasie . ),20 to chyba koszt sms-a do innych sieci , z pakietu 0,01 w orange. Wysłałem sms-a z komendą ILE na 1331, w odpowiedzi otrzymałem że 25 stycznia z mojego abonamentu zostało O zł 0gr. i to jest zgodne z moją wiedzą.
Nie właśnie nie. To jest na pewno Orange bo już wiele razy pisałem do tego numery tylko 0,20zł jest odkąd włączyłem tan pakiet. Na razie nie pobiera mi kasy wiec jest wszystko ok.
A po jakim najdłuższym czasie może pobrać mi pieniądze?